The Walking Dead - Dönüşen İnsanlar

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kim derdi ki ısırılarak dönüşen yürüyen ölüleri konu alan ve 6 sezon süren bir diziyi internet üzerinden izleyeceğimi. Ben bile söyleyemezdim bunu ama oldu işte :)

Bu tür dizilerden hoşlanıyorsanız birbirinin devamı olan, dünyanın sonunun gelmemesi için hep dönüşen insanlarla hem de birbirleriyle mücadele eden bir avuç insanın maceralarını konu alan dizi gerçekten sürükleyici...


Yakında Vikings ve Spartacus dizilerinden de bahsedeceğim. Başka dünyalara götüren türden diziler bunlar. :D


The Walking Dead Konusu

Frank Darabont tarafından geliştirilen bir Amerikan televizyon dizisidir. Hikayesi, Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard 'ın aynı adlı çizgi romanına dayanmaktadır. Dizinin başrolünde, geçirdiği bir kaza sonrası girdiği komadan beklenmedik biçimde uyanan ve artık tüm dünyaya George A. Romero'nun korku filmlerindeki zombileri andıran etobur "aylaklar"ın egemen olduğunu keşfeden şerif yardımcısı Rick Grimes rolüyle Andrew Lincoln yer almaktadır. Grimes, bulunduğu hastahaneden ayrılarak, ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca, bu yeni dünya düzeninde sağ kalmayı başarabilmiş ve kendisi gibi yaşam savaşı veren diğer birçok kişiyle karşılaşır ve yola onlarla devam ederek, kendi grubunu oluşturur.

72629


The Walking Dead'in prömiyeri 31 Ekim 2010 tarihinde Amerikan televizyon kanalı AMC'de gerçekleşmiştir. 2010'nun Kasım ayının ilk haftasında Fox International Channels'da uluslararası gösterimi yapılmasının ardından aldığı olumlu eleştirilerin ışığında AMC, 16 Ekim 2011'de başlayan ve on üç bölümden oluşan ikinci sezonun çekilmesini istemiştir. İkinci sezonun iki bölümü yayınlanmışken, AMC, dizinin üçüncü sezonunun çekileceğini ve 14 Ekim 2012'de üçüncü sezonun başlayacağını duyurmuştur. 21 Aralık 2012 tarihinde ise AMC, dizinin dördüncü sezonda devam edeceğini açıklamıştır.] 11 Ekim 2015'te 6. sezonun çıkacağı kesinleşmiştir ve ardından 7. sezon gelmektedir. Şuan da 7. sezon devam etmektedir. 8. sezon onayını almıştır.

Dizi, gösterimi süresince düzenli olarak olumlu eleştiriler almış ve En İyi Televizyon Dizisi dalında bir Altın Küre ile bir Writers Guild of America ödülüne aday gösterilmiştir. Dizi, ayrıca, bir kablo televizyon kanalı dizisi olarak çeşitli rekorlar kırarak güçlü bir Nielsen reytingi elde etmiş ve üçüncü sezonun prömiyeri 10.9 milyon kişi tarafından seyredilerek, tarihteki en çok izlenen kablo drama dizisi olmayı başarmıştır.

Dizinin öncesinde yaşanmış olayları ve zombi kıyametinin nasıl gerçekleştiğini konu alan bir yan dizi, Fear The Walking Dead, Ağustos 2015'te yayına başlamıştır.

72630
 
Son düzenleme:

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...

r0se

Forum Onuru
Özel üye
Ben hiç sevmiyorum bunu hiçte izlemedim :(
Bulamıyorumda güzel bir yabancı dizi önerilere açıkım :D
 

r0se

Forum Onuru
Özel üye
Ne tür seviyorsun? Arşivim fenadır :P
Valla ne tür olursa yeterki seveyim :D Hatta izlediklerimi yazayım onlar haricinde öner :)

Reign, Riverdale, Supernatural, Grey anatomy, Lucifer, Once upon a time, vampir günlükleri :'(((( (bitti çok üzüldüm), The originals, Teen wolf, PLL, Sleepy Hollow, Blindspot, Saving hope, Baby daddy, Rizolli and İsles, New girl, Humans, Orphan Black..
Aklıma gelmiyor hepsi ama ruh halime göre yani karman çorman bir zevkim var :D
 
Top