Stil Danışmanlığı mesleği

BeReNN

Alyam?
Özel üye
[h=2][/h]
Stil Danışmanlığı hizmeti çeşitli hizmetlerin birleşmiş ismi diyebiliriz. Renk Analizi, Vücut ve Yüz Analizi, Stil Danışmanlığı, Gardrop Detox, Kişiye Özel Alışveriş Danışmanlığı ve Kombin Dosyası Hazırlama gibi hizmetler sunuyorum.

Stil danışmanlığı çoğu zaman imaj danışmanlığı ile karıştırılıyor. Stil Danışmanları sizi bir anda rock yıldızına çevirmiyor. Vücut tipiniz, mesleğiniz, karakteriniz ve rahatlık derecenize göre size nasıl giyinmeniz gerektiğinizi göstermeyi amaçlıyor.

Yani bu hizmetleri almak için mutlaka ünlü veya çok göz önünde biri olmanız gerekmiyor. Alışveriş yaparken kafanızda acabalar oluşuyor, evde gardrop karşısında onlarca kıyafetin arasında kıyafet bulamıyorsanız bu hizmetleri alabilirsiniz demektir.


Renk, vücut ve yüz analizlerini saptamak tam olarak ne anlama geliyor ve nasıl yapılıyor? Bu işlem, kişiye günlük yaşamları içerisinde ne gibi katkılar sağlayabiliyor?

Renk analizi kişinin deri altı pigmentasyonunu incelediğimiz bir hizmet. Kişiyle beraber yapıyoruz. Kişi böylece kendine ait bir renk skalasına sahip oluyor.Elimdeki özel kitlerle beraber renk skalanızı kendinizde görerek karar veriyorsunuz. Yani bana kırmızı yakışmaz diye bir şey yoktur. Bana bordo yakışmaz ya da nar çiçeği yakışmaz diye düşünmelisiniz. Renk analizinin ortaya çıkan renklerden oluşan özel bir renk analizi kartelasına sahip oluyorsunuz. Böylece hayat boyu alışveriş yaparken doğru renkleri seçme olanağınız oluyor.

Vücut ve yüz analizinde kişinin vücudunu ayrıntılı bir şekilde inceliyor ve ölçülerini alıyoruz. Bu arada kendisinin neresini beğendiğini neresini kamufle etmek istediğini neleri giyinip neleri giyinemeyeceğini öğreniyorum. Karın bölgesinde fazlalığı olan ama bacakları çok muntazam ve ince olan insanlara her zaman etek giymesi önerilir fakat kişinin etekle rahat edip etmeyeceğini bilmek çok önemlidir. Kıyafetimizin içerisinde rahat ve güvende hissedersek onları her zaman daha güzel taşırız bu hepimizin asla unutmaması gereken bir şey!

Öğrendiğim bilgiler ışığında kişiye özel bir analiz dosyası hazırlıyorum. Bu dosyada hangi modellerin size yakıştığı beğenmediğiniz yerleri kamufle etmek beğendiğiniz yerleri ortaya çıkarmak için neler yapmanız gerektiğiyle ilgili bir çok taktik öğreniyorsunuz. Bu dosyada hayat boyu sizde kalıyor.

Yüz analizi sonucunda saç kesiminde değişiklik yapılması gerekiyor ise ve danışanda bu konuya sıcak bakıyorsa onu bütçesine göre daha önce güvendiğim ve çalıştığım bir kuaföre yönlendiriyorum.

Vücut ve yüz analizi sonunda kıyafetlerinizi seçerken doğru modelleri kullanmayı öğreniyor size yakışmayan modellerden uzak duruyorsunuz.
 
Top