Tahinin Faydaları

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
"TAHİN" vücuttaki zehri yok edebilen tek besin! Öyle ki balıktan sonra helva yenilmesinin bile amacı balıktaki ağır metalleri yok etmek içindir. Gelelim diğer faydalarına;
1- Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. 2- İdrar söktürücüdür.
3- Cildi güzelleştirir.
4- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
5- Göz sağlığı için hayati önem taşır.
6- Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.
7- Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
8- Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir. 9- Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.
10- Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir. E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
undefined


Susamın ezilerek elde edilen tahin diğer adıyla tahan insan sağlığına oldukça fayda sağlayan bir besindir. Peki tahinin sağlığa faydaları nelerdir? Günde 5 yemek kaşığı tahin tüketirsek ne olur? İşte tahinin saymakla bitmeyen faydaları...
2

- Tahin içermiş olduğu omega 3 yağ asitleri sayesinde, kalpte iltihaplara bağlı olarak gelişen kardiovaskuler hastalıkları önler. Kolesterol seviyesini dengeler.
3

- Tahin bağışıklık sistemini destekleyen demir, çinko, selenyum gibi minareler bakımından oldukça zengindir. Bu sayede 5 yemek kaşığı tahin tüketildiğinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
4

- Tahinin içerisinde bulunan yüksek kalsiyum kemik gelişimine katkı sağlar. Uzmanlar özellikle gelişim çağındaki çocuklar, adet zamanında ve hamilelerin tüketmesini öneriyor. İçerdiği amino asit sayesinde kemikleri geliştirirken kasları kuvvetlendirir. Bazı spor eğitmenleri kas yapanlara da tahin tüketmelerin etkili olacağını vurguluyor.

5

- Vücutta biriken toksin ve bakteriler bir süre sonra zehirlenme oranını artırır. Tahin içerdiği birleşenler vücuttaki tüm toksinleri atmada oldukça etkilidir. Günde 5 yemek kaşığı tahin, vücutta zehir birikmez idrar ve dışkı yolu ile atılır.
6

- Beyin sağlığı için ek takviyelerin başında gelir. Hafızayı kuvvetlendirir. İçerdiği A ve B vitaminleri sayesinde beyindeki sinir hücrelerini güçlendirerek beynin bilgiyi tutan bölgesinin daha sağlıklı işlemesini sağlar.
7

  • Tahin içerdiği demir maddesi sayesinde kandaki hemoglabin oranını artırarak anemi hastalığını önler.
  • Aynı zamanda tahin saçların hücre yapısını kuvvetlendirir ve cilde sürüldüğünde ışıltı sağlar
 
Top