Taş Boyama Nedir? Taş Boyama Nasıl Yapılır?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Taş boyama sanatını çekici kılan iki şey vardır. Bunlar da çok tecrübe gerektirmemesi ve aile ile yapılabilecek bir aktivite olmasıdır. Taş boyama nasıl yapılır diye çok merak ettiniz değil mi? Peki o zaman, önce taş boyama nedir anlatalım. Sonra adım adım taş boyama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir

Taş boyama nedir?

Taş boyama hakkında her şey

Taş boyama nedir sorusu, son zamanlarda çok merak ediliyor. Bu yüzden hemen kafanızdaki soru işaretlerini silelim…

Deniz kenarında veya bahçede bulunan geniş ve yassı taşların üzerine yapılan boyamalara ve çizimlere taş boyama denir. Taş boyama, çocukların motor becerilerini geliştirmek veya keyifli vakit geçirmek için yapılabilecek harika bir aktivitedir. Gerekli malzemeler ve biraz istek ile olağanüstü çalışmalar yapılması içten bile değil. Boyadığınız taşları kapı süsü veya saksı dekoru gibi çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. Gelin, taş boyama için gereken malzemeler nelerdir öğrenelim.



Taş boyama malzemeleri nelerdir?

Taş boyama için gerekli olan malzemeler

Taş boyama nedir öğrendiğimize göre taş boyama için gereken malzemelere geçelim. Taş boyama malzemeleri ile ilgili bir liste hazırladık ve kısaca bu malzemelere neden ihtiyacımız olduğunu anlattık.


Taş Boyama Sanatı Nasıl Yapılır, Şekilleri Nelerdir? | Malzemeleri ve Modelleri​

Eğer siz de taş boyama sanatına gönül verdiyseniz, doğru yerdesiniz demektir. Az sonra taş boyama sanatı nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır, taş boyama örnekleri ve fikirlerine dair harika bilgiler buluyor olacaksınız. Hemen başlayalım mı? Haydi o zaman:

Taş boyama sanatı nasıl yapılır?


Pırıl pırıl boyalı taşları gördüğünüz zaman gözlerinizi alamıyorsunuz değil mi? Acaba nasıl bir teknik kullanılmış ve hangi boyalar tercih edilmiş? Taş boyama, kolay bir çalışmadır. Hiç gözünüzde büyütmeyin. Adım adım gidelim:

Taş boyama modelleri öncesi malzemelerine göz atalım:

Taş boyama malzemeleri


Deniz taşı boyama için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok.

1- Farklı boyutlarda taşlar

2- Kalın ve ince uçlu fırçalar

3- Renkli akrilik boyalar ya da taş boyası

4- Asetat kalemler

5- Vernik

Ve artık sıra taş boyama nasıl yapılır?

1- Taş seçme

Taş sanatı çalışabilmek için istediğiniz büyüklükte ve renkte taş seçmelisiniz. Taşların yüzeyinin pürüzsüz ve mat olması, bizim için çok önemli; boyayı tutabilmesi için mat bir yüzeye ihtiyacımız var. Tabii ki taşların yassı olması gerekiyor.

Taş boyama nasıl yapılır?

Adım adım taş boyama

Görmüş olduğunuz taş boyama çalışmaları çok ilginizi çekmiş olacak ki buradasınız. Sakın “taş boyama çok zor” deyip hevesinizi kırmayın ve vazgeçmeyin. Çünkü oldukça kolay. Sizler için taş boyama nasıl yapılır adım adım anlattık.


1. Taş seçme, temizleme ve kurutma

Yassı taşları seçmek

Sahillerde bu taşlardan bolca bulabilirsiniz. Boyama taşı hobi marketlerde de satılıyor. Pürüzsüz ve mümkün olduğunca yumuşak dokulu taşları seçtiniz mi? Şimdi ne yapıyoruz?

2- Taşları temizleme

Bir leğeni suyla doldurun ve biraz da sıvı sabun ilave edin. Taşları sabunlu suda 15-20 dakika bekletin. Eski bir diş fırçasıyla fırçalayarak kir ve yosunlardan arınmasını sağlayın.

3- Kurutma

Islak taşlarla boya yapmayı düşünmüyorsunuz değil mi? Önce bir örtü ya da havlu kâğıt sererek taşların kurumasını bekleyin. Balkonda da kurutabilirsiniz.

4- Taslak çizin

2. Taşın üzerine boyamak istediğiniz şekli kalem ile çizin

Taş boyama için çizim yapmak

Taş boyama nasıl yapılır konumuzun ikinci adımı taşın üzerine boyayacağımız şekli çizmek. Taşın üzerine daha düzgün ve güzel boyama yapabilmek için önce boyayacağımız şekli kurşun kalem ile çiziyoruz. İlk defa taş boyayacaksanız, fazla detay barındırmayan çizimler yapmanız da fayda var. İlerleyen zamanda pratik yaparak en zor görünen çizimleri bile boyamanız mümkün olacak. Taşın üzerine çizim yaptıktan sonra üzerinden asesat kalemle geçin.


3. Gelelim en eğlenceli kısma: Boyama

Taş boyama yapımı

Taş boyama nasıl yapılır konumuzun üçüncü adımı taşı boyamak. Şimdi yapmamız gereken şey, aldığımız fırçalar ve akrilik boyalar ile taşı boyamak. Buradaki önemli noktalardan biri de; boyayacağınız detaya göre ince uçlu veya kalın uçlu fırça kullanmaktır. Sizler için seçtiğimiz fırça setlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


4. Son olarak vernikleyin

Boyanan taşı vernikleme

Taş boyama nasıl yapılır konumuzun dördüncü ve son adımı boyadığımız taşı verniklemektir. Boyadığınız taşın kurumasını bekleyin. Zaten akrilik boya kullandığımız için çabuk kuruyacaktır. Sonra taşın parlak bir görünüme sahip olması için vernikleyin. İsteğinize göre sıvı vernik ya da sprey vernik kullanabilirsiniz. En uygun fiyatlı vernik çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.



Taş boyamanın püf noktaları ve yeni başlayanlara tavsiyeler

Yeni başlayanlar için taş boyama tavsiyeleri

Taş boyama nedir, taş boyama nasıl yapılır gibi konuları öğrendiğimize göre püf noktalara geçelim. Her şeyde olduğu gibi taş boyamanın da püf noktaları var. İşte taş boyamanın püf noktaları ve yeni başlayanlara tavsiyeler:

– Boyama işlemine başlamadan önce gönül rahatlığıyla feda edebileceğiniz kıyafetler giyin. Çünkü boya üzerinize dökülürse bir daha çıkmaz.
– Kullandığınız fırçadaki boya çok sulu olmamalıdır. Aksi takdirde boyama yaptığınız sırada boya dağılacaktır.
– Saç kurutma makinesi ile taşları kurutabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz.
– Çizimlerinize derinlik katmak için oje, vernik yerine ise şeffaf parlatıcı kullanabilirsiniz.
– Taşı ilk önce iki kat akrilik boya ile boyayabilir ve böylece taşa zemin oluşturabilirsiniz
 

Top