Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Taze Ananaslı Kek
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="KıRMıZı" data-source="post: 247871" data-attributes="member: 7618"><p><strong><span style="color: Red">Taze Ananaslı Kek </span></strong></p><p></p><p></p><p><strong>Malzemeler:</strong></p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">3 yumurta </li> <li data-xf-list-type="ul">1 bardak seker </li> <li data-xf-list-type="ul">1 bardak sivi yag </li> <li data-xf-list-type="ul">yaklasik 1 bardak taze yogurt(eger varsa yarim bardak ananas suyu ve yarim bardak yogurt kullanilabilir) </li> <li data-xf-list-type="ul">2 bardak (silme) un </li> <li data-xf-list-type="ul">1 paket kabartma tozu </li> <li data-xf-list-type="ul">1 paket vanilya </li> <li data-xf-list-type="ul">1 kahve fincani dolusu kahverengi seker </li> <li data-xf-list-type="ul">Ananas(konservede olabilir)</li> </ul><p></p><p></p><p><strong>Yapılışı:</strong></p><p></p><p><u>Ananasi ince dilimler halinde kestim.Ortasindaki sert bolumu kucuk yuvarlak bir kapak yardimiyla cikardim.Kenar kabuklarini mutfak makasimla kolay bir sekilde kestim.Yaklasik 3-4 dilim yeterli oldu benim kek kalibima.Buyuk kelepceli kalibimi yagladim ve kahverengi sekeri alt kismi bos kalmayacak sekilde serptim(bolca).sonra ortaya butun bir ananas dilimini yerlestirip kenarlarina yarim dilimleri yerlestirdim.Siz istediginiz sekilde doseyebilirsiniz.</u></p><p><u>Kek icin once yumurta ve sekeri birlikte cirptim.Yag yogurt ve diger malzemeleri karistirip ananastan kucuk kucuk dograyarak hamuruna karistirdim.Bu hamuru ananaslarin uzerine dokup firinda pisirdim.Pisen keki ters cevirerek uzerine kiraz ,visne yada sekerleme ile susleyebilirsiniz.Kahverengi sekerler firindan cikan kekin uzerinde karamelize olup nefis lezzet katiyor.Simdi size birkac puf noktasini verecegim.</u></p><p> </p><ul> <li data-xf-list-type="ul">Herturlu meyveyi kullanabilirsiniz eger sulu meyveyse suzgec uzerinde biraz suyunun akmasini bekleyin. </li> <li data-xf-list-type="ul">Icine meyve parcalari koyacaksaniz keki doktukten sonra hamurun uzerinden hafif parmaginizla bastirarak koyun.Direk hamura karistirisaniz meyveler cokebiliyor. </li> <li data-xf-list-type="ul">Kekinizin pisip pismedigini mutlaka kurdanla kontrol edin cunku meyveli keklerde pisme suresi uzayabiliyor. </li> <li data-xf-list-type="ul">Kekinizi ilindiktan sonra ters cevirin parcalanmamasi icin.(sicakken cevirmeyin) </li> <li data-xf-list-type="ul">Konserve satilan ananaslarla yada seftali dilimleri,armut diimleri gibi herturlu meyveyi kullanabilirsiniz.Kullandiginiz meyve suyundan, yogurttan azaltarak koyarsaniz kekinizin kokusu ve tadinda degisiklik yapabilirsiniz.Konserve olan meyvelerin meyvesini aldiktan sonra kalan suyunu kek hamuruna kullanabilirsiniz</li> </ul><p></p><p></p><p></p><p></p><p>-alıntı-</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KıRMıZı, post: 247871, member: 7618"] [B][COLOR="Red"]Taze Ananaslı Kek [/COLOR][/B] [B]Malzemeler:[/B] [LIST] [*]3 yumurta [*]1 bardak seker [*]1 bardak sivi yag [*]yaklasik 1 bardak taze yogurt(eger varsa yarim bardak ananas suyu ve yarim bardak yogurt kullanilabilir) [*]2 bardak (silme) un [*]1 paket kabartma tozu [*]1 paket vanilya [*]1 kahve fincani dolusu kahverengi seker [*]Ananas(konservede olabilir) [/LIST] [B]Yapılışı:[/B] [U]Ananasi ince dilimler halinde kestim.Ortasindaki sert bolumu kucuk yuvarlak bir kapak yardimiyla cikardim.Kenar kabuklarini mutfak makasimla kolay bir sekilde kestim.Yaklasik 3-4 dilim yeterli oldu benim kek kalibima.Buyuk kelepceli kalibimi yagladim ve kahverengi sekeri alt kismi bos kalmayacak sekilde serptim(bolca).sonra ortaya butun bir ananas dilimini yerlestirip kenarlarina yarim dilimleri yerlestirdim.Siz istediginiz sekilde doseyebilirsiniz. Kek icin once yumurta ve sekeri birlikte cirptim.Yag yogurt ve diger malzemeleri karistirip ananastan kucuk kucuk dograyarak hamuruna karistirdim.Bu hamuru ananaslarin uzerine dokup firinda pisirdim.Pisen keki ters cevirerek uzerine kiraz ,visne yada sekerleme ile susleyebilirsiniz.Kahverengi sekerler firindan cikan kekin uzerinde karamelize olup nefis lezzet katiyor.Simdi size birkac puf noktasini verecegim.[/U] [LIST] [*]Herturlu meyveyi kullanabilirsiniz eger sulu meyveyse suzgec uzerinde biraz suyunun akmasini bekleyin. [*]Icine meyve parcalari koyacaksaniz keki doktukten sonra hamurun uzerinden hafif parmaginizla bastirarak koyun.Direk hamura karistirisaniz meyveler cokebiliyor. [*]Kekinizin pisip pismedigini mutlaka kurdanla kontrol edin cunku meyveli keklerde pisme suresi uzayabiliyor. [*]Kekinizi ilindiktan sonra ters cevirin parcalanmamasi icin.(sicakken cevirmeyin) [*]Konserve satilan ananaslarla yada seftali dilimleri,armut diimleri gibi herturlu meyveyi kullanabilirsiniz.Kullandiginiz meyve suyundan, yogurttan azaltarak koyarsaniz kekinizin kokusu ve tadinda degisiklik yapabilirsiniz.Konserve olan meyvelerin meyvesini aldiktan sonra kalan suyunu kek hamuruna kullanabilirsiniz [/LIST] -alıntı- [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Taze Ananaslı Kek
Top