• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Toplu HES Kodu Sorgulama - e-Devlet

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Pazartesi itibari ile artık ilkokul düzeyindeki sınıflar okul yoluna düşüyor. Bu süreçte okula gelen öğrencilerin her gün HES (Hayat Eve Sığar) Kodlarının sorgulanması gerekiyor. Elbette pratik yöntemler geliştirilebilir ancak en kolayı e-Devlet üzerinden topluca sorgulama yapmak.

Toplu HES kodu sorgusu yapabilmek için tüm öğrencilerin HES kodlarını alıp bir kereye mahsus d-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra oluşturacağınız gruba ekliyoruz. (Tek ya da topluca eklemek mümkün). Daha sonra bir tıklama ile topluca sorgulama yapabiliyoruz.

Peki bunu nasıl yapabiliriz detaylı şekilde ekran görüntüleriyle anlatalım.


* Öncelikle d-Devlet hesabınıza giriş yapın. ve arama kutucuğuna TOPLU HES KODU yazın. Sonuçların açıldığı menüden "Toplu HES Kodu Sorgulama" satırını seçin. (alttaki resim)

Toplu HES kodu sorgulama



* Soldaki menüden "HES Kodu Sorgulama" seçtiğinizde sağ tarafta "Yeni Grup Oluştur" butonu görünecektir. Bu butona tıklayın. (alttaki resim)

Toplu HES kodu sorgulama



* Grup adı ve açıklama bölümünü doldurun. Örn: Grup Adı: Sınıfım, Açıklama: X-D Sınıfı HES kodları gibi... Yazdıktan sonra "Kaydet ve İlerle" butonuna tıklayın. Bu şekilde yeni grup oluşturulmuş oldu.

Aşağıdaki resimde görülen ekrandayken isterseniz öğrencilerinize ait HES kodlarını "HES Kodu" alanına tek tek girip "Ekle ve Kaydet" butonuna tıklayabilirsiniz.

Ancak daha kolay olan yöntem bu sayfanın üstünde görünen "Hes Kodlarını Excelden Yükle" butonuna tıklayarak aşağıda görünen formatta hazırladığınız HES kodlarını sürükleyip açılan alana bırakmak veya Excel dosyasının yolunu göstermek. (alttaki resim)

Toplu HES kodu ekleme ve sorgulama



Not: Öğrencilerinizi HES kodlarını girdiğiniz (HES kodlarına isterseniz -(tire) işaretleri eklemeyebilirsiniz) Excel dosyasının formatı aşağıdaki şekilde olursa sorun yaşamadan yukarıdaki ekranda gösterilen "Hes Kodlarını Excelden Yükle" butonu ile rahatlıkla topluca ekleme yapabilirsiniz. (alttaki resim)
HES excel dosyası



Oluşturduğunuz HES kodları listesinden ekleme ve çıkarmalar yapabilirsiniz. Excel dosyasından toplu yükleme yapmış olsanız da daha sonra tek tek eklemeler ve silme işlemleri yapabilirsiniz. (alttaki resim)

HES kodları ekranı
 
Top