TRİLEÇE LEZZETİNDE BOL SÜTLÜ ÜÇ KAŞIK TATLISI TARİFİ

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
V.I.P
Bu Ayın Lideri
TRİLEÇE LEZZETİNDE BOL SÜTLÜ ÜÇ KAŞIK TATLISI TARİFİ

TRİLEÇE LEZZETİNDE BOL SÜTLÜ ÜÇ KAŞIK TATLISI TARİFİ

  • Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 3 yemek kaşığı tepeleme dolu un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Şerbeti için;
  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
  • Yarım su bardağı şeker
  • Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
    • Sütü, sıvı yağı ve irmiği ilave edip karıştıralım.
    • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edip mikser ile karıştıralım ve yağladığımız borcama döküp eşit bir şekilde yayalım.
    • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
    • Şerbeti için; derin bir kabın içine sütü ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
    • İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine şerbeti gezdirerek dökelim.
    • Ardından üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim ve tatlımızı 2-3 saat dinlendirelim.
    • Dinlenen tatlımızı dilimleyerek servis edelim.
 
Top