• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

TC Kimlik Numarası ile Banka Hesabı Sorgulama Mümkün mü?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
TC kimlik numarası ile banka hesabı sorgulama işlemi, önem taşıyan bir mesele olmakla beraber pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Çünkü, daha önce açtığınız ama zamanla unutmuş olduğunuz banka hesapları sizi ilgilendiren önemli bir konudur. Bu işlem ile unutmuş olduğunuz banka hesaplarından haberdar olabilirsiniz. Ayrıca başka birinin adınıza banka hesabı açıp açmadığını bilirsiniz. Eğer kullanmadığınız banka hesaplarınız varsa bunları kapatma talebinde bulunabilirsiniz.

Kullanmamış olduğunuz kartları kapatmak için bu kartlarda hiç borcunuz olmaması gerekir. Aynı zamanda hesapta para bulunması da hesabın kapanmasına engel olan bir durumdur.

Hesapta bir kuruş bile para bırakmamamız gerekir. Banka hesaplarınızı öğrenebileceğiniz üç yöntem vardır. Bunlar;

  • İnternet bankacılığından banka hesaplarını öğrenme
  • Müşteri hizmetlerini arayarak banka hesabı sorgulama
  • E devlet ile banka hesabı sorgulama
Bu Makalede Bulabilecekleriniz
  • E-Devletten Banka Hesabı Sorgulama
  • İnternet Bankacılığından Banka Hesabı Sorgulama
  • Müşteri Hizmetlerinden Hesap Numarası Sorgulama

E-Devletten Banka Hesabı Sorgulama


E-devlet üzerinden banka hesaplarınızı sorgulamak için e-devlet üzerinde kaydınızın olması gerekiyor. E-devlet şifresi olmayan kişiler PTT’ye başvurarak E-devlet şifresi alabilirler.


E-devlet üzerinden sadece size ait olan banka hesaplarını sorgulayabilirsiniz. Başkası adına yapılacak işlemlerde o kişinin TC’si ve E-devlet şifresi gereklidir.
E-devlette banka hesaplarınızı sorgulamak için şu adımlar takip edilir;

  • E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet sayfasına gelin.
  • Hizmet sayfası bölümünde “Şahıs Ödemeleri” seçeneğini seçin.
  • Alt kısımda açılan bölümde adınıza ait tüm kayıtlı banka hesaplarınızı görebilirsiniz.

İnternet Bankacılığından Banka Hesabı Sorgulama


İnternet bankacılığı ile banka hesaplarını sorgulama imkânınız bulunmaktadır. Ancak internet bankacılığında sorgulama yaptığınızda sadece o bankaya ait olan hesaplarınızı görebilirsiniz.


Diğer bankalarda olan hesaplarınızı internet bankacılığı üzerinden görmeniz mümkün değildir. Diğer banka hesaplarını öğrenmek isteyen müşteriler, banka şubelerine tek tek giderek bu işlemi yapması gerekecektir.


Müşteri Hizmetlerinden Hesap Numarası Sorgulama


Banka şubesine gitmeden hesap numarası sorgulamak isteyen müşteriler, müşteri hizmetlerini arayarak kolayca işlemlerini halledebilirler. Müşteri hizmetleri T.C. numaranız ile sorgulama yapacaktır.


Hesabınız yok diye uyarı alıyorsanız hiç endişelenmeyin. Bu durum herhangi bir hesabınız olmadığını göstermektedir. Mevcut borçlarınız hakkında bilgi almak için ise müşteri temsilcine bağlanabilirsiniz.
 
Top