Tıpla İlgili Filmler Listesi

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
toWGMVI.jpg


1. Wit (2001)

Kanser teşhisi konduktan sonra hayatını sorgulamaya başlayan ve önceliklerini değerlendiren Edebiyat Profesörü Vivian Bearing’in yaşam öyküsü. Bearing, çocukluğundan kanser teşhisi konduğu döneme kadar yaşanan süreci değerlendirirken sıkça da kameraya dönerek izleyiciyle birebir ilişki kuruyor. Vivian Bearing’in hikayesi, safhalar halinde ele alınıyor. Her safha yaşamını kalemine adamış bir kadın için başka bir iç muhasebenin başlangıcı Margaret Edson’ın oyunundan sinemaya uyarlanmış, etkileyici bir drama.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
oZAsMRl.jpg

2. The Doctor (1991)​

Jack McKee zengin ve başarılı bir doktordur. Düzgün seyrinde giden hayatı kanser teşhisi konmasıyla değişecektir. Yıllarca hekim-hasta ilişkisine hekim gözüyle bakan Jack, olaya bir de hasta gözüyle bakmak zorunda kalacak ve yaptığı hataların farkına varacaktır.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
QKOa8RU.jpg

3. Awakenings (1990)

Awakenings (Uyanış) 1990 yapımlı En iyi Film, En iyi Erkek Oyuncu ve En iyi Uyarlama Senaryo dallarında Akademi Ödülü adayı gösterilmiş filmdir. Oliver Sacks’ın daha çok kendi hayatından kesitler sunan aynı isimli kitabından yola çıkarak çekilmiş, yönetmenliğini Penny Marshall’ın yaptığı, başrollerini iki Akademi Ödüllü oyuncu Robert De Niro ve Robin Williams’ın oynadığı dram filmidir.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
Dvt2JAe.gif

4. John Q (2002)

Bir fabrikada çalışan ve sıradan bir işçi olan John Q. Archibald, bir gün oğlu Mike’ın bir maç sırasında rahatsızlandığı haberiyle yaşamı değişir. Oğlu’nun kalbi gerekenden üç kat daha büyük olması ve yaşayabilmesi için acil olarak kalp nakli yapılması gerekmektedir. Maddi durumu iyi olmayan John Q.’nin oğlunun yaşaması için en kısa sürede büyük miktarda para bulması gerektiğini öğrenir. John Q. oğlunun ameliyatı için yeterli parayı bulamaz. Bunun üstüne hastane yönetimi, Mike’ın hastane masrafları karşılanamayacak kadar yüksek olduğu için, kalp hastası Mike’ı eve gönderme kararı alır. John Q oğlunu kurtarabilmek çaresizlik içinde aralarında kalp cerrahı Dr. Raymond Turner’ın da bulunduğu bir bölüm hastane personeli, bazı hasta ve ziyaretçiyi aynı hastane’de rehin alır.

Film, Amerikan sağlık sisteminin eleştirisini yapmaktadır.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
aWDiPQj.jpg

You Don’t Know Jack (2010)

You Don’t Know Jack (2010), Yönetmenliğini Barry Levinson üstlenirken oyuncu kadrosunda Al Pacino, Susan Sarandon, John Goodman, Danny Huston ve Rutanya Alda gibi isimler vardır. 1990 yılından başlayıp kendi geliştirmiş olduğu bir karışımı uygulayarak hastalara ötenazi uygulayan Jack Kevorkian’in hayat hikayesi. Ölüme çok yakın olan hastalar kendi isteği ile ondan yardım isterler doktor da onların acısını bir an önce dindirmek için elinden geleni yapar ve onları öldürür.Bir çok insan bu olayı desteklese de bazı insanlar bunun çok yanlış bir ölüm şekli olduğunu savunur. Doktoru katil olarak ilan ederler doktorun adı ölüm doktoru olarak anılır. Ötenazinin gerekli olup olmadığını sorgulayan bir film. Doktor ötenaziyi destekliyor ve bunun için her şeyden vazgeçiyor.

