• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Tarçınlı Hamur (Churros) Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P
Tarçınlı Hamur (Churros / Çuro)

Hamuru için Malzemeler

1 + ¼ su bardağı su
80 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
3 yumurta


Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için Malzemeler


2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın

Bir sos tenceresine su, tereyağı ve şekeri koyup kısık ateşte yağ eriyene kadar ısıtın, ardından ayrı bir kapta unu eleyip tek seferde yağlı karışıma ekleyip sürekli karıştırın. Hamur kıvamına gelince hafif renk alana kadar kavurmaya devam edin.
Hamur hazır olunca mikser ya da masaüstü mikserle yaklaşık 1 dakika kadar çırpın ve hamurun ılınmasını sağlayın, ardından yumurtaları tek tek yedire yedire ekleyin. Hamur hazır yıldız uç takılı sıkma torbasına alın.
Bir kasede şeker ve tarçını karıştırın kenara alın.
Tavada yağı kızdırın. Sıkma torbasıyla hamuru tavaya sıkın ve kızartın.
Hamurlar hazır olunca yağdan alıp kağır havluya koyun ılınınca şekerli karışıma bulayın ve servis edin.

Kaynak: Arda Türkmen/ Arda'nın Mutfağı


 
Top