Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Sağlık
Alternatif Tıp
Sindirim Problemlerine İyi Gelen Ev Yapımı Şurup
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Çağlayağmur" data-source="post: 919365" data-attributes="member: 62850"><p>Bildiğimiz ev yapımı şurupların çoğunu, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, öksürük ve alerjilerle savaşmamıza yardımcı olan maddelerle hazırlıyoruz. </p><p>Aşağıda, gaz sıkıntısı, şişkinlik, mide yanması, sindirim zorluğu ve diğer sindirim problemlerini durdurmak için bu basit tedaviyi nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz!</p><p><strong>Hangi malzemelere ihtiyacımız var?</strong></p><p>Bu ev yapımı şurubu hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ve miktarlara ihtiyacımız olacak:</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"> 2 adet organik limon</li> <li data-xf-list-type="ul"> 3 adet Seylan tarçın çubuğu</li> <li data-xf-list-type="ul"> 5 çay kaşığı rezene tohumu</li> <li data-xf-list-type="ul"> 2.5 çay kaşığı limon otu yaprağı</li> <li data-xf-list-type="ul"> 2.5 yemek kaşığı nane yaprağı</li> <li data-xf-list-type="ul"> 1 yemek kaşığı öğütülmüş zerdeçal</li> <li data-xf-list-type="ul"> 1 yemek kaşığı öğütülmüş zencefil</li> <li data-xf-list-type="ul"> Yarım bardak bal</li> <li data-xf-list-type="ul"> 1 litre su</li> </ul><p></p><p><strong>Malzemelerin özellikleri</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Limon</strong></p><p></p><p>Limon sindirime iyi gelen bir turunçgildir. Limon, yağ emme işlemini kolaylaştırır ve aynı zamanda midedeki fazla asidi nötralize eder. Bu nedenle limon, mide yanması, midedeki ağırlık ve diğer sindirim problemleri ile savaşmak için idealdir.</p><p></p><p><strong>Seylan tarçını</strong></p><p></p><p>Seylan tarçını çok fazla faydası olan bir baharattır. Örneğin, mide sıvısının salgılanmasını artırmaya yardımcı olur, kan şekeri seviyesini düzenler, gaz sıkıntısı ile savaşır, asit birikiminden dolayı meydana gelen ülser oluşumunu önler.</p><p></p><p><strong>Rezene</strong></p><p></p><p>Laksatif olmamasına rağmen, rezene kabızlığı önler. Aynı zamanda gazı gidermeye de yardımcı olur, böylece sinir bozucu ve acı verici gaz sıkıntısını önleyebiliriz. Rezenenin anti-enflamatuvar özellikleri de kolit ve gastrit için iyi bir çare olacaktır. Ayrıca tadının da çok lezzetli olduğunu unutmayalım!</p><p></p><p><strong>Limon otu</strong></p><p></p><p>Limon otu, psikosomatik sindirim problemlerini etkili bir şekilde tedavi eden bir bitkidir. Bu tür sindirim problemlerinin sebebi duygusal sorunlar ve gerginliktir. Dahası, bu bitki gaz, sindirim sistemi ve kötü nefes için de bir çözümdür.</p><p></p><p><strong>Nane</strong></p><p></p><p>Gaz giderici içeriği sayesinde, nane şişkinlik ve gazın hafifletilmesinde çok etkilidir. Ayrıca, karın kaslarımızı rahatlatmamıza da yardımcı olur. Dahası, asit reflüsü için nane kullanmak da iyi gelecektir.</p><p></p><p><strong>Zerdeçal</strong></p><p></p><p>Bu baharat sindirim sürecine yardımcı olur, karaciğer ve safra kesesinin işlevini geliştirir. Ayrıca, zerdeçal anti-enflamatuvar, analjezik, antioksidan ve anti-kanserojenik özellikler taşıyan bir baharattır. Bu yüzden zerdeçalı beslenme düzenimize eklememiz gerekir.</p><p></p><p><strong>Zencefil</strong></p><p></p><p>Zencefil, mide suyu salgılamasını destekleyen ve sindirimi kolaylaştıran tıbbi bir bitkidir. Ayrıca mide bulantısı ile savaşmak için de kullanılabilir.</p><p><strong>Bu şurubu nasıl yapacağız?</strong></p><p></p><p>Bu şurubu hazırlamak için aşağıdaki adımları takip edin:</p><p></p><p> Tarçın çubuklarını ve rezene tohumlarını 1 litre su ile bir tencereye koyun ve 10 dakika kaynatın.</p><p> Sonra, altını tamamen kapatın ve limon otu, nane, zerdeçal ve zencefili ekleyin.</p><p> Karışımı 5 dakika bekletin, ardından süzün.</p><p> 2 adet limonu bu karışım ile karıştırın. Bütün limonu ekleyin, soyup kabuklarını da koyun. Bundan sonra karışımı tekrardan süzün.