Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="misafir" data-source="post: 15761"><p><strong><span style="color: #FF0000">Tulumba Tatlısı </span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">Malzeme : </span></strong></p><p><strong>100 gr. tereyağı (veya margarin) </strong></p><p><strong>1 ½ su bardak su </strong></p><p><strong>250 gr. un margarin </strong></p><p><strong>3-4 yumurta </strong></p><p><strong>½ çay kaşığı tuz </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">Şurubu için : </span></strong></p><p><strong>1 kg. toz şeker </strong></p><p><strong>1 ½ su bardağı su </strong></p><p><strong>1 limonun suyu </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">Kızartma için : </span></strong></p><p><strong>1,5 su bardağı ay çiçek yağı </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">Yapılışı : </span></strong></p><p><strong>1 kg. toz şeker, 1 ½ bardak su ve 1 limonun suyu (yarım limonun kabuğu ilave edilebilir) bir tencereye konup ateşe verilir. Şurup karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır. </strong></p><p><strong>Şurup soğurken, tereyağı ile su başka bir tencerede kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca elenmiş un dökülür ve hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirilir.Tahta kaşıkla hızlı hızlı çevrilerek 10 dakika kadar pişirilir. Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Ilımış hamura yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir. Tulumba tatlısı tulumba aleti ile sıkılır . (Sıkma torbası da bu işi yapmak için kullanılabilir.) Ilık ay çiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 4-5 cm. uzunluğunda hamurlar sıkılır. Yağın başta çok ılık olması önemlidir. Hamurlar biraz kabarınca ateş artırılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır. </strong></p><p><strong>Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ,yağı süzdürülerek şuruba atılırlar. </strong></p><p><strong>Sıcak kızarmış hamurların üzerine sıcak şerbet dökülür.Kısa bir süre için üstü örtülebilir.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="misafir, post: 15761"] [B][COLOR="#FF0000"]Tulumba Tatlısı Malzeme : [/COLOR] 100 gr. tereyağı (veya margarin) 1 ½ su bardak su 250 gr. un margarin 3-4 yumurta ½ çay kaşığı tuz [COLOR="#FF0000"]Şurubu için : [/COLOR] 1 kg. toz şeker 1 ½ su bardağı su 1 limonun suyu [COLOR="#FF0000"]Kızartma için : [/COLOR] 1,5 su bardağı ay çiçek yağı [COLOR="#FF0000"]Yapılışı : [/COLOR] 1 kg. toz şeker, 1 ½ bardak su ve 1 limonun suyu (yarım limonun kabuğu ilave edilebilir) bir tencereye konup ateşe verilir. Şurup karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Şurup soğurken, tereyağı ile su başka bir tencerede kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca elenmiş un dökülür ve hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirilir.Tahta kaşıkla hızlı hızlı çevrilerek 10 dakika kadar pişirilir. Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Ilımış hamura yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir. Tulumba tatlısı tulumba aleti ile sıkılır . (Sıkma torbası da bu işi yapmak için kullanılabilir.) Ilık ay çiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 4-5 cm. uzunluğunda hamurlar sıkılır. Yağın başta çok ılık olması önemlidir. Hamurlar biraz kabarınca ateş artırılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır. Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ,yağı süzdürülerek şuruba atılırlar. Sıcak kızarmış hamurların üzerine sıcak şerbet dökülür.Kısa bir süre için üstü örtülebilir.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifi
Top