• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Tavuklu Puf Böreği

Gül 34

Usta

bu_borek_buyulu_sadece_10_dakika_icerisinde_ziyafete_hazir_olun_yiyenler_zevkten_konusmayi_unu...jpg
Tavuklu Puf Böreği Malzemeler​

  • 4 adet hazır yufka
  • 200 gram haşlanmış tavukgöğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adeta domates
  • 250 gram kültür mantarı
  • Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:​

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Puf Böreği Yapılışı​

  • Tavuklu puf böreği için öncelikli olarak iç harcı hazırlanır.
  • Haşlanan tavukgöğsü küp şeklinde doğranır.
  • 1 adet kuru soğan ve bir adet havuç da soyularak doğranır.
  • Bir tava içerisine zeytinyağı eklenerek kızdırılır.
  • İçerisine kuru soğan ve havuçlar eklenerek kavrulur.
  • Bir adet domatesin de kabuğu soyulup doğranarak tavaya eklenir.
  • 250 gram kültür mantarı da soyulup doğranarak tavaya eklenir.
  • Üzerine doğranan tavukgöğüsleri, maydanoz, tuz ve karabiber de eklenir.
  • Biraz kavrulması ardından ocaktan alınır.
  • Yufkalar açılarak içlerine iç harcı yerleştirilir.
  • İç harcı üzerine bir miktar kaşar peyniri de eklenir.
  • Dürülerek puf şekli verilir.
  • Tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır.
  • Hazırlanan börekler fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Bir kap içerisine yumurta sarısı, zeytinyağı ve yoğurt eklenir.
  • İyice karıştırılarak böreklerin üzerine sürülür.
  • Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

 
Top