• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Stresi Yenmenin ve İç Huzuru Bulmanın Yolları

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Aile sorumluluklarınız, ekonomik durumunuz ve iş hayatınız yüzünden kendinizi yıpranmış ve yorulmuş mu hissediyorsunuz? Son zamanlarda çok mu streslisiniz? Yoğun geçen günlerde kendinize nefes alacak, rahatlayacak vakit bulmakta zorlanıyor musunuz?

Kronik stresin zihinsel ve fiziksel sağlığınız açısından iyi olmadığını söylersek eminiz ki şaşırmayacaksınız. Fakat, nefes almak kadar basit bir şeyin stres seviyenizi düşüreceğini ve içsel huzurunuzu bulmanızı sağlayacağını söylersek şaşırabilirsiniz.

İçsel huzur satın alınamaz


Faturalarınızı rahatça ödeyebilmek ve bankada paranızı biriktirebilmek tabii ki güzel ama para yönetimi ne şekilde olursa olsun stresli bir süreçtir.

Haftada bir spaya, haftada birkaç gün spora ya da tatillere çıkacak vaktiniz veya maddi imkanlarınız yoksa, stresinizden kurtulmanız çok daha zor olacaktır. Bu nedenle iç huzurunuzu bulmanız çok önemlidir.

Kendinizi yenilemek için zaman ayırmazsanız ne gibi tehlikelerle yüzleşirsiniz?


Kendinize yenilenmek için zaman ayırmamanız fiziksel ve ruhsal hayatınızda, uzun dönemde, hasarlar oluşturacaktır. Kendinizi bıkmış hissetmeniz, mutsuz olmanız, fiziksel yorgunluk çekmeniz bunlardan sadece birkaçı.

Yenilenmek için ihtiyacınız olan zamana saygı gösterin


Kendinize düzenli aralıklarla zaman ayırın ve bu zamanınızı asla başka bir ‘’görev’’ için geri plana atmayın.

Stresinizi atıp, kendinizi yeniden şarj etmenizin 4 yolu:

Aktif olun


Ter atmak stresi yenmenize yardımcı olur. Bazen, öfke ve bıkkınlık vücudumuzda fiziksel bir gerginliğe neden olur ve hareket ederek bunu atmak kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. İster sahilde koşun, ister yürüyün, ister yoga yapın, isterseniz de pilates önemli olan tek şey kendinize zaman ayırmanız ve stresinizi atmanız.

Şarkı söyleyin, bağırın


Derin bir nefes alın ve stresinizi yüksek seste şarkı söyleyerek atın, salonunuzda çılgınlar gibi dans edin, günün stresinden neşeli bir şekilde kurtulun.

Stresinizi vücudunuzdan atın


Negatif düşünceler aklınıza üşüştüklerinde onları vücudunuzdan atmanız gerekir. Küvetinize uzanın ya da duşunuza, sıcak suyun altına girin ve endişelerinizin suyla beraber vücudunuzdan akıp gittiklerini hayal edin.

Sabit durmayı deneyin


Kendinize sessiz bir yer bulun ve aklınızdan her şeyi çıkatarak, nefes alıp vermeye odaklanın. Derin nefes alın ve temiz havanın başınızın tepesine kadar çıktığını, sonra ayak parmaklarınıza indiğini ve buradan stresinizi dışarı attığınızı hissedin.

Kendinize en iyi nasıl vakit ayırırsınız?

Öncelikle kendinize vakit ayırmayı hak ettiğinizi aklınızdan çıkartmayın ve kendinizi en iyi nerede hissediyorsanız, stresinizi atmak için orada bulunun. Bazı insanlar bunu kendi kıyafet dolaplarında bile yapıyorlar!

Günde 10 dakika ile başlayın ve ne zaman sakinliğe ve sessizliğe ihtiyacınız varsa, o zaman kendi alanınıza çekilin ve kendinizi yeniden iyi hissedin!

alıntı
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
acı şeylerle de yüzleşmeli ve acıyı içinden atabilmek, en azından azaltabilmek için uğraşmalı insan.
 
Top