Soykırım Listesi

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
ABD: Bu kıta keşfedildiğinde Kızılderili'lerin nüfusu 8 milyondu. çeyrek yüzyıla yaklaşan katliamlar sonucunda yerlilerinin nüfusu 8 milyondan 22 bine indi. Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılan atom bombaları sonucu ise 135 bin kişi öldü, milyonlarca insan da sakat kaldı.
VAKİT
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
RUSYA VE BALKANLAR: Rusya 1 milyon Kırım Tatarını zorla yurdundan çıkardı. 1944'te bütün çeçenler'i trenlere doldurup Sibirya ve Orta Asya'ya sürdü. Ermeni tehcirinden iki yıl önce 1912-13'te 1 milyonun üstünde Müslüman Osmanlı vatandaşı (Boşnak, Arnavut, Makedon, Selanikli, Giritli, Kırım Tatarı, çeçen, çerkez, Dağıstanlı) Rusya, Romanya Yugoslavya, Yunanistan, Sırbistan ve Bulgaristan tarafından zorla Türkiye'ye sürüldü.

VAKİT
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
BELçİKA: 19. yüzyılda Kongo'da kauçuk tarlalarında çalışmayı reddettikleri ve sömürgecilere karşı direndikleri için milyonu aşkın Kongolu'nun ölümünden sorumlu tutuluyor.
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
İNGİLTERE: Türkler'le ırk bağı olduğu iddiasının da dile getirildiği Aborjin sayısı 750 bin iken, 15 yıl süren İngiliz katliamının sonunda bu sayı 31 bine düştü. Tekstilde İngiltere ile rekabet ettikleri gerekçesiyle, 40 bin Hint çıkrık ustasının elleri, bileklerinden kesildi. Yine İngilizler Bengal bölgesinde, pirinç ekimini durdurmak için 50 bin çiftçinin parmaklarını kestiler. Amerikalılar ve İngilizler Almanlar'ın savaşı kaybetmelerinin ardından, Dresden kentine sığınan Alman göçmenlerin üzerine 3 gün süreyle havadan bomba yağdırdılar. Savunmasız insanların sığındığı Dresden kentine intikam amacıyla uygulanan bombardıman sırasında 3 bin 900 ton tahrip gücü yüksek bomba ve 200 bin napalm bombası atıldı. Bu yoketme harekatında çoğunluğu çocuk ve kadınların oluşturduğu 200 bin kişi öldü.
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
FRANSA: Fransızlar, Cezayir'de, 1830 ve 1962 yılları arasında geçen 132 yıl boyunca tam 1 milyon Cezayirli Müslümanı işkence ile soykırıma tabi tuttular. Bazı infazların sayısı 3 bini buldu. Cezayir'e gönderilen 10. Paraşüt İndirme Tümeni'nin komutanı General Jacques Massu, 1957'de, "Kayıp ilan ettiğimiz binlerce kişiyi, aslında biz idam etmiştik" itirafında bulundu. Ruanda'da 1994 yılında yaşanan soykırımda yüzbinlerce Tutsi, Hutular tarafından katledildi. Ruanda'da görev yapmış emekli bir Fransız subay, Fransa askerlerinin, Hutu milislerine silah eğitimi verdiklerini itiraf etti.

Vakit
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
İSPANYA: Kristof Kolomb'tan sonra Amerika'ya giden İspanyollar, çocukların bacaklarını kopardılar. İnsanları kaynar kazanlara attılar, bir kancaya asıp kızarttılar, sonra da köpeklere yem olarak verdiler.
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
ALMANYA: 1933-45 Hitler döneminde, "Mükemmel Alman Irkı" oluşturabilmek için milyonlarca insan katledildi. Soykırıma sadece Yahudiler değil, başka ırklar da uğradı. Alman yönetimi öncelikle kendilerinden olmadığına inandığı bütün ırkları tespit edip harflerle sınıflandırdı. Bu kampanya uyarınca çingenelerin yüzde 94'ü kısırlaştırıldı. Almanlar, 1891'de işgal ettikleri Namibya'da da 132 bin yerliden 117 binini yok etti. Herero ve Namalar'dan sadece 15 bini sağ kaldı.
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
DANİMARKA: ABD ile bir anlaşma yapan Danimarka, yapılacak bir hava üssü nedeniyle Grönland'ın Thule bölgesinde yaşayan Eskimolar'ı topraklarından kopardı. Soğuk Savaş yıllarında yaşanan ve 19 yıl devam eden bu insanlık ayıbı sonucunda Eskimolar topraklarından koparıldı, bazıları da tehcir sırasında öldü. 2. Dünya Savaşı'nın bitiminde Sovyet Ordusu'nun Alman topraklarındaki ilerlemesinden kaçan 250 bin Alman mülteci, Danimarka'ya sığındı. Üçte birini, 15 yaşından küçük çocukların oluşturduğu Almanlar, tel örgülerle çevrili toplama kamplarına alındılar. Tıbbî müdahaleye izin verilmediği için binlerce çocuk ve yetişkin, tifüs, bağırsak iltihabı, ishal sonucu hayatını kaybetti.
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
İTALYA: İtalyanlar'ın Libya'yı işgal ettikten sonra sergiledikleri vahşet ve kıyımlar tüyler ürperticiydi. Tespit ettikleri bir bedevi kampını derhal ablukaya alan İtalyanlar, uçaklardan ve makineli tüfeklerden açtıkları ateşle, kadın, çocuk, yaşlı hatta deve demeden her canlıyı öldürüyorlardı. Bu katliamdan sonra sağ kalanları gıdası olmayan toplama kamplarına götürüyorlardı. Sadece toplama kamplarında binlerce Müslümanı işkenceyle öldürdüler.

Vakit
 
Top