Telofonlarla İlgili MEB'in Yasağı Resmi Gazete'de

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerde telefon kullanımına getirdiği yasak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öğrencilerin artık ders araları dışında da sürekli olarak telefonları ile ilgilenmeleri ve derslere yeteri kadar ilgi göstermemeleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın da dikkatini çekti. Okullarda görev alan öğretmenlerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelen cep telefonu kullanımı özellikle sosyal medya sitelerine girmek için tercih ediliyor.


Sosyal medya aracılığı ile öğretmenlerine hakaret eden, rahatsız edici içerik yollayan yada yasak olan bir paylaşımda bulunan öğrenciler bundan sonra disiplin kuruluna sevk edilecekler. Akıllı telefon kullanımında sınırlamaya gitme kararı alan bakanlığın bu uygulamasının henüz ne zaman yürürlüğe konacağı netlik kazanmasa da bu durumun getirdikleri öğrencileri epey üzecek gibi duruyor. Şimdiden sosyal medya bu konu üzerinde yaratılan gündem ile meşgul olurken okullarda telefon kullanımının önüne nasıl geçilecek ciddi bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor.

Bakanlığın uygulamaya alacağı sınırlama sonrasında derslerde telefonları ile ilgilenenler de disiplin soruşturmasına tabii tutulacaklar. MEB tarafından uygulama konulan yasak bugün itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından liseler de kullanılmakta olan cep telefonları artık idari disiplin soruşturması kapsamında kullanılabilecek.
 
Top