Telefon Açıkken Kapalı Gösteren Kod Yöntemi

Telefon günümüzde her insanın hayatının merkezinde bulunmaktadır. İletişim için icat edilen telefonlar günümüzde pek çok farklı amaca hizmet etmeye başlamıştır. Telefonlar farklı amaçlara hizmet etmeye başladıklarından beri, insanların pek çok farklı ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Özellikle güvenlik ve gizlilik alanında insanlar daha çok yardıma ihtiyaç duymuştur. Bu güvenlik ihtiyaçlarının birisi de, telefon açıkken kapalı gösterme olmaktadır. Telefon kullanıcıları, telefonlarını kullanır haldeyken rahatsız edilmemek veya farklı nedenlerden dolayı kapalıymış gibi göstermek isteyebilmektedir. Örneğin, telefonu açık ve önemli bir iş yapan kullanıcı, telefonu kapalıymış gibi gösterip gelen aramalardan rahatsız olmamaktadır. Telefon açıkken kapalı göstermenin birden fazla yolu ve yöntemi bulunmaktadır.​

Telefon Açıkken Kapalı Gösteren Kod Yöntemi

Kullanıcıların kullandığı bir diğer yöntem ise kod kullanma yöntemidir. Telefon açıkken kapalı göstermeyi sağlayan kodlar bulunmaktadır. Telefon kullanıcılarının aklında güvenlik sorunlarıyla ilgili soru işaretleri bulunabilmektedir. Kod kullanma yöntemi her ne kadar güvenli gibi gözükse de bazı telefonlarda bazen sıkıntı çıkarabilmektedir. Bu sebepten dolayı, kod kullanmadan veya telefonunuza okutmadan önce telefonun uyumu araştırılmalı, operatörünüz kabul etmediği kodlar varsa kullanıcılar bu kodları telefonlarına girmemeye dikkat etmelidir. Telefonlara her hangi bir kodu girebilmek için öncelikle arama kısmı açılır, sonrasında tuşlar kullanılarak belirtilen kod dikkatli ve doğru bir şekilde yazılır. Yazılan kod tekrardan kontrol edildikten sonra arama tuşuna basılarak kod telefona okutulur.
  • Telefon açıkken kapalı gösteren kod ise, #35*0000# kodudur.
  • Eğer telefonlarını eski haline getirip kodu devre dışı bırakmak isteyen kullanıcılar ise, *35#0000# kodunu kullanmalıdır.
  • Eğer ilk kod çalışmadıysa veya etkisiz kaldıysa kullanıcılar, **21*029200177# kodunu deneyebilir.

Turkcell Telefon Açıkken Kapalı Gösterme

Turkcell kullanıcıları, telefon açıkken kapalı gösterme yollarından birisi olan numara yönlendirme işlemini yapabilmektedir. Numara yönlendirme işlemi arayan numarayı farklı bir numaraya yönlendirerek arayan numaranın sizi rahatsız etmemesini sağlamaktadır. Turkcell kullanıcıları numara yönlendirme işlemini kolay bir şekilde yapabilmektedir.

  • Turkcell sitesine şifre ile giriş yapılır, hesap bölümüne girilir.
  • Ardından çağrı ayarları kısmından ulaşılabilirlik sekmesinin altında bulunan arama yönlendirme kısmına yönlendirilecek numara yazılır.
Bu sayede müsait olmayan turkcell kullanıcıları, gelen aramaları başka bir numaraya yönlendirerek telefon açıkken kapalı gösterme turkcell yöntemlerinden birisini uygulamış olabilmektedir.

Türk Telekom Telefon Açıkken Kapalı Gösterme

Türk Telekom operatörü kullanıcıları, Türk Telekom telefon açıkken kapalı gösterme yöntemlerini araştırmakta ve bazı yöntemlerini merak edebilmektedir. Türk Telekom kullanıcıları diğer operatörlerin kullandığı yöntemleri deneyebilmektedir. Türk Telekom kullanıcıların en çok kullandığı ve işe yarayan yöntem kod yöntemi olmaktadır.

  • Türk Telekom kullanıcıları, telefonlarına #35*0000# kodunu girerek işlem yapabilmektedir.
Ayrıca Türk Telekom kullanıcıları telefon açıkken kapalı gösterme uygulamasında da başarıya ulaşabilmektedir. Türk Telekom kullanıcıların kullanabileceği bir diğer yöntem ise numara yönlendirmesidir. Türk Telekom operatörü kullanan kullanıcılar müşteri hizmetlerinden veya Türk Telekom uygulamasından numara yönlendirme ile ilgili bilgi alabilmekte, numara yönlendirme işlemini gerçekleştirebilmektedir. Türk Telekom için söylenen telefon açıkken kapalı gösterme yöntemleri güvenlidir.

