Spiritüel Sembol ve Şaşırtıcı Anlamları

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Karmaşık ve derin anlamlara sahip olan bu semboller zihnimizde güçlü psikolojik etkiler yaratarak kendimizi bir şeylere bağlı, kimi zaman daha canlı ya da meraklı hissetmemizi sağlayabiliyorlar. Peki bu sembollerin anlamları ne?

1. Hamsa​

Hamsa


Arapça'da 5 anlamına gelen "Hamsa" kelimesi bir elin 5 parmağını temsil etmektedir. Evrensel olarak da insanları kötülüklerden, kem gözlerden koruduğuna inanılır. İnanışa göre, bu sembolü taşıyorken birisi size kem gözleriyle baksa ya da zarar vermek istese bile hamsa sizi korur ve zarar görmezsiniz.

2. Hayat Ağacı​

Hayat Ağacı


Hayat ağacının dünya çapında çeşitli kültürler ve dinlerde birçok anlama sahip olduğunu biliyor muydunuz? Hayat Ağacı doğum, yaşam, ölüm ve yeniden doğuşu temsil etmektedir, yani kısacası yaşam döngüsü anlamına gelmektedir. Hristiyanlıkta, Adem ve Havva'nın yasak elmayı bu ağaçtan kopardıklarına inanılmaktadır. Genel olarak, hayat ağacının dünyadaki 4 elementin (toprak, su, hava ve ateş) arasında bağlantıyı sağladığına inanılır ve bu ağaç yaratılıştaki her şeyin sonsuzlukla ilişkilendirilmesinin bir temsilidir.

3. Yaşam Çarmıhı (The Ankh)​

Yaşam Çarmıhı (The Ankh)


Ankh, Antik Mısır'dan beri bilinen bir semboldür. Genellikle, Ankh sembolü ebedi yaşam ve yenilenme ile ilişkilendirilmiştir. Günümüzde ise, hayatın anlamı ve spiritüel bilgelik anlamı taşınıyor.

4. Horus'un Gözü​

Horus'un Gözü


Antik Mısır'da Wadjet olarak da bilinen Horus'un gözü, her şeyi gören ve koruyan bir gücü sembolize etmektedir. Wadjet, papirüslerin ve firavunların koruyucusu olarak bilinmektedir. Mısırlı ve Orta Doğulu denizciler kendilerini güvence altına almak için gemilerinin başına bu sembolün resmini yaptırırlardı.

5. Lotus Çiçeği​

Lotus Çiçeği


Başta Budizm olmak üzere birçok dinde spiritüel anlama sahip olan bu çiçek, aydınlanmayı temsil etmektedir. Materyalizmin kirli dünyasından kurtulup güneş ışığına ulaşan bir aydınlanma... Lotus çiçeği, kendi içimizdeki karanlıktan sıyrılıp, iç huzurumuza dönüşümüzü tamamlamak gibi çok derin anlamlar taşıyan bir semboldür.

6. Yin Yang​

Yin Yang


Yin Yang, ikililiğin uyumunu sembolize eder. Aydınlık ile karanlık arasındaki dengenin anlamlı bir yaşam için bütünsel yaklaşımı sağladığına işaret etmektedir.

7. Pentagram​

Pentagram


Çoğunlukla yanlış bilinen ve satanizm ile ilişkilendirilen bu sembol aslında insanın sahip olduğu özelliklerini temsil etmektedir. Tepe noktası ruhu ve diğer dört köşe dört elementi simgelemektedir. Wiccanlar kutsal törenlerde bu simgeyi insanlığın doğasını hatırlatmak için kullanıyorlar.

8. Caduceus​

Caduceus


Sağlık kuruluşları tarafından kullanılıyor da olsa Caduceus aslında Hermes'i simgelemektedir. Mitolojiye göre Hermes'e, abisi Apollon'un verdiği bu asa, uyuşmazlık içinde olan herhangi iki şeyi uzlaştırma gücüne sahiptir. Hermes yeni asasını denemek için birbirlerine öfkeyle tıslayan iki yılanın arasına sokar. Yılanlar kavgalarını unutup, asanın etrafına sarılırlar ve o günden sonra hep asanın üzerinde kalırlar. Caduceus sembolü, aynı zamanda kendi ilkel yaşam gücü enerjimizin bir gösterimidir. Biri dişiliği diğeri erkekliği simgeleyen yılanlar, omurganızın tabanından yükselen Kundalini enerjisini temsil eder;

9. Dharma Çarkı​

Dharma Çarkı


Dharma çarkı ya da "Yasanın Çarkı" olarak bilinen bu sembol, Budizm'de Nirvana'ya giden yolun sembolüdür. Her bir tekerlek parmağı, Buddha'nın Sekiz Katlı Yolundaki bir basamağı temsil ediyor. İlginçtir ki, bu sembolün varlığı Budizm'den öncesine dayanmaktadır.

10. Yaşam Çiçeği​

Yaşam Çiçeği


Yaşam Çiçeği


Yaşam Çiçeği


Yaşam Çiçeği


Geometrinin başlıca sembollerinden biri olan Yaşam Çiçeği tüm yaratılış modellerini içermektedir. 7 veya daha fazla örtüşen simgeden oluşan bu çiçek, hayat türünün hemen hemen her antik kültüre dayandığını simgelemektedir. Ayrıca yaratılışın ortaya çıkardığı kutsal oluşumlardan biri olduğuna inanılmaktadır.

Yaşam Çiçeğinin desenleri evrendeki her şeyi oluşturan kutsal oranların çıkış noktasıdır. Aslında çember değil küredir. Kutsal geometriyle bağdaştırılır. Semavi dinlerin hepsinde kullanılmıştır. Bu kutsal geometri, kendimizin ve evrenin gerçeğine ulaşmakta bize yardımcı olur. Bu formu üstünde taşıyanın sezgisel gücünün artacağı ve negatif enerjilerden korunacağına inanılır. Yaşam Çiçeğinin çizimi , dünyanın her tarafında; Mısır’ da, İrlanda’ da, Türkiye’ de, İngiltere’ de, İsrail’ de, Çin’ de, Tibet’ te, Hindistan’ da, Japonya’ da bulunur. Dünyanın her yerinde de adı aynıdır: Yaşam Çiçeği. Evrendeki başka yerlerde adı değişiktir. İki temel isim , Sessizliğin Dili ve Işığın Dili olarak tercüme edilebilir. Bütün dillerin kaynağıdır. Evrenin öncelikli dilidir: Saf şekil ve orantı.
 
Top