Tavuklu paça çorbası

~meLek~

GalataSaray'ım
GEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik)
* 1 Adet Haşlanmış Didiklenmiş tavuk Göğsü
* 1/2 Su Bardağı Un
* 2 Çorba Kaşığı Margarin
* 5 Su Bardağı Tavuk Suyu
* 1/2 Limon Suyu
* 4-5 Diş Dövülmüş Sarmısak
* 2 Çay Kaşığı Pul Biber
* 1 Çorba Kaşığı Margarin
* Bir Miktar Tuz


Tavuklu Paça Çorbası tarifi

1 – 2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim.İçine yarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım ve soğumaya bırakalım.
2 – Tavukları didikliyerek küçük parçalara ayıralım.5 su bardağı tavuk suyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim. 3 – Çorbamızı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım.Sarmısağı dövelim veya ince ince doğrayalım.Çorbanın inmesine yakın dövülmüş sarmısağı,tuz ve yarım limon suyunu ekleyelim.
4 – 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdıralım.İçine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın üzerine gezdirelim.Çorbamızı maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutmadan servis yapalım.
 
Top