Sivilceyi sıkmak doğru mu?

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
Kişinin profesyonel yardım almadan kendi sivilcesini sıkması cilt bakımında yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesidir. Eğer sivilceyi bir doktor temizlerse sağlıklı bir tedavi yöntemi olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever, sivilcelerin güzellik salonlarındaki yöntemlerle giderilmesinin çoğu zaman tehlikeli olduğunu belirtiyor.

Sivilceleri sıkmak

Sivilce neden oluşur ?​

Sivilce cildimizdeki yağ bezlerinde aşırı yağ oluşması , yağ bezinin çıkışının tıkanması ve içeride biriken yağın iltihaplanması sonucu oluşur.

Sivilcenin sıkılmasını neden önermiyoruz ?​

Sivilceyi bazen biz de sıkarak tedavi edebiliyoruz ama zamanlama ve teknik çok önemli !

Eğer başlangıç halindeki daha katı halde bir sivilceye müdahale ederseniz bunun deri altına kaçma riski var. Deri altına kaçan yağ ve iltihap bizim yabancı cisim reaksiyonu dediğimiz çok tatsız bir deri reaksiyonunu tetikleyebiliyor ve ciddi belirgin izler ve sürekli tekrarlayan şişliklere neden olabiliyor.

Bu nedenle belirgin sarı olarak gözüken patladı patlayacak sivilceleri banyoda buharda yumuşatıp hafif bir dokunuşla çıkartamıyorsanız daha ileri bir müdahale yapmayın.

Güzellik salonlarına dikkat !​

Bazı güzellik merkezleri yoğun sivilcesi olan ciltlere müdahale edebiliyorlar aslında çoğu estetisyenimiz bu tür problemli ciltlere sahip kişileri dermatologlara yönlendiriyorlar ve doğru bir şekilde tedavisini sağlıyorlar ama yanlış müdahaleye bağlı kötü örneklerle de karşılaşabiliyoruz.

İltihaplı şiş ve kızarık şeklinde sivilceleriniz varsa bitkisel yöntemler , dermokozmetik ürünler ve cilt bakımları öncesinde mutlaka dermatoloğunuza başvurun cildiniz en değerli giysinizdir tehlikeye atmayın.

Kaynak: Hürriyet
 
Top