Tatlı Mexicano Tarifi

Selim C.

Selim Selimovic
@Aslan Parçası Hacı babana sorasana bi. Normalde Mexicano sos acılı oluyor. Ama ben daha önce bi yerde tatlı bi mexicano sosu ile yapılmış tavuk sote yedim.

Tarifini de bulamadım bi türlü. :(

Ketçaplı bi tadı vardı.

Aynı sosla yapımış soteden dürümde yapılıyordu.

Öğrenirsen çok ama çook müteşekkir olurum hacı sana.. :)
 

Selim C.

Selim Selimovic
Hocam ona benzer bi tarifi denemiştik zaten. :(

Ama olmuyor maalesef. :(

İçinde kesin ketçap tarzı bişiy var. Ondan eminim.

Ama bir tane daha bir şey varki, ne olduğunu çözemedim yani.

Baharat mı, başka bi sos mu..? Bilmiyorum gerçekten.. :(
 

Aşĸ-ı DeruN

İstemeden Kirleniyor İnsan.
Özel üye
Meksika Sosu
Meksika sosu, Meksika mutfağından gelen ve günümüzde yaygın olarak kullanılan acı domates sosudur. Bir çok çeşidi bulunan sosun yapımı kolay ve kullanım alanı geniştir. Ketçap ile benzerliği olmakla birlikte içerisindeki soğan, sarımsak, baharat ve acı yoğunluğu farklı bir tat olmasına kafidir. Türk damak tadına uygun taze ve doğal sebzelerden yapılmış hazır Meksika sosunu marketlerde bulmak mümkün. Pastavilla, Casa Viesta gibi markaların ürünlerinden bulabileceğiniz sos; özellikle makarnalar için pratik bir lezzet. Meksika sosunu evde yapmayı tercih edenler acı ve baharat yoğunluğunu kendilerine göre ayarlayabilirler.

Meksika sosu için gerekli malzemeler:

  • 2 su bardağı domates rendesi
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salcası
  • 1 yemek kaşığı acı biber sosu ( acı kırmızı biber de olur)
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet kesme şeker
  • Kekik, tuz, fesleğen
  • İsteğe göre kimyon ve kişniş
meksika-sos.jpg
Acılı Meksika sosunun yapılışı:

Soğan ve sarımsağın kabukları soyulup robota atılır. Biraz parçalandıktan sonra domates sosu, salçalar, zeytinyağı ve baharatlar da içine katılıp püre haline getirilir. Çekilen domates sosu bir tavanın içerisine boşaltılır. 1 adet kesme şeker de atılıp ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynayan sosun altı kısılıp 30 dk. daha pişirilir. Hazırlanan sos makarnalarda, kızartma ve köftelerde kullanılmak üzere 3-4 gün buzdolabında saklanabilir.


Not.. Bunun acı sosunu 3 kaşık yap bak nasıl olacak.
 

Selim C.

Selim Selimovic
Hmm.. Anladığım kadarıyla 2-3 gün bekletmem gerekiyor. Ben direkt kullanmıştım yaptığımda.

Ama bu tarifte de "Acı Mexicano Sos" yazıyor hocam. Benim bahsettiğimin dışında bi tarif değil di mi hocam? Yani bu da "Tatlı Mexicano" oluyor değil mi?

Bi de biber sosu nedir tam olarak? Nasıl yapılıyor? Kırmızı biber ile mi yapmalı, yoksa yeşil biber ile mi?
 
Top