Tekirdağ Haberleri

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
Merhaba arkadaşlar burada Tekirdağ ilinin ve başta Çorlu ilçesi olmak üzere haberleri paylaşacağım.

Not* Haberler ve resimlerin telif hakkı kendime ait olduğundan dolayı "Çerez Forum" kaynağı gösterilmeden kullanılması yasaktır.
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
Heykeller Kentteki Yerlerini Alıyor



Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 1-31 temmuz tarihlerinde sahil marinada gerçekleşen 1. Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sonunda ortaya çıkan sanat eserleri kentin çeşitli yerlerinde sergilenmeye başlıyor.

Süleymanpaşada 8 ayrı noktada sergilenecek olan taş heykeller Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından belirlenen noktalara yerleştirildi.

Taş Heykellerin sergileneceği noktalar;

  1. Yıl Mahallesi (100. Yıl Parkı) – SYLVIAN PATTES – (YAKINLIK TAŞ HEYKELİ)
Yelken Kulüp Kavşağı – ANTONIS MYRODIAS – (BULUŞMA TAŞ HEYKELİ)

Sahil Mutlukent Aile Çay Bahçesi – JO KLEY – (APOLLON TAŞ HEYKELİ)

Cumhuriyet Meydanı (Sahil Işıklar) – NERMİN SÖZEL – (KİRAZ KÜPÜ TAŞ HEYKELİ)

Bedesten Hanı – LYUDMYLA MYSKO – (TARİHİN KUMAŞINI DOKUMAK TAŞ HEYKELİ )

Baykallar Mahallesi Kavşağı – DERYA BARAN – ( RESİSTO TAŞ HEYKELİ)

Hürriyet Mahallesi Kavşağı – GEMMA DOMINGUEZ GUERRA – (DÖNÜŞ TAŞ HEYKELİ)

Mola Park – İSMAİL ŞİMŞEK –(BİSANTHE TAŞ HEYKELİ)
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
Gaytancıoğlu’ndan Yüksel’e Ziyaret

Edirne Milletvekili Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Rasim Yüksel nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür etmesinin ardından Ergene İlçesinin genel durumu ve hayata geçirilmeyi hedeflenen projeler ve çalışmalar hakkında Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na bilgiler verdi. İlçenin gelişimi ve değişimi için çalışmaların ve projelerin devam ettiğine vurgu yapan Yüksel, vatandaş odaklı çalışmalarımızı önemsiyoruz bu anlayışla hizmetlerimiz sürecektir’ ifadelerine yer verdi.

Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e hizmet çalışmalarında başarılar diledi.

Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından ziyaret programı sona erdi.
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
Ergene’de Peyzaj Çalışmaları Devam Ediyor

Ergene Belediyesi ilçe genelinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Ergene’nin modern görünüme kavuşması için imkanlar ölçüsünde çalışmalarını sürdüren Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bir yandan orta refüjleri ve yol güzergahlarını mevsim çiçekleriyle süslerken, bir yandan da uzayan yabani otların ve ağaçların budama çalışmalarını yürütüyor.

Peyzaj çalışmaları kapsamında ilçe görünümün hizmete sunulan parklarla birlikte güzel bir görünüme kavuşacağına vurgu yapan Belediye ekipleri, belediye olarak park, onarım, refüj ve çiçeklendirme çalışmalarımız hızla devam etmektedir’ dedi.

Ekipler ayrıca ‘ İlçemiz refüjleri başta olmak üzere parklarda yapılan çevre temizleme çalışmalarıyla birlikte kaldırımların bozulmasından dolayı yenilenme çalışmaları gerçekleşti. Belediye hizmetlerimizde öncelikli amacımız, daha yaşanabilir ve güzel bir ilçeyi geleceğe bırakabilmektir. Bu amaçla çalışmalarımız devam ediyor’ ifadelerine yer verdi.
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
Çorlu Belediyesi Personelinden Büyük Başarı

Maliye Bakanlığı’nın yazılı ve sözlü sınavlarını kazanarak 2013 yılında Çorlu Belediyesi’ne Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak atanan Fatih Yalaza, 30.05.2015 tarihinde Ankara’da Maliye Bakanlığı’nca düzenlenen seviye belirleme sınavında en yüksek puanı alarak Türkiye birincisi oldu.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kanunu, Devlet Muhasebesi, İhale Mevzuatı, İç Kontrol, Personel Kanunları ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı konularında, klasik usulde ve 2,5 saatlik iki oturum şeklinde düzenlenen sınava Türkiye genelindeki bakanlıklarda, üniversitelerde, belediyelerde ve çeşitli kamu kuruluşlarında görev yapan 148 Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı katıldı. Sınavda büyük bir başarı göstererek birinci olan Yalaza, Çorlu Belediyesi’nin gururu oldu.
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
HAZİRAN AYINDA 2 755 KONUT SATILDI

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2015 Yılı Haziran Ayı Konut Satış İstatistiklerinden “Tekirdağ İli, Konut Satış İstatistikleri” konusunda bir basın bülteni hazırladı.

