Trabzonspor Trabzonspor'un cezası belli oldu!..

ahbeabi

Uzman
Trabzonspor'a 5 maç ceza

Ligin ilk haftasında Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve bitime üç dakika kala 1-0 Trabzonspor öndeyken Son dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçıyla ilgili karar açıklandı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor'a Sivasspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama ve 31 bin YTL para cezası verdi. Trabzonspor'un üç puanının silinip silinmeyeceğine ise önümüzdeki hafta karar verilecek.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu son dakika çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçıyla ilgili kararını bugün açıkladı.
Geçen sezon oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle ev sahibi takıma verilen 5 maçlık cezanın 1 maçının kötü ve çirkin tezahüratın tekrarından geldiğini, dolayısıyla saha olaylarına kesilen cezanın 4 maç olduğuna dikkat çeken yetkililer Trabzonspor'a da alt sınır olarak bunun öngörülebileceğini kaydetti.

Gözler yönetimde

Hakem tarafından tatil edilen maçın sonucunun nasıl tescil edileceği tartışmaları sürerken gözler Futbol Federasyonu yönetim kurulunun önümüzdeki hafta yapacağı toplantıya çevrildi. Yönetim kurulunun maçın sonucunu büyük bir olasılıkla Sivasspor lehine 3-0 tescil etmesi beklenirken, Trabzonspor cephesinden gelen baskılar ve son olarak federasyon yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta'nın kamuoyunu şaşırtan ve "Trabzonspor'a yanlış yapan yanar" şeklindeki açıklamalarının kararı değiştirmeye yönelik olduğu iddia edildi.

İşte cezalar

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yaptığı toplantısında Trabzonspor'a 5 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
Sivasspor maçında çıkan saha olayları nedeniyle Trabzonspor 5 maç seyircisiz oynama ile cezalandırılırken, kurul ayrıca bordo-mavililere 31 bin YTL para cezası verdi.
Sivasspor'a da yine saha olayları nedeniyle 250 bin YTL para cezası veren kurul, Altay maçında çıkan saha olaylarından dolayı da Sakaryaspor'a 3 maç seyircisiz oynama ve 20 bin YTL para cezası cezası verdi.
Ankaraspor maçında çıkan saha olayları nedeniyle Ankaragücü'nü 2 bin 500 YTL para cezası veren PFDK, Trabzonspor Medya Sorumlusu Nuri Bekar'a da hakeme sözle ve eylemle ağır şekilde hakaret etmekten ve ayrıca sportmenliğe aykırı davranışta bulunmaktan 3 ay hak mahrumiyetiyle cezalandırdı.

"TRABZONSPOR ADINA ÇOK AĞIR BİR KARAR"
Sivasspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 5 maç seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor'da, basın sözcüsü Zeyyat Kafkas, kararı çok ağır bulduklarını söyledi.
Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sözlerine "Neticede şeriatın kestiği parmak acımaz" diyerek başlayarak, "Ağır bir karar. Trabzonspor adına çok büyük bir dezavantaj. Ortada hiçkimsenin inkar edemeyeceği bir olay var. Dolayısıyla bunun da bir cezası olmalıydı. Ama bu şekilde çok büyük olması büyük bir dezavantaj" dedi.
Disiplin Kurulunun verdiği karara saygılı olduklarını ifade eden Kafkas, "Yönetim kurulu olarak bu konuyu değerlendireceğiz. Büyük ihtimalle de Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunacağız. Toplantıdan sonrada açıklama yapacağız. Ama Trabzonspor adına çok ağır bir karar diyebiliriz. Hoş olmayan bir görüntü verdik Trabzon'dan" diye konuştu.
Bu arada Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ve kulüp basın sözcüsü Zeyyat Kafkas'ın da yer aldığı yönetim kurulu toplantısının İstanbul'da başladığı öğrenildi.