</p><p> Şimdi bu karışımı tekrar kaynatın ve bal ekleyin. Sonra bunu ocağın altını olabildiğince kısarak 1.5 saat bekletmelisiniz.</p><p> Şurubun soğumasını bekleyin, ardından cam bir şişeye boşaltın. Sonra da buzdolabına koyun. Bu karışımı 2 hafta içinde tüketmeniz gerekmektedir.</p><p></p><p>Sindirim problemlerini tedavi etmek için bu şurubu aşağıdaki şekillerde tüketmeliyiz:</p><p></p><p> Sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı için.</p><p> 1 yemek kaşığı şurubu sıcak suyla karıştırıp veya kendi başına, öğle yemeğini yemeden yarım saat önce alın.</p><p> Öğle yemeğinden sonra 1 yemek kaşığı için.</p><p> 1 yemek kaşığı şurubu sıcak suyla karıştırıp veya kendi başına, akşam yemeğinden yarım saat önce için.</p><p> Akşam yemeğinden sonra 1 yemek kaşığı daha tüketin.</p><p></p><p>Sindirim problemleri olmayanlar, fakat yine de çok fazla yediklerinde sindirimlerine yardımcı olmak isteyenler de bu şurubu içebilirler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Çağlayağmur, post: 919365, member: 62850"] Bildiğimiz ev yapımı şurupların çoğunu, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, öksürük ve alerjilerle savaşmamıza yardımcı olan maddelerle hazırlıyoruz. Aşağıda, gaz sıkıntısı, şişkinlik, mide yanması, sindirim zorluğu ve diğer sindirim problemlerini durdurmak için bu basit tedaviyi nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz! [B]Hangi malzemelere ihtiyacımız var?[/B] Bu ev yapımı şurubu hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ve miktarlara ihtiyacımız olacak: [LIST] [*] 2 adet organik limon [*] 3 adet Seylan tarçın çubuğu [*] 5 çay kaşığı rezene tohumu [*] 2.5 çay kaşığı limon otu yaprağı [*] 2.5 yemek kaşığı nane yaprağı [*] 1 yemek kaşığı öğütülmüş zerdeçal [*] 1 yemek kaşığı öğütülmüş zencefil [*] Yarım bardak bal [*] 1 litre su [/LIST] [B]Malzemelerin özellikleri Limon[/B] Limon sindirime iyi gelen bir turunçgildir. Limon, yağ emme işlemini kolaylaştırır ve aynı zamanda midedeki fazla asidi nötralize eder. Bu nedenle limon, mide yanması, midedeki ağırlık ve diğer sindirim problemleri ile savaşmak için idealdir. [B]Seylan tarçını[/B] Seylan tarçını çok fazla faydası olan bir baharattır. Örneğin, mide sıvısının salgılanmasını artırmaya yardımcı olur, kan şekeri seviyesini düzenler, gaz sıkıntısı ile savaşır, asit birikiminden dolayı meydana gelen ülser oluşumunu önler. [B]Rezene[/B] Laksatif olmamasına rağmen, rezene kabızlığı önler. Aynı zamanda gazı gidermeye de yardımcı olur, böylece sinir bozucu ve acı verici gaz sıkıntısını önleyebiliriz. Rezenenin anti-enflamatuvar özellikleri de kolit ve gastrit için iyi bir çare olacaktır. Ayrıca tadının da çok lezzetli olduğunu unutmayalım! [B]Limon otu[/B] Limon otu, psikosomatik sindirim problemlerini etkili bir şekilde tedavi eden bir bitkidir. Bu tür sindirim problemlerinin sebebi duygusal sorunlar ve gerginliktir. Dahası, bu bitki gaz, sindirim sistemi ve kötü nefes için de bir çözümdür. [B]Nane[/B] Gaz giderici içeriği sayesinde, nane şişkinlik ve gazın hafifletilmesinde çok etkilidir. Ayrıca, karın kaslarımızı rahatlatmamıza da yardımcı olur. Dahası, asit reflüsü için nane kullanmak da iyi gelecektir. [B]Zerdeçal[/B] Bu baharat sindirim sürecine yardımcı olur, karaciğer ve safra kesesinin işlevini geliştirir. Ayrıca, zerdeçal anti-enflamatuvar, analjezik, antioksidan ve anti-kanserojenik özellikler taşıyan bir baharattır. Bu yüzden zerdeçalı beslenme düzenimize eklememiz gerekir. [B]Zencefil[/B] Zencefil, mide suyu salgılamasını destekleyen ve sindirimi kolaylaştıran tıbbi bir bitkidir. Ayrıca mide bulantısı ile savaşmak için de kullanılabilir. [B]Bu şurubu nasıl yapacağız?[/B] Bu şurubu hazırlamak için aşağıdaki adımları takip edin: Tarçın çubuklarını ve rezene tohumlarını 1 litre su ile bir tencereye koyun ve 10 dakika kaynatın. Sonra, altını tamamen kapatın ve limon otu, nane, zerdeçal ve zencefili ekleyin. Karışımı 5 dakika bekletin, ardından süzün. 2 adet limonu bu karışım ