• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sütle Alternatif Tedavi

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Süt yüksek protein içeriği ve içerdiği karbonhidrat, fosfor, potasyum, kalsiyum ve A, C, B12 vitaminleri sayesinde her zaman en besleyici gıdalardan birisi olarak görülmüştür.

Süt raşitizm, artrit, mineral eksikliği gibi hastalıkları önlediğinden dolayı ergenlik dönemine girene kadar bizim için çok önemli bir besindir. Ardından, içerdiği kalsiyum ve diğer besleyici öğeler için, bize rahatsızlık vermediği sürece sağlıklı ve dengeli oranlarda tüketmeye devam edebiliriz. Günde bir veya iki bardak süt tüketebiliriz ancak yüksek oranda kalori ve doymuş yağ içerdiğini unutmamalıyız.

Ayrıca süt içerdiği şifalı özellikleri sayesinde çeşitli hastalıkların tedavisi veya kozmetik ürün olarak pek çok farklı şekilde de kullanılabilir.

Sağlığımız için süt tedavileri

Süt ile akne tedavisi

Sivilce veya su toplamalarının neden olduğu rahatsızlığı azaltmak veya tamamen geçmelerini sağlamak için bir bardak ılık sütün içerisine bir dilim ekmek koyun. Ekmek sütü emdikten sonra bir parça kopartıp sorunlu bölgenin üstüne koyup soğumasını bekleyin. Sütün iltihap söktürücü ve iyileştirici özellikleri vardır. Bu çok eski ve etkili bir tedavidir.

Uykusuzluk (insomni) tedavisi

Sütün yatıştırıcı özelliği oldukça bilinir. İçerdiği triptofan, bedenimizi sakinleştirir. Sütün dinlenmenize tam anlamıyla yardımcı olabilmesi için, yatmadan önce bir bardak tarçınlı ılık süt için.

Güneş yanığı ve böcek sokması tedavisi

Bu durumlar için süt tozu kullanın. Böceklerin zehrini etkisizleştirme ve yanık acısını dindirmek için idealdir. 1 yemek kaşığı süt tozunu 2 yemek kaşığı su ve bir tutam tuz ile karıştırın. Ardından bu kremi sorunlu bölgeye sürün.

Asıtm tedavisi

Astım krizlerini yatıştırmak için, bir bardak sütün içine bir çay kaşığı toz karabiber ekleyip kaynatın. Birkaç dakika ılınmasını bekledikten sonra için. Bu çok etkili ve faydalı bir tedavidir.


Güzellik için süt kullanımı

Çok eskilerden beri kullanılan sütün içerdiği alfa hidroksil asitler ailesinden olan laktik aside dayanan sayısız sırrı vardır. Bu asit, cilt bakımı için çok önemlidir ve cildin yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Ayrıca içerdiği oligopeptitler kırışıklıkları azaltıp cildi yumuşatan antioksidanlar sağlarlar.

Gözleriniz için

Süt, gözleriniz şiş uyandığınız sabahlarda can kurtarıcınız olabilir. Soğuk, az yağlı süt kullanın. Az yağlı süt kullanmanız çok önemli çünkü tam yağlı süt geride yağlı bir iz bırakacaktır. Birkaç pamuk topunu soğuk az yağlı süt ile ıslatıp gözlerinizin üzerine yerleştirin. Gözleriniz anında rahatlamaya başlayacaktır. Bu çok eski ve geleneksel bir tedavidir.
 
Top