Türkiye genelinde 2015 yılı Haziran ayında 110 657 konut satıldı. 2755 konut satışı ile Türkiye’deki toplam konut satışlarının %2,5’i Tekirdağ’da gerçekleşmiştir. Konut satışlarında İstanbul 21 612 konut satışı ile en yüksek paya (%19,5) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 12 869 konut satışı (%11,6) ile Ankara ve 7 364 konut satışı (%6,7) ile İzmir izledi. En az satış ise 10 konut ile Ardahan’da gerçekleşti. Konut satış sayısının düşük olduğu diğer iller sırasıyla 13 konut satışı ile Hakkari ve 50 konut satışı ile Bayburt oldu. Tekirdağ 2 755 konut satış (%2,5) ile en çok konut satışı gerçekleştirilen iller arasında 8. sırada yer almıştır.

İPOTEKLİ KONUT SATIŞ SAYISI 1 077

Tekirdağ’da ipotekli konut satışları sayısı 1 077 olarak gerçekleşti. Tekirdağ’da toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %39,1 oldu. Türkiye genelinde Haziran ayında 40 503 ipotekli konut satışı gerçekleşmiş olup, toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı ise %36,6 olmuştur. Tekirdağ ili Türkiye’deki ipotekli konut satışlarındaki %2,7’lik payı ile 8. sırada yer aldı. İpotekli konut satışlarında İstanbul 8 911 konut ile en yüksek paya (%22,0) sahip oldu. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il %51,8 ile Artvin oldu.

1 678 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ

Tekirdağ’da diğer satış türleri sonucunda 1 678 konut el değiştirdi. Tekirdağ’da toplam konut satışları içinde diğer satış türlerinin payı %60,9’dur. Türkiye genelinde Haziran ayında 70 154 konutun satışı diğer satış şeklinde gerçekleşmiş olup toplam konut satışı içindeki payı ise %63,4 olmuştur. Tekirdağ diğer konut satış türlerinde Türkiye’deki konut satışlarından %2,4’lük pay alarak 9. sırada yer aldı. Diğer konut satışlarında İstanbul 12 701 konut satışı ve %18,1 pay ile ilk sıraya yerleşti. Ankara 7 506 diğer konut satışı ve %10,7 pay ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 730 konut satışı ve %6,7 pay ile İzmir izledi.
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
TESKİ ÇAMUR’A BULANDI

Çorlu’nun mahallesi olan Şahbaz Köyü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinden hizmet alamamaya devam ediyor. Musluktan su yerine çamur akması halkı bezdirdi.

Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçmesiyle beraber, köylerde Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet almaya başladı. Şahpaz Mahallesi’ne TESKİ’nin gelmesiyle beraber içme sularının çamur aktığını belirten vatandaşlar suların mikrop taşıdığını ifade etti. Vatandaşlar: “Bizler yemeklerimize bu suyu kullanıyorduk, bu suyu içiyorduk, bu suyla duş alıyorduk. Ama son bir aydır sularımız çamur akıyor. Yazıktır günahtır. Bizler bu suları kullanamıyoruz. Kullanmadığımız su içinde para ödemek zorunda kalıyoruz” sözlerini kaydetti.
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
BİR TÜRLÜ HİZMETE AÇILMADI

Çorlu Belediyesi tarafından inşa edilen fakat hala kullanıma açılmayan lostra salon tepkilere neden oldu.

Saray Caddesi üzeri, Çorlu Tarihi Bina arkasında bulunan ve ayakkabı boyacıları için inşa edilen lostra salon bir türlü açılmadı. Bu duruma tepki gösteren halk: “Burada insanlar ekmek parasını kazanmak için çalışıyorlar. Kışın ortasında soğuktan azda olsa korunmak için yerleri vardı ama onları yıktılar. Sebep ise yeni yer yapmaktı. Evet yaptılar ama faaliyete sokamadılar. İnsanlar burada güneşin altında kavruluyor” dedi.
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
BİZ YAZDIK YETKİLİLER YAPTI HEM DE KIRMIZI BOYANDI

Gazetemizin 28. sayısında Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Aralığı sokağında bulunan rögar ızgaralıklarının çökmesini "Kazalara Davetiye Çıkarıyor" manşeti ile gündeme getirmiştik. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra yetkililer çöken rögar ızgaralıklarını yaparak kırmızı renge boyadı. Rögarın yapılmasından dolayı gazetemize teşekkürlerini ileten çevre sakinleri şu sözlere yer verdi: "Siz haber yapmasaydınız, kimse ilgilenmeyecekti. Siz yazdınız yetkililer yaptı. Hem de kırmızı renge boyandı. Uyanık Haber Gazetesi ekibine teşekkür ediyoruz."
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
ÇORLU “ŞİMDİ HAREKET ZAMANI” DEDİ

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç tarafından sigara kullanımını azaltmak için başlatılan “San’ki Bıraktım” projesi kapsamında 3. kez pedallar döndü.

Hafta sonu Çorlu Belediyesi önünde bisikletlerle toplanan halk, Uluslararası Spor ve Kültür İşbirliği’nin Avrupa Parlamentosu adına düzenlediği “Şimdi Hareket Zamanı” kampanyası kapsamından da Muğla’dan yola çıkarak Brüksel’e gidecek olan bisikletli grubu karşılayarak Atatürk Heykel Meydanı’nda hediye takdim töreni gerçekleşti. Daha sonra restauranta geçilerek öğle yemeği yenildi.
 
Top