• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sinirlenmek nasıl olur? Sinirleri yatıştıran besinler nelerdir?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Kan şekerinin düşmesi ile sinir hücreleri harekete geçer. Kalbin pompalaması ile de kan beyne aniden sıçrar bu durum bazı kişilerde asabiye ve sinirlilik gibi ruhsal durumlara neden olur. Peki sinirlenmek nasıl olur? Sinirleri yatıştıran besinler nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı haberin detayında...
ramazanda_sinirlere_iyi_gelen_6_besin_1556448498_1479_w750_h466.jpg




Metabolizmanın bozulmasına kadar neden olan sinirlenmek, genellikle kişinin ani stres altındayken vücudunun verdiği bir tepkidir. Bunun yanı sıra kişinin mutluluk hormonunda azalma, sinir sisteminde bozukluk ve gün içerisnde alması gereken vitaminleri almadığında da sinirlenme hali ortaya çıkar. Özellikle Ramazan aylarında bu rahatsızlık bazı kişilerde ortaya çıkar.
ramazanda_sinirlere_iyi_gelen_6_besin_1556448499_2608_w750_h499.jpg




Uzmanlara göre bu durumun uzun süreli açlığa ve susuzluğa bağlı olmasının yanı sıra sinir hücrelerindeki genetik rahatsızlıklarda neden olabiliyor. Bunun önüne geçmek için özellikle iftar ve sahur zamanlarında bazı besinler tüketilmesi önerilir. Bu besinler hem mutluluk hormonunu artırır hem de beyin sağlığını koruyacak vitaminler içerir.
ramazanda_sinirlere_hakim_olma_yollari_1527247558_9204.jpg



BALIK
Oruç tutulan süre boyunca açlık ve susuzluk sinir siteminde hasarlar meydana getirdiğinden kişi öfkelenmeye başlar. Balıkta bulunan Omega-3 yağı, sinir sisteminde meydana gelen bu hasarları onarmada yardımcı besinlerdendir. Bu sebeple uzmanlar, Ramazan'da hafta da iki defa balık tüketilmesini tavsiye ediyorlar.
ramazanda_sinirlere_hakim_olma_yollari_1527247353_461.jpg



FESLEĞEN
Yatıştırıcı özelliği sayesinde; depresyon, sinirlilik, gerginlik ve stres gibi ruhsal sorunlara iyi gelir. Suda kaynatılan fesleğenin içine bir yemek kaşığı limon ekleyerek iftardan yarım saat sonra karışım tüketilmelidir. Bu karışım oruç tutulan süre boyunca kişinin sinirlerine hakim olmasına yardımcı olur.
ramazanda_sinirlere_hakim_olma_yollari_1527247353_9289.jpg



KUŞKONMAZ
Sahurda tıka basa yemek yiyen kişilerde genelikle hazımsızlık sorunu ortaya çıkar. Bu durum, kişinin yaşam kalitesini etkilediğinden sinirliliğe neden olur. Kuşkonmaz, içerdiği güçlü antioksidan özelliği sayesinde hazımsızlık ve beraberinde gelişen sinirlilik sorunlarını azalttır. Bu nedenle kuşkonmaz, iftar ve sahur arası yapılan öğünlerde salata olarak tüketilebilir.
ramazanda_sinirlere_hakim_olma_yollari_1527247354_4418.Jpeg



ÇİKOLATA
Strese bağlı gelişen sinirlilik haline en iyi çözüm çikolatadır. Çikolata, sinir sisteminde bulunan zararlı bakteri seviyesini düşürerek kişinin sakin bir ruh hali almasına yardımcı olur ve sahurda tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasındadır.
ramazanda_sinirlere_hakim_olma_yollari_1527247354_8258.Jpeg



MEYVELER
Oruç sırasında kandaki şeker oranı düşmeye başlar. Düşen şeker oranı, kişiyi asabileştirir. Bu durumun önüne geçmek için iftar ve sahurlarda şeker oranı yüksek; kiraz, kavun, karpuz, çilek ve böğürtlen gibi meyveler tüketilmelidir.
ramazanda_sinirlere_hakim_olma_yollari_1527247355_2061.jpg



HAVUÇ
B6 vitamini bakımından zengin olan havuç sinir sitemini güçlendirir. İftar ve sahur arası bir bardak sıkılmış havuç suyu içmek, oruç sırasında yaşanabilecek olası sinirlilik halini azaltır.
ramazanda_sinirlere_hakim_olma_yollari_1527247356_214.jpg
 
Top