Skoda Kodiaq mı, Karoq mu?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Daha ilk çıktığında devasa boyutları ile Skoda Kodiaq felaket halde ilgimi çekmişti. Ancak büyük boyutları şehir içi trafiğinde her zaman pratik olmayacağı için ve birkaç özel sebepten dolayı biraz daha düşünmenin doğru olacağına kanaat getirmiştim. Geçen hafta içinde yine kodiaq modeline bakarken Skoda'nın Karoq isimli bir SUV model çıkardığını gördüm. Youtube'dan birkaç inceleme videosunu inceleyince eski bir Qashqai kullanısı olarak daha compact olan bu model felaket hoşuma gitti.

Cumartesi gün bayide modeli incelemek için gittiğimde test aracının da boşta olduğunu görmek güzel bir şanstı. 1.5 dizel TSI otomatik modeli ile test sürüşü yaptım. Bu modelin fiyatı (cam tavan mevcut) 174 bin TL idi. En baz modeli ise 1.0 motor benzinli motor hacmine sahip ve 116 bin TL imiş...

Ancak Karoq modeline bugün sipariş verseniz bile Mayıs ayı sonunda ancak araca ulaşabiliyorsunuz oldukça tutulan bir araç olmuş...

Buraya kadar kendi izlenimlerimi anlattım. Şimdi alıntı olarak Kodiaq ve Karoq modellerinin teknik farklarına değinelim..

* * * * * * * * *

Önden bakında ızgara yapısının benzerliği anında dikkat çekiyor. Fakat far yapısı ve tampondaki ince farklar direkt göze çarpıyor. Kodiaq büyük gövdesini, kavisli far yapısı ile destekliyor iken Karoq ise minimal kasanın abisinden ayrılması adına daha düz farlarla karşımıza çıkıyor.

skoda-kodiaq-ile-karoq-1-768x514.jpg


Yandan baktığımızda iki aracın gövde farkını daha net şekilde görebiliyoruz. Bir kere Kodiaq aks aralığının farkını en belirgin şekilde dikkat çekiyor. Karoq ise arka kısımdaki belirgin farkın altını çizmek için D sütunundaki daralmayı belirgin şekilde yaşamış.

skoda-kodiaq-ile-karoq-2-768x576.jpg


Vee dıştaki son noktaya gelelim. Arka yapı belkide Kodiaq ile Karoq arasındaki en net farkın olduğu alandır. Stop grubu ve tampon yapısı tamamen farklı. Ayrıca bagaj kaputu da belirgin şekilde birbirinden ayrılıyor. Eğer iki aracı birbirinden ayırmak gerekirse arka tasarıma bakmak yeterli olacaktır.

skoda-kodiaq-ile-karoq-3-768x512.jpg


Son olarak kokpite tasarımına bakalım. Bu alanda da Kodiaq ile Karoq birbirinden belirgin noktalarda ayrılıyor. Bir defa kokpit tasarımı ikisinde kendine has şekilde tasarlanmış. Klima petekleri ve direksiyon simidi de önemli ayrım kesitleri oluyor. Fakat iki aracında üst donanımı yan yana geldiği zaman sadece Karoq modelinde sunulan dijital gösterge paneli, iki SUV arasındaki farkın en net kesiti oluyor.

skoda-kodiaq-ile-karoq-4.jpg


Sadece resimler yeterli değil diyorsanız favorim olan Karoq modelinin test sürüşü ile ilgili aşağıdaki videoyu incelemenizi öneririm.,
 
Top