• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Siyah Noktalar Hakkında Herşey

Papatya

V.I.P
V.I.P

Siyah noktalar kadın/erkek/çocuk/genç demeden yıllardır süregelen bir cilt sorunudur.
En çok T BÖLGESİ dediğimiz, alın, burun, çene bölgelerinde meydana gelirler.

Siyah nokta nedenleri hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz; siyah noktalar nasıl oluşur sorusunun cevabını öğrenmek isterseniz, siyah nokta nedenlerinden ilk sırada olanı sizlere anlatalım… Siyah nokta nedenlerinin başında, vücuttaki yağ bezelerinin artışından söz edilmelidir. Yağ bezelerinin artması; ve dolayısı ile yağ üretiminin artması sebebiyle, siyah noktalar oluşmaktadır; peki yağ bezeleri neden artmaktadır? Yağ bezelerinin artmasının en önemli sebebi, ergenlik döneminde karşılaşılan hormonal değişimdir. Siyah noktalar nasıl oluşur derseniz, siyah noktaların oluşumunun, aslında sivilce başlangıcının habercisi olduğunu baştan belirtmek isteriz. Siyah noktalar nasıl oluşur? Siyah noktalar, fazla üretilen yağın, ciltten atılamaması sonucunda, ciltte birikmesi ile oluşurlar. Bunun tarifi, aslında sivilce oluşumuna benzemektedir; ve diyebiliriz ki, her sivilce, zaten bir siyah noktadan oluşmaktadır. Ancak, her siyah noktanın sivilceye dönüşmeyeceğini de belirtmek isteriz. Siyah nokta sivilcenin başlangıç aşaması; sivilce, siyah noktanın ilerlemiş safhası olarak tanımlanabilmektedir.

Siyah noktalar bazen deri altında kalırken; deri üzerinde ise bu siyah noktalar beyaz renkte görülmektedir. Bu şekildeki siyah noktalara, kapalı komedon adı verilmektedir. Aslında siyah nokta olmasına karşın, beyaz renkte görülmektedir kapalı komedonlar. Bazı durumlarda ise, tam tıkanma olmamakta; ve deri altındaki siyah noktanın ucunda beyaz bir tıkaç görüldüğü sanılmaktadır. Bunun ismi açık komedondur.

E5JdjZ.jpg


Siyah noktalardan dolayı tıkalı olan derinin içerisinde bulunan florp adı verilen bakteriler, bir süre sonra, deride enfeksiyona neden olabilmektedir. Bundan dolayı, sivilce oluşmakta, ve sivilce oluşumu genellikle kırmızı renkte olmaktadır. Bu tür sivilcelerin, sivilce izi nedenleri arasında olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bu şekildeki sivilceler için uygulanacak olan sivilce tedavisinde antibiyotik kullanımı bazen gerekli olabilmektedir. Mümkünse, siyah noktaların, sivilce oluşumuna neden olmadan, siyah nokta tedavisi ile çözülmesi daha uygun olmaktadır.

Siyah noktalarının artmasının nedenlerine bakacak olursak, siyah noktaların artmasının nedenleri arasında başta, adet döneminin yer aldığını belirtmemiz gerekmektedir. Kimi insanların çok terlemesi de siyah noktaların artışına neden olmaktadır. Kullanılan bazı kozmetik ürünler de siyah noktaların artma nedenleri arasında yer almaktadır. Siyah noktaların artma nedenlerinden bir diğeri de, bazı kişiler için, güneş ışığına çok maruz kalmaktır.

Siyah nokta tedavisi nasıl yapılır derseniz, siyah nokta tedavisinin amacının, yağ bezeleri ile kapalı olan cilt gözeneklerini açmaktan ibaret olduğunu söyleyebiliriz. Bundan dolayı da, siyah nokta tedavisi aslında kolay bir süreçten oluşmaktadır. Ancak, siyah nokta tedavisi doğru yapıldığında siyah nokta tedavisi basit hale gelmektedir.

Çözüm yollarından birisi

Bir tavanın içerisine su koyar; ve suyu ocağa bırakarak kaynatırsınız. Daha sonra ise siz, yüzünüzü, kaynamakta olan suyun buharına yaklaştırarak, yüzünüzü yakmamaya da özen göstererek 3 – 5 dakika beklersiniz. Daha sonra ise, daha önce hiç kullanılmamış bir enjektör bulun; ve bu enjektörün iğnesini çıkartıp, siyah noktalarınızın üzerine, enjektör ile hafif baskılar uygulayın. Su buharı zaten cildinizin gözeneklerini genişleteceğinden dolayı, enjektör ile, siyah noktalarınızı, hiç zorlanmadan alabileceksiniz. Cildinizi çok fazla zorlamamaya da dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde kızarıklıklar ve lekeler meydana gelir.


Siyah noktaları temizlemek için başka bir yöntem


Yarım bardak suyun içerisine üç kaşık elma sirkesi ilave edin; ve bu karışımı kaynatın. Kaynayan karışımın altını kapatmadan, sadece kısın; ve yüzünüze bir örtü örterek, kaynayan karışıma başınızı eğerek, 10 ile 20 dakika arasında yüzünüzü, elma sirkeli su buharına maruz bırakın. Daha sonra ise, elma sirkesi ile suyu aynı miktarda karıştırarak, bu karışım ile yüzünüzü silin. Bu uygulamayı haftada iki sefer gerçekleştirin. Hem siyah nokta tedavisi gerçekleşecek; hem de cilt parlaklaşıp güzelleşecektir.


 
Top