Vodafone Telefon Açıkken Kapalı Gösterme

Vodafone operatörü kullanan telefon kullanıcıları da vodafone telefon açıkken kapalı gösterme yöntemlerini merak etmektedir. Telefon açıkken kapalı gösterme yöntemlerinde Vodafone operatörüne özel bir yöntem bulunmamaktadır. Vodafone kullanıcıları her operatörde uygulanan kodların ikisini de denemelidir.

  • İlk kod olan #35*0000# kodunu telefonlarına girmelidirler.
  • Eğer Vodafone operatörü bu kodu kabul etmiyorsa ikinci kod olarak **21*029200177# kodunu girmelidir.
  • İlk kodun aktifliğini kaldırmak için ise kullanıcılar *35#0000# kodunu kullanmak durumundadır.
  • Eğer Vodafone ikinci kodu kabul ediyorsa ve ikinci kod çalışıyorsa, ikinci kodu etkisiz hale getirmek için ise kullanıcılar #21# kodunu kullanmalıdır.

Telefon Açıkken Kapalı Gösterme Programı

Telefon açıkken kapalı göstermenin bir diğer yöntemi ise program yöntemidir. Program yöntemi uygulama yöntemine benzemektedir. Telefon üzerinde ise telefon açıkken kapalı gösterme programı bulunmamaktadır. Bulunmamasının nedeni program yerine uygulamaların olmasıdır. Çeşitli uygulamalar programların yerini alarak kullanıcılara daha iyi ve güvenli bir iş sağlayabilmektedir. Telefon açıkken kapalı gösteren uygulamalar ise çeşitli yükleme sitelerinde bulunmaktadır. Kullanıcılar bu uygulamaları yükleyerek veya verilen kodları kullanarak güvenli bir şekilde telefonlarını açıkken kapalı gösterebilmektedir. Kod yöntemlerinin çalıştığı operatörlerde uygulamaya veya programlara gerek duyulmamaktadır. Bu yüzden kullanıcılar kod kullanmadan her hangi bir uygulama veya program yüklememelidir. Verilen kodlar ise gayet güvenli ve çoğu operatörde işe yarayan kodlardır.

CİA Uygulaması İle Telefon Açıkken Kapalı Gösterme

Telefonları açıkken kapalı gösterme yöntemlerinden birisi de CİA uygulamasını kullanmaktır. Google Play veya AppStore’da uygulaması bulunmaktadır. CİA olduğu için insanların kafasında her ne kadar korku ve şüphe uyansa da uygulama güvenlidir. Kullanıcılar uygulama hakkında çoğu zaman olumlu dönüşler yapmaktadır. Bu uygulama sayesinde hem telefonunuzu açıkken kapalı gösterebilir hem de uygulamanın sunulan birçok hizmetinden faydalanabilirsiniz. Sunulan hizmetlerden bazıları, tanımadığınız veya kayıtlı olmayan bir numara sizi aradığında arayan numaranın sahibinin ismini ve soyismini görebilmek veya gizli numaraları engellemek gibi şeylerdir. Aynı zamanda CİA uygulamasından numara da engelleyebilirsiniz. CİA uygulaması oldukça kullanışlı ve güvenlidir. Şüphesiz kullanıcıların telefon açıkken kapalı gösterme yöntemlerinden birisi de bu uygulamadır.

İphone Telefon Açıkken Kapalı Gösterme

İphone kullanıcılarının araştırdığı ve yapmak istediği fakat bazen bir türlü başaramadığı, kodların işe yaramadığı iphone telefon açıkken kapalı gösterme yöntemlerinde çeşitli uygulamalar genellikle İphone kullanıcılarının işine yarayabilmektedir. Ayrıca kullanılan operatörden numara yönlendirme işlemi de yapılarak İphone kullanıcıları işe yarar gelişmeler elde edebilmektedir. Zaman zaman İphone kullanıcılarının aklında soru işareti bırakan güvenilirlik ise CİA uygulaması ile ortadan kalkabilmektedir. CİA uygulamasının güvenli olması, uygulamayı deneyen, çalıştığını gören ve güvenilir olduğunu anlayan İphone kullanıcılarını memnun etmektedir. İphone telefon açıkken kapalı göstermede en etkili yöntemlerden olan uygulama yöntemi güvenli olmaktadır.

İphone kullanıcıları, telefon açıkken kapalı gösterme iphone yöntemlerinden çoğunu denemekte fakat genellikle sonuç alamamaktadır. Bunun sebebi ise verilen yöntemlerin, söylenen kodların hepsi tüm operatörlerde çalışmaması olabilmektedir. İphone kullanıcılarının kullanacağı yöntemlerden en basiti kod yöntemini denemektir.

  • #35*0000# kodunu deneyen İphone kullanıcılarının yarısından fazlası olumlu geri dönüş yapmaktadır.

Her ne kadar sorun İphone telefonlar gibi gözükse de asıl sorun bazen operatörlerin onay vermemesi veya operatöre uymaması olabilmektedir. Bu yüzden İphone kullanıcıları genellikle operatörlerine dikkat ederek araştırma yapmalıdır.​


Alinti
 
Top