Soğuk Yaz Pudingi

Gül 34

Usta

Soğuk Yaz Pudingi​

soguk_yaz_pudingi-7e948a33-731d-42f4-875b-455537ae38dc.jpg



Soğuk Yaz Pudingi Tarifi İçin Malzemeler​

Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı su
  • 5 çorba kaşığı çilek reçeli
  • 4 çorba kaşığı çilek marmeladı
  • 2 su bardağı dilimlenmiş çilek
  • Hazır kek yada pasta tabanı
  • 1 su bardağı yumuşak meyveli sorbe
  • 500 gr çilekli yada böğürtlenli dondurma
Çilekli sorbe için
  • 250 gr çilek
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Soğuk Yaz Pudingi Nasıl Yapılır?​

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Çilekli sorbe için toz şeker, vanilya ve suyu sos tenceresinde bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Temizlenmiş çilekler ve limon suyunu ekleyip mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Buzlukta iki saat kadar dondurduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edin.

Kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırıp tekrar buzlukta iki saat daha bekletin. Sorbeniz hazırdır.Derin cam bir kaseyi streç folyo ile kaplayın.Sos tenceresinde şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp mikserde çırpılmış çilek reçeli ile karıştırın. Folyonun üzerine her tarafına ince tabakalar halinde şekillendirerek yayın, dilimlenmiş çilekleride üzerine yapıştırın.

Buzlukta yarım saat bekle tin.Pasta tabanını kare şeklinde dilimleyin ve çilek marmeladından fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Merdane ile hafifçe düzleştirin. Çileklerin üzerine hazırladığınız pasta dilimlerini elinizle bastırarak yapıştırın.Hazırladığınız çilekli sorbeyi kaşıkla havalandırarak yumuşatın. Kasenin üçte birini dolduracak şekilde kaşıkla yayın.

Buzlukta 30 dakika dondurun.Dondurmayı yumuşatın. Sorbenin üzerine ilave edin. Buzlukta en az 4 saat yada 1 gece dondurun. Ertesi gün kaseyi sıcak kabın içine oturtun birkaç dakika içinde tuttuktan sonra tabağa çevirin. İsteğe göre meyveli sos, çikolata ve pudra şekeri ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
 
Top