Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Tekirdağ Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 571191" data-attributes="member: 10904"><p><span style="color: #000000"><strong>Tekirdağ Mutfağı</strong></span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Tekirdağ denince akla hemen meşhur Tekirdağ köftesi geliyor. Kömür ateşinde yapılan Tekirdağ köftesi, orta yağlı parça ete bayat ekmek, soğan, sarımsak ilavesi yapılarak çekildikten sonra diğer baharatlarda ilave edilerek bir kez daha çekiliyor ve yoğrularak pişirmeden önce bir gece beklemeye bırakılıyor. Yörede hazırlıklarına bir hafta önceden başlanan Hıdrellez’de, süt ile börek, sütlaç gibi sütlü yiyecekler yapılıyor. Sağmal hayvanları olmayanlara süt dağıtılıyor. Nohutlu ekmek Edirne ve Kırklareli’nde olduğu gibi Tekirdağ’da da sofralardaki yerini alıyor. Hıdrellez’de hazırlanan yiyecekler hamur işleridir ama yaprak sarması, kapama, oğlak çevirmesi, pilav, dolma, peksimet, sütlü çorba, kavurma, kırma, mısır, bakla çorbası, süt paparası, güveç, labada sarması, irmik helvası, baklava, büryan, peynir helvası, kalbur tekerlemesi, keşkek de Hıdrellez sofralarını süslüyor.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 571191, member: 10904"] [COLOR="#000000"][B]Tekirdağ Mutfağı[/B] Tekirdağ denince akla hemen meşhur Tekirdağ köftesi geliyor. Kömür ateşinde yapılan Tekirdağ köftesi, orta yağlı parça ete bayat ekmek, soğan, sarımsak ilavesi yapılarak çekildikten sonra diğer baharatlarda ilave edilerek bir kez daha çekiliyor ve yoğrularak pişirmeden önce bir gece beklemeye bırakılıyor. Yörede hazırlıklarına bir hafta önceden başlanan Hıdrellez’de, süt ile börek, sütlaç gibi sütlü yiyecekler yapılıyor. Sağmal hayvanları olmayanlara süt dağıtılıyor. Nohutlu ekmek Edirne ve Kırklareli’nde olduğu gibi Tekirdağ’da da sofralardaki yerini alıyor. Hıdrellez’de hazırlanan yiyecekler hamur işleridir ama yaprak sarması, kapama, oğlak çevirmesi, pilav, dolma, peksimet, sütlü çorba, kavurma, kırma, mısır, bakla çorbası, süt paparası, güveç, labada sarması, irmik helvası, baklava, büryan, peynir helvası, kalbur tekerlemesi, keşkek de Hıdrellez sofralarını süslüyor.[/COLOR] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Tekirdağ Mutfağı
Top