• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Süt Reçeli

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Sütten reçel mi oluyormuş demeyin bu tadı herkesin tatmasını öneririm;)
Bayramlarda yediğimiz sütlü karamelli bonbon şeker tadında bir reçel bu:)

images


Malzemeler

1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı (silme ) kabartma tozu ve ya karbonat

Yapılışı

Derin bir tencerenin içine sütü ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakıyoruz o sırada karıştırmayı ihmal etmeyelim ki dibi tutmasın

Sonrasında kabartma tozu ve ya karbonat ı ekliyoruz .Hızla karıştırmaya özen gösterelim ki süt taşmasın.

45 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişiyoruz,rengi dönmeye ve koyulaşmaya başlıyor boza kıvamını aldığında ocağın altını kapatıp cam kavanoza alıp boyunca soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra 2 saat boyunca buzdolabında bekletiyoruz reçelimiz yemeye hazır
Afiyet olsun😊
 

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Süt recelinin içine krema ekleyip dondurma da yapılabilirmiş ,kahveye de eklenebiliyormuş, pasta ve kurabiyeler de de kullanabiliyormuş ,ayrıca ocaktan indirdikten sonra kakao ve çikolata eklenebiliyormuş isteğe bağlı;)
 
Top