• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen besinler nelerdir?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Son yıllarda çeşit çeşit nedenlerle ortaya çıkan ve uzun süre gitmeden, kişiler tarafından basit bir hastalık gibi görülse de tehlike oluşturabilecek hatta bazen ölümle bile sonuçlanabilen soğuk algınlığı ve grip, doğadan gelen bazı besinlerle önlemek ya da iyileşme sürecini hızlandırmak mümkün. Peki gribe iyi gelen besinler nelerdir? Hangi besinler gribin geçmesini hızlandırır? İşte yanıtı
Soğuk algınlığı ve grip, genellikle hava sıcaklığının ve ortam ısılarının çok sık değiştiği kış mevsiminde daha fazla görülür. Bu sebeple zayıflayan bağışıklık sistemi mikroplara yenik düşmesi daha kolay oluyor. Özellikle kalabalık yaşamın olduğu iş yerlerinde, kreşlerde ve okullarda hızla bulaşan grip ve soğuk algınlığının farkları hakkında bilgi sahibi olmak, tedavinin kısa sürede amacına ulaşmasında büyük önem taşıyor.
er_nelerdir_gribi_onleyen_13_besin_1550052279_0912.jpg


Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk, burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve halsizlik gibi nedenle kendini belli eden grip, zaman zaman tehlikeli bir boyuta ulaşabiliyor. Kısa sürede gripten kurtulmak aynı zamanda hastalığın ilerlemesini durdurmak için doğadan gelen mucizelerden faydalanmalısınız. Peki soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen besinler nelerdir? Her evde bulunan, grip ve soğuk algınlığına iyi gelen 5 besin...
er_nelerdir_gribi_onleyen_13_besin_1550052259_1518.jpg

- SEBZELERLE PİŞİRİLMİŞ TAVUK VE ET SUYU
Eski yıllardan beri tüketilen tavuk suyu ya da et suları içerisinde bulunan protein, çinko ve vitamin değerleri sayesinde zarar gören hücrelerin yenilenmesini ve vücudun direncinin artmasına yardımcı olur. Bu yüzden siz de grip olduğunuz zamanlarda vücudunuzu kendine getirmek için evde sebzelerle pişirilmiş et ya da tavuk suyu tüketebilirsiniz.
er_nelerdir_gribi_onleyen_13_besin_1550052653_8174.jpg


- SARIMSAK
Genellikle ağızda kötü bir koku bıraktığı için çok fazla kişi tarafından sevilmeyen sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun kendine gelmesini sağlıyor. 10 gramın üzerinde tüketimi tansiyonu düşürebildiğinden düşük tansiyonlu bireyler tüketirken dikkatli olmalılar. Sarımsağın antimikrobiyal etkilerini keşfeden ortaçağ hekimleri, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için yüzlerine taktıkları maskeyi sarımsak özsuyu ile ıslatırlardı.
er_nelerdir_gribi_onleyen_13_besin_1550052854_8516.jpg


- ZENCEFİL
Grip hastalığına yakalanan kişilerde geniz akıntısı nedeniyle öksürük kaçınılmaz oluyor. Zencefil mukuslara etki ederek balgam atımını kolaylaştırır. Günde 2-3 defa içilen zencefil çayı hastalık belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
ler_nelerdir_gribi_onleyen_5_besin_1550053130_0804.jpg



- SU İÇMEK
Vücudun tüm metabolizmasını düzenleyen bağırsaklardan iç organların düzgün çalışmasına yardımcı olan su, grip olduğunuz zamanlarda vücut ısısının dengelenmesi ve mikroplarla adeta savaş verir. Hastalık döneminde çay ve kahve tüketimi azaltılmalıdır. Günde 2 fincan güvenilir aktarlardan, familyasından emin olunan papatya, kuşburnu ve adaçayı tüketilebilir. Günlük sıvı tüketiminizi artırarak en az 2.5-3 litre su içmelisiniz.
ler_nelerdir_gribi_onleyen_5_besin_1550053275_4574.jpg



- HAVUÇ
Göze olan faydası ile bilinen havuç, Antienfeksiyon vitamini sayesinde grip ve soğuk algınlığının hızlıca iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
ler_nelerdir_gribi_onleyen_5_besin_1550053579_4612.jpg
 
Top