Sizce ahlâklı olmak için dinî inançlara ihtiyaç var mıdır?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Ahlaklı olmak için dini inançlara da, ailenin eğitimine de gerek yok diye düşünüyorum.
Eskiyi bilmem ama günümüzde artık böyle.
Elbette kimisi için belki önemli olabiliyor ama dini eğitim, inanç veyahut ailenin eğitim ve nasihatlerini kişi almadıktan benimsemedikten sonra anlamsız.
En basitinden ne dindar insanlardan, ne iyi aile çocuklarından ahlaksız kişiler yetişiyor
Kişinin kendi içinde biten birşey.
Herşey insanoğlunun kendi elinde aslında.
 

Beyfendi

Kaf Kef
Özel üye
Dinimizin amacı insanları iyiye, doğruya ve güzele yönelterek onların mutlu olmalarını sağlamaktır. Bunun için din öncelikle ahlak ilkelerinin davranışlara yansımasını öğütler. Bireyin ve toplumun huzur içinde yaşaması, güzel ahlakın benimsenmesi ve yaygınlaşmasına bağlıdır.
İslam dininde ahlaka ve güzel davranışlara büyük önem verilmiştir. Kur’an-ı Kerim, güzel ahlaklı olmayı tavsiye etmiştir.
 

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Dinimiz ahlaklı olmayı da içinde barındırıyor.. Ancak her ben dinimi yaşıyorum diyen insanın ahlaklı olduğunu da söyleyemeyiz.. Herşeyi işine geldiği gibi yaşayan bir toplum haline geldik.. Tamamen insanın kendiyle ilgili bir durum.. Sadece dışarıdan aldığı etkilerle derecesi değişiyor..
 

BaYBiLgE

Özel Üye
Özel üye
din ile ahlakı ayırt etmek ne derece doğru bilmiyorum,ahlak kuralları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir,toplumsal bir durum olduğu için muhakkak kalıcı ve toplumun bütününü karşılayan yazılı kurallar olmalı,örf adet gelenek göreneklere göre değişiklik gösterse bile temel olarak bağlayıcı nitelikte olmalı..
 
Top