Giyilebilir Teknoloji Teknosa Pwatch 2 Akıllı Saat

Hemen belirteyim. Bu saat elimde ve kimseye önermiyorum. Aslında fiyatına göre özellikleri iyi ancak kullanımı hiç stabil değil. Hem Android hem de IOS telefonlara kolaylıkla bağlanıyor... Aslında pahalı modellerin bile bağlantı konusunda sıkıntı yarattığını düşünürsek bu gerçekten güzel bir özellik.

Üretici: Teknosa...
Fiyat: 160 TL. (Eğer Preo P2 telefonla alırsanız 100 TL - Ben o şekilde almıştım)

Bu saati kullanarak telefonunuza gelen aramaları görebiliyor, kontak listenize erişip arama yapabiliyorsunuz. Yine bir Capture uygulaması indirerek telefonunuzdaki kamerayı kontrol edebiliyor, adım sayar, barometre, altimetre ve kronometre gibi özelliklerinden faydalanabiliyorsunuz. Öte yandan yine arabirim içinde hesap makinesi, alarm, takvim, uyku takibi yapabilen bir uygulama ve Bluetooth üzerinden cep telefonunuzdaki müzik uygulamasına bağlanan bir uygulama daha bulunuyor. Bunlar arasında bunlara benzer bir iki özellik daha yer alıyor, fakat buradaki asıl konu Pwatch 2 bunları nasıl sunuyor?

Pwatch%2B2.jpg

Saatte yer alan arabirim açıkçası tam bir felaket. Belki de şu ana kadar gördüğümüz en kötü arabirimi sunan Pwatch 2, bu anlamda bizi hiç memnun etmedi desek yeridir. İşlevselliğine söyleyecek sözümüz yok; dokunmatik ekranı kullanarak uygulamalar arasında dolaşabiliyor ve her bir uygulamayı çalıştırabiliyorsunuz. Yani yapması gerekeni yapıyor. Ama bunu estetik olarak sunmaktan çok uzak.

Tasarım detayları

Pwatch 2'nin kullanım detaylarına geçmeden tasarımına da değinelim. Elimizde saatin turuncu renkli modeli bulunuyor. Siyah ekran & turuncu kayışlarla kötü bir kombin oluşturan saatin neyse ki farklı renkte kayışları da bulunuyor. Siyah, beyaz gibi farklı renkleri de bulabiliyorsunuz.

Saatin üzerinde 1.48 inç boyutunda dokunmatik bir ekran bulunuyor. 160x160 piksel çözünürlüğündeki bu ekran, iyi görüntü sunmuyor. Ekranın altında üç adet kapasitif tuş bulunuyor. Bu tuşları ana ekrana dönmek ve evet, hayır gibi bazı komutları vermek için kullanıyorsunuz.

Akıllı saatlerden beklenenlerden biri de, kolunuzu kaldırdığınızda bunu algılayıp otomatik olarak ekranı açarak saati göstermesidir. Pwatch 2 bunu da yapmıyor. Saate bakmak için kolunuzu kaldırdıktan sonra sağ kenardaki tuşa basmak zorunda kalıyorsunuz. Saati yine bu güç tuşuna basarak kapatıp açabiliyorsunuz.

Ekranın sol kenarında baktığımızdaysa burada bir USB bağlantısı görüyoruz. Cihazı bu bağlantı üzerinden şarj edebiliyorsunuz. Bu arada saatin 230 mAh'lik bir bataryaya sahip olduğunu ve bununla 2 – 3 günlük pil ömrü sunduğunu da söyleyelim.

Nasıl kullanılıyor?

Pwatch 2, kolay bir şekilde akıllı telefonunuza bağlanabiliyor ve hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bluetooth üzerinden bağlanabilen cihaz, ardından bir QR kod yardımıyla telefonunuza tam olarak tanıtılıyor. İlgili QR kodu cihazın kutusunda bulabiliyorsunuz. İndirilen APK dosyası yardımıyla cihazı tam olarak çalışır hale getirebilir ve telefonunuzla olan entegrasyonunu sağlayabilirsiniz.

APK dosyasıyla kurduğunuz Preo Pwatch 2 yazılımı üzerinden telefonunuzda yer alan uygulamaları görebiliyor ve Bildirim Ayarları kısmından bu uygulamalardan hangilerinden bildirim almak istediğinizi belirtebiliyorsunuz. Ancak neredeyse hepsi bu...

Teknik Detaylar
Ekran: 1.48 inç dokunmatik
Çözünürlük: 128x128
Pil Kapasitesi: 230 mAh
Bluetooth: Var
USB: Var
Titreşimli Uyarı: Var
Adım Sayar: Var
Boyutlar: 250 x 40 x 10 mm
Ağırlık: 44 gr.

Alternatifleri

Teknosa Pwatch 2'ye alternatif olarak piyasada çok akıllı saat var. Ancak daha iyi bir akıllı saat almak için üzerine biraz daha para ödemeyi göze almak veya bir akıllı bilekliğe yönelmek akıllıca bir seçim olabilir. Quadro Smart Watch S71, Misfit Shine veya Samsung Galaxy Gear Fit'i inceleyebilirsiniz.
 
Top