Sosyalleşmenin yolları- insan nasıl sosyal olur

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Utangaç olduğunuzdan yeni arkadaşlıklar kurma fırsatlarını kaçırıyor veya utangaçlığınız yüzünden var olan arkadaşlarınızla yakınlaşamıyorsunuz. Oturup çekingenliğinizin hayatınızı yönetmesine izin vermek yerine, ileri görüşlü davranarak açılabilir ve herkese o dost canlısı yanınızı gösterebilirsiniz.

Benlik Algınızı Keşfedin

Utangaç bireyler genellikle kendilerini negatif bir şekilde resmetme eğilimindedirler. Sosyal etkileşim başlamadan önce dahi, utangaç biri herkesin içinde kendini rezil edeceğini veya sohbet ederken kimsenin onu dinlemeyeceğini düşünebilir. Uzmanlar negatif sahneler kurmak yerine, kendinizi insanlarla olumu etkileşimler içinde hayal etmenizi tavsiye ediyor. Kendinizi rahat, dost canlısı ve özgüven sahibi biri olarak düşünün. Kendinizin bu ideal halini hayal ederken, derin ve sakinleştirici nefesler alın. Benlik algınızın hayatınızdaki gerçek senaryoları ne kadar etkilediğine çok şaşıracaksınız.

İçinizdeki Eleştirmeni Sakinleştirin

Utangaç bireylerin diğer bir yaygın alışkanlığı da kendilerini olumsuz yönde bir ilgi odağı olarak düşünmeleridir. Uzmanlar utangaç birinin, odadaki herkesin onun kusurlarını farkederek, bunları incelediğini düşünebileceğini söylüyor. Gerçekte, çoğu insan kendi kusurlarıyla uğraşmaktan sizinkileri fark etmez bile. Psikologlar, kişinin en büyük eleştirmeninin genellikle kendisi olduğu konusunda bireyleri uyarıyor; bu nedenle kusurlarınızı kabullenmeyi öğrenin ve içinizdeki yargıca rahat olmasını söyleyin.

Sohbet Konuları Biriktirin

Benlik algınızı düzelttikten sonra bile, sosyalleşmek en azından konuşacak bir şeyleriniz olmasını gerektirir--özellikle de birileriyle tanışmak istiyorsanız. Nereye bakacağınızı bilirseniz, çevreniz hakkında sohbet edilecek bir yığın şeyle doludur. Uzmanlar bu konuda gündemi takip etmenizi öneriyor. Bu yerel haberlerden tutun da uluslar arası ilişkilere; yeni çıkan filmlerden televizyon şovlarına kadar pek çok şey olabilir. Her gün bikaç dakikanızı manşetlere bakmak için harcayın, bu şekilde çevreniz ve tanıştığınız yabancılarla paylaşacak bir şeyleriniz olacaktır.

Kulaklarınızı Açın

Her zaman taze haberler toplamanız ve etrafta saçmalamanız gerekmez. Bazen yapmanız gereken tek şey iyi bir dinleyici olmaktır. Tanıştığınız kişilere "En sevdiğiniz hobiler nelerdir?" veya "Hayalinizdeki iş nedir?" gibi sorular sorun. Bazı insanlar kendileri hakkında konuşmayı çok severler, bu yüzden bazı genel soruları sormaya çekinmeyin. Bu sadece sohbeti devam ettirmek ve sizi daha sosyal biri gibi göstermekle kalmaz, aynı zamanda karşınızdaki insanı tanımanızı da sağlar. Karşılığında kendiniz hakkında bir kaç soru cevaplamaya da hazırlanın.
 
Top