• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sürücüler için kullanışlı ipuçları

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Aracınızı daha sağlıklı ve konforlu kullanmak için birbirinden değerli küçük ama etkili 12 ipucu.

otomobil.jpg

Buzlu Araç Camları

Kış günlerinde sabahları camlarda oluşan buzları kazımaya çalışmak zahmetli ve zordur. Bunun yerine 200 ml suyla 600 ml alkolü karıştırın. İçine de bir damla bulaşık deterjanı koyun. Bu karışımı cama püskürttüğünüzde buzların hemen eridiğini görürsünüz.


Çizikler İçin Tırnak Ojesi
Aracınızdaki küçük çizikler için aynı renkte tırnak cilası kullanırsanız araba boyası ile rötuş yapmaktan daha iyi sonuç alırsınız.


Camdaki Çatlaklar
Özellikle ön camda oluşan küçük çatlaklar zamanla büyüyerek çizikler halinde tüm camı kaplayabilir. Eğer şeffaf oje ile birkaç kat şeklinde bu çatlaklara uygulama yaparsanız çatlağın büyümesini engellersiniz.


Aracı Havalandırmak
Aracınızda zaman zaman oluşabilecek sigara kokusu ve kötü havayı dışarı atmak için çok kolay bir yöntem var. Ön kapılardan birini ve camı açın. Ardından karşı taraftaki kapıyı birkaç kez açıp kapayın. Bu yöntem kötü kokuları dışarı attığı gibi yaz günlerinde araç içini serinletmekte de yardımcı olur.


Sıcak Direksiyon
Güneşli günlerde park halindeki aracınızın direksiyonu oldukça fazla ısınır ve kullanımı zorlaştırır. Genelde direksiyonun üst kısmından tuttuğumuz için park esnasında direksiyonu 180 derece çevirip bırakmak mantıklıdır. Böylece kullanım sırasında direksiyonu en çok tuttuğumuz kısım serin kalacaktır.


Araç Tutması
Uzun yolculuklarda yanınızdaki arkadaşlarınızı araç tutuyorsa ve ilaç kullanmak istemiyorlarsa dillerinin altına bir defne yaprağı koyarak bu sorunu bertaraf edebilirsiniz.


Limon Etkisi
Sürüş sırasında uykunuzun geldiğini hissederseniz dilinizin altına koyacağınız bir limon parçası hızlı şekilde uykunuzun açılmasını sağlayabilir.


Tenis Topu
Dar bir park alanınız varsa aracın önünü duvara yaklaştırmak için tavana tam olarak ön duvara yaklaştığınızda cama değecek şekilde bir tenis topu asarsanız istediğiniz şekilde tedirgin olmadan park yapabilirsiniz.


Yağ Kalitesini Kontrol Etmek
Motor yağının kalitesini kontrol etmek için motoru 5-10 dakika çalıştırdıktan sonra motor yağından birkaç damla alıp kağıda damlatın. Yaklaşık 2 saat kurumasını bekleyin. kağıtta kalan yağ homojen şekilde aynı renkteyse yağ kalitelidir. Merkezde koyuluk oluşup çevresi açık renk olmuşsa yağınızı kalitesi düşüktür.


Benzin Kalitesini Kontrol Etmek
Beyaz bir kağıda kullandığınız benzinden birkaç damla damlatın. Buharlaşmasını bekleyin eğer buharlaşma sonrasında kağıt tamamen beyaz görünüyorsa yakıt kalitelidir. Yağlı bir kısım kalmışsa benzinin içinde gaz yağı vardır.


Donmuş Kilitler
Soğuk kış günlerinde aracınızın kilidi donduğu için kapı açılmayabilir. Bu durumda bir anti bakteriyel jel işinize yarayacaktır. Bu jeli kilidin üzerine sürün. Kısa bir süre sonra kilidin içindeki buz kütlesi eriyecektir.


Far Temizliği
Sıradan bir diş macunu ve bir diş fırçası farlarınız için harikalar yaratacaktır. Eski bir diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve kuvvetli şekilde farlara sürün. Pahalı temizleme malzemeleri ile elde edeceğiniz sonuçla aynı etkiyi elde edersiniz.
 
Top