• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

TOSHIBA SATELLITE L50T-A-120 (Touch)

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Dün aldığım dokunmatik ekranlı laptop arkdaşlar. Neymiş özellikleri ben de öğrenmiş olurum hem buraya eklerken :)

TOSHIBA SATELLITE L50T-A-120 (Touch)

  • Ekran: 15.6 inç 1366x768 piksel, dokunmatik
  • İşlemci: Intel Core i5 3230M
  • RAM: 8 GB
  • Ekran kartı: 2 GB NVIDIA GeForce GT740M
  • Sabit disk: 750 GB
  • Dahili kamera: Var
  • Optik okuyucu: DVD
  • USB: 2 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0
  • Ağırlık: 2.55 Kg
wmHrq2r.jpg


PRATİK BİLGİSAYAR KULLANIMI
Satellite L serisi kullanımının zevkli olmasını sağlamak için ayrıca özen gösterildi. Tuş takımına sahip klavye, kusursuz basınç duyarlılığına ve kolay temizlenme özelliğine sahip. Maksimum oranda rahatlık için dokunmatik yüzey genişletilmiş ve işaret kısa yollarını destekliyor. İnce kasa hem iyi görünür hem de kullanırken rahatlık hissi sağlar. Ayrıca yoğun kullanıma maruz kaldığında bile pürüzsüz görünmesini sağlayan yenilikçi parmak izi bırakmayan kaplamaya sahiptir.

Setallite L serisi şık kasası, farklı renk seçenekleri ve parmak izi bırakmayan klavyeye sahiptir. Satellite L serisi ile filmlerin, oyunların ve müziğin keyfini mükemmel HD kalitesinde çıkarın. L serisinin iç yüzüne bakıldığındaysa, yüksek değerde multimedya özelliklerine sahip olduğu ve meşhur Toshiba dayanıklılığı ile geliştirildiği görebilirsiniz.

Windows 8 ile hayatımıza yaygın olarak girmeye başlayan kavramlardan biri de dokunmatik ekranlı bilgisayarlar. Dokunarak kullanılan bilgisayarlar kullanıcılar açısından farklı bir deneyimin de kapılarını aralıyor.

Bu üreticilerden biri olan Toshiba, farklı beklenti ve talepleri karşılayacak bilgisayarlar üretiyor. Firmanın inceleme konuğu olan modeli olan SATELLITE L50T-A-120, 15.6 inçlik dokunmatik ekrana sahip.

Güçlü donanım
Ekran çözünürlüğü 1366x768 piksel olan bilgisayarın ekran büyüklüğü ise 15.6 inç. Üzerinde DVD yazıcı/okuyucu da bulunan bilgisayar, 2 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0 bağlantısına sahip. 8 GB RAM, 750 GB sabit disk, HDMI çıkışı, 2 GBNVIDIA GeForce GT740M ekran kartı, Intel Core i5 3230M işlemci ve Windows 8 işletim sistemi gibi özelliklerle dikkat çekiyor.

Windows 8 işletim sistemi (Şu an 8.1 Yükleniyor) :P
İşletim sistemi olarak Windows 8 64 Bit tercih edilen bilgisayarın klavyesinde sağ tarafta nümerik tuş takımı da yer alıyor. Bu tuş takımı özellikle muhasebe ve benzeri alanlarda çalışıp veri girişi yapanlar açısından büyük kolaylık sağlıyor.

Dokunmatik ekran
Ekranın dokunmatik olması kullanım açısından önemli avantaj sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar ekrana dokunarak farklı bir deneyim yaşıyorlar. Windows 8'in arayüzü de bu kullanım deneyimini zenginleştiriyor.

Üzerinde kart okuyucu da bulunan bilgisayar bu sayede fotoğraf makinesi ve kamera gibi cihazlardaki bellek kartlarının içeriğine göz atabiliyorsunuz.

Pil ömrü yaklaşık 4 saat olan bilgisayar, güçlü donanımı ve gelişmiş özellikleriyle masaüstü gücünde dizüstü arayanların birinci tercihi olabilecek gibi görünüyor.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu Toshiba biraz uğraştırdı arkadaşlar. Bu modeli (hatta bunu Toshiba modelleri için genelleme) alacak arkadaşlar için önbilgi olması için birkaç bilgiyi paylaşayım.

Toshiba Laptop modellerinde ürünün fan kısmına ulaşmak çok zor. Oysa ki fan işlemciyi soğutmak için hayati önem taşır ve sık aralıklarla temizlenmesi gerekir. Sadece bu özelliği için bile Toshiba laptoplardan hep uzak durdum ancak dokunmatik ekran olması/ 15.6 ' olması ve fiyat/performans dengesi beni bu modeli (TOSHIBA SATELLITE L50T-A-120) almaya itmişti.

Aldıktan birkaç ay sonra bu modeli tuşlarında silinme oldu ve garantiye gönderdim klavye değişimi için. Kullanıcı hatası veya kimyasal madde ile temizlik bahanesiyle klavye değiştirilmedi. Oysa laptopların varlığından itibaren laptop kullanırım ve kimyasal madde kullanılmaması gerektiğini en iyi bilenlerdenim. Kaldı ki zaten klavye veya laptop temizliği diye bir olayda yoktur bende :)

Bu durum tamamen ürün hatasıydı ve dokunmatik ekranı da ilk hevesle epeyce kullanıyordum. Bu sıralar ise dokunmatik ekranı kullanım oranı yok denecek kadar az. Yarı klavye yarı ekran kullandığım dönemde klavye tuşlarında silinme meydana gelmesi elbette ürün hatasıydı. Hatta ürünü verirken Teknosa'daki bölümdeki kız yaz tatilinde parmak uçları terli olur buna neden olmuş dedi. Yani firma yazın insanların ellerinin terlemeden dolayı daha nemli olacağın düşünmemiş demek ki. :) Bayana gerekli izahatı yaptım ve garanti kapsamında klavye değişim için iade ettim.

Klavye değişimi için 110 TL talep edilmişt. Kabul etmedim ve ürünün iadesini istedim. Ancak 10 gün kadar önce aynı laptopun klavyesi (değiştirilmeyen klavye) tamamen çalışmaz oldu. Bir süre ekran dokunmatiği ile idare edip garanti kapsamında tamire gönderdim. Bu kez hiç itirazsız klavyeyi değiştirdiler. :) Bu konuda Toshiba firmasına bir de teşekkür borçluyum demektir. :)

Son not: Cihaz fiyat performans açısından oldukça iyi. Bakalım yeni klavye tuşlarında aynı şekilde silinmeler olacak mı.

Silinme olayında klavye şu şekildeydi. Tabi şu an sıfır bir klavye var cihazda.
2r60h2u.jpg
 
Top