Tırnak Yeme Alışkanlığınızın Sizin Hakkınızda Söylediği 5 Şey

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

Tırnak yeme alışkanlığınız var mı? Peki bunun nelerden kaynaklanabileceğini biliyor musunuz?​



Tırnak Yeme Alışkanlığınızın Sizin Hakkınızda Söylediği 5 Şey






Tırnak yeme alışkanlığı tipik olarak çocuklukta başlar. Çocukken bu alışkanlığa sahip olan birçok insan genellikle bunu aşar ancak bazıları için bu, bırakılması son derece zor olabilen ömür boyu bir alışkanlığa dönüşebilir. Çoğumuz tırnaklarımızı yemenin kırmamız gereken kötü bir alışkanlık olduğunu düşünerek büyüdük. Ancak, tekrarlayan bu davranışın sizinle ilgili bazı ilginç gerçekleri ortaya çıkarabileceği belirlendi. Çalışmalara göre bu durum yalnızca stresle ilgili değil. İşte tırnak yeme alışkanlığınızın sizin hakkınızda söylediği 5 şey.

1. Mükemmelliyetçi olabilirsiniz​

tırnak yeme

Bir araştırmaya göre, tırnak yiyen çoğu kişi aşırı başarılıdır. Araştırmacılar, tırnak yeme alışkanlığı olan ve bu alışkanlığa sahip olmayan iki grup insanı inceledi. Sonuç olarak tırnak yiyen gruptaki kişilerin aşırı çalışma eğiliminde olan A tipi kişilikler olduğu ortaya çıktı.

2. Düşündüğünüzden daha zekisiniz​

tırnak yeme

Tırnak yeme alışkanlığı olan kişiler, genellikle görevleri normal bir hızda yerine getirmeyen hedef odaklı kişilerdir. Çoğu insan, bir problemi çözmeye çalışırken yoğun konsantrasyon anlarında tırnaklarını yer. Bu durum sizin düşündüğünüzden daha zeki olduğunuzu gösteriyor olabilir.

3. Sabırsız birisiniz​

tırnak yeme

Can sıkıntısı ve hayal kırıklığı, tırnak yemenin sebepleri arasında olabilir. Bu durum alışkanlık haline dönüştüğünde; her can sıkıntısında kendinizi tırnaklarınızı yerken bulabilirsiniz. Kendinizi meşgul edecek başka şeyler bulmanızda fayda var.

4. Kendinizle barışık olmayabilirsiniz​

tirnak-5.jpg

Tırnak yemek, geçici olarak daha iyi hissetmenize yardımcı olan bir alışkanlık olabilir. Tırnak yiyenler, genellikle kendileri için büyük beklentiler belirleyen aşırı başarılı kişilerdir. Hedeflerine ulaşamadıklarında, genellikle hayal kırıklığına uğrarlar ve kendilerinden utanırlar. Bu da onları sıkıntıya sokar, kendilerinden memnun olmadıkları için tırnak yeme alışkanlıklarını sürdürürler.

5. Bu durum psikolojik bir sorunla ilgili olabilir​

tırnak yeme

Tırnaklarınızı yemek, obsesif-kompulsif bozuklukla bağlantılı olabilir. Bununla birlikte, bu zihinsel rahatsızlıktan muzdarip olan kişilerin hepsi bu davranışı sergilemez. Eğer tırnak yeme isteği sizin için tekrarlayan bir dürtüyse bir uzmana danışmanızda fayda var.

Alıntı
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bence igrenc birsey cunku gercekten bütün mikrop pislik tirnak arasina giriyorrrr sonrada vitamin aliyorlar o tirnak yiyenler ysada disleri ile tirnak temizliyenler ....
 
Top