SİVASSPOR BAŞKANI: TAHKİM'E BAŞVURACAĞIZ
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) aldığı kararı değerlendirirken, "Bizim için ağır bir karar oldu. Tahkim'e başvuracağız" dedi.
Mecnun Otyakmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PFDK'nın Trabzonspor-Sivasspor maçındaki olaylar nedeniyle Trabzonzonspor'a 5 maç seyircisiz oynama, Trabzonspor ve Sivasspor'a para cezası öngören kararını değerlendirdi.
Kararın kendileri için ağır olduğunu ifade eden Otyakmaz, bu kararla ilgili Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını bildirdi. Otyakmaz, kulüplerine verilen 250 bin YTL para cezasının çok fazla olduğunu savundu.
Maçın da kesinlikle taraflarına tescil edilmesi gerektiğini öne süren Otyakmaz, "Kurallar bunu söylüyor. Biz de bu kuralların gerçekleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

TFF'den konu ilgili ilgili yapılan açıklama şu şekilde,

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 21.08.2007 Tarih ve 04 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- Sakaryaspor A.Ş. Kulübü hakkında: 10.08.2007 tarihinde oynanan Sakaryaspor A.Ş.-Altay müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 3 maç seyircisiz oynama cezası ile birlikte 20.000.-YTL (Yirmibin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

2- MKE Ankaragücüspor Kulübü hakkında: 11.08.2007 tarihinde oynanan Ankaraspor A.Ş.-MKE Ankaragücü müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 2.500.-YTL (İkibinbeşyüz Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine, Ayrıca bu ceza ile birlikte hasarın tazmin edilmesine,

3-Nuri BEKAR (Trabzonspor A.Ş. medya sorumlusu) 12.08.2007 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş.-Sivasspor müsabakasında hakeme sözle ve eylemle ağır şekilde hakaret etmekten ve ayrıca sportmenliğe aykırı davranışta bulunmaktan içtimaen 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesine,

4- Sivasspor Kulübü hakkında: 12.08.2007 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş.-Sivasspor müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 250.000.-YTL (İkiyüzellibin Yeni Türk Lirası) para cezası verilmesine,

5-Trabzonspor A.Ş. Kulübü hakkında: 12.08.2007 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş.-Sivasspor müsabakasında; Çıkan saha olayları nedeniyle 5 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası verilmesine,
 

ahbeabi

Uzman
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda Süper Lig'in 1. haftasında çıkan olaylar nedeniyle maçın hakemi tarafından tatil edilen Trabzonspor -Sivasspor maçının tarafsız sahada ileri bir tarihte seyircisiz tekrarına karar verdi.

Yönetim Kurulu ayrıca maçın hakemi Bülent Demirlek hakkında müsabaka ilgili soruşturma başlatılmasına ve basınına verdiği demeçler nedeniyle Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak ile yöneticiler Abdullah Başar ve Zeyyat Kafkas'ın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.

Federasyonun Beylerbeyi'ndeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde 6.5 saat süren toplantı sonrasında, yönetim kurulunun aldığı kararı, Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci yaptı. 12 Ağustos'ta Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 90 artı 2. dakikada hakem tarafından tatil edilen maçın yönetim kurulunda görüşüldüğünü belirten Keçeci, toplantıya çağrılan karşılaşmanın hakem, gözlemci ve temsilcilerinin de beyanlarını sözlü olarak verdiklerini, ayrıca yönetim kurulu üyelerinin sorularını yanıtladıklarını söyledi.

Keçeci, ''Bu tamamiyle, konunun tam manasıyla adaletli ve vicdani olarak verilecek kararda sıfır hatayla hareket edebilmek için yapılmıştır. Yönetim kurulumuzda, hakem gözlemci ve temsilcilerin verdiği tüm yazılı raporlar da okunmuştur. Sonra gözlemci ve temsilciler birer birer odaya alınarak tekrar kendileriyle görüşüldü. Sonuç olarak, hakemin müsabakayı tatil kararı uygun görülmediğinden, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 29 B maddesinin son fıkrasına göre müsabakanın yeniden oynanmasına; aynı talimatın 18 A maddesine göre de tarafsız saha ve seyircisiz olarak oynanmasına yönetim kurulu tarafından karar verilmiştir'' dedi.

Keçeci, maçın gözlemci ve temsilcilerinden alınan ek rapor doğrultusunda, maçın hakemi Bülent Demirlek hakkında soruşturma açılmasına, ayrıca basında yer alan demeçleri nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, yöneticiler Abdullah Başer ve Zeyyat Kafkas'ın da Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkine, yönetim kurulunun oybirliğiyle karar verildiğini açıkladı.

''Adaletli ve vicdanlı bir karar aldık'' diye Keçeci, sorular üzerine gerekçeli kararın daha sonra açıklanacağını söyleyerek toplantıyı bitirdi.
 
Top