Film Biyografi-Dram-Suç türlerini içeriyor.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
5yeIN4b.jpg

6. Lorenzo’s Oil (1992)

Lorenzo‘s Oil (Lorenzo’nun Yağı) 1992 yapımı bir dram filmi olup, George Miller tarafından yönetilmiştir. Yaşanmış bir öyküden alınan film; Augusto Odone ve Michaela Odone adlı anne babanın, amansız bir hastalık olan ALD’ye (adrenolökodistrofi) yakalanan oğulları Lorenzo Odone’yi ölümden kurtarma çabalarını anlatır. Tıp konusunda hiçbir eğitimleri olmayan Lorenzo’nun anne ve babası, çocuklarına ALD hastalığı teşhisi konması ve iki – üç yıl ömür biçildiğini öğrenmeleri sonucunda, bu hastalığa karşı bir mücadeleye girişirler. Baba Augusto, sabahlara kadar kütüphanelerde, hastalıkla ilgili bulduğu makaleleri okuyarak bilgi edinmeye çalışır. Bu araştırma sonunda beyindeki zararın kandaki tehlikeli yağ asitlerinden kaynaklandığını keşfeder. Felç, körlük ve konuşamama ile başlayan hastalığın ölümle sonuçlanması kaçınılmazdır.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
lTHRFCq.jpg

7. Gross Anatomy (1989)

Joe Slovak harika bir tıp öğrencisidir. Fakat hayata olan uygunsuz yaklaşımı, Gross Anatomy ile karşılaşınca test edilecektir. Gross Anatomy tıp okulundaki en zor derstir. Joe’nun rahat ve özgür tavırları sınıfta komik anlar yaratacaktır ama aynı onu zorlu profesörle kötü bir duruma sokar. Ayrıca profesör de asi gence dersinde doktor olmak ile ilgili sorular sorar. Bu sırada Joe laboratuvar partneri Laurie’ye aşık olur. Laurie ise hiçbir şeye izin vermeyen, özellikle de romantizme ve planlarına müdahale edilmesine izin vermeyen bir insandır. Ve tabii Joe hiçbir şeyi kitabına uygun yapmaz ama başarmak için her şeye sahip olduğunu kanıtlar – tabî kendi yöntemleriyle.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
6ugeDSB.jpg

8. Something The Lord Made (2004)

Gerçek bir hikayeden beyazperdeye aktarılan bu filmde, Dr. Alfred Blalock ve asistanı Vivien Thomas arasında geçen bir ilişki anlatılıyor. 1930’ların başında Dr.Alfred Blalock’ın yanına bir asistan olarak işe giren Vivien Thomas zaman içinde Tıp alanında büyük gelişmeler kaydeder. Vivien Thomas, üstün bir yeteneğe sahip olmasına rağmen, ırk ayrımından dolayı kaybolup gitmemek için büyük çaba harcayan zenci bir doktor adayıdır. Ancak üniversite için biriktirdiği parayı yatırdığı banka iflas eder. Biriktirdiği paranın kaybolmasıyla zor dönemler geçirir fakat pes etmez. Mavi bebek adlı hastalığı Alfred ile birlikte nasıl tedavi edeceklerini bulurlar. Bu sırada da yükselen ırkçı söylemlerle uğraşmak zorunda kalacaktır.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
khtiJsB.jpg

9. And The Band Played On (1993)

Film geçmişte AİDS gibi virüslerin yeni bulunmasını konu alıyor. 1981 yılında bilinmeyen, erkek eşcinselleri etkileyen öldürücü bir virüs hakkında bilgiler gelmeye başlar. Birbirinden bağımsız çalışan Fransız ve Amerikan araştırma ekipleri bu virüsü tanımlayarak HIV adını koyar.

Zamanla virüsün neden olduğu AIDS hastalığının cinsel tercih ayırt etmeksizin herkese bulaşabildiği ve mutlak şekilde ölümle sonuçlandığı anlaşılır. Randy Shilts’in aynı isimli çok satan kitabından uyarlanan And the Band Played On (Ve Orkestra Çalmaya Devam Eder) hastalığın ortaya çıkışını ve ilk kurbanlarının deneyimlerini etkileyici bir dille anlatmayı başarıyor.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
QiP7cFl.jpg

10. Patch Adams (1998)

Yaşanmış bir hayat hikayesinden alınmıştır. İntihar eğilimli biri olarak girdiği akıl hastanesinde gördüklerinden sonra Hunter ‘Patch’ Adams (Robin Williams), çıktıktan sonra tıp fakültesine öğrenci olarak girer. Okulda başarılı bir öğrenci olmasına karşın, ideallerinden dolayı hocalarından tepki görür. Amacı ‘hayata renk katarak’ mizah yoluyla tedaviye katkıda bulunmaktır. Daha sonra yoksul hastalar için kendi parası ve bağışlarla özel bir klinik açmaya kadar girişimlerini sürdüren Adams, sevgilisi Carin Fisher’in öldürülmesiyle ve lisanssız klinik açmakla darbeler yese de, tedavi hizmetlerinde yaptıklarıyla ünü ülke çapına yayılır ve bir anlamda amacına ulaşır.
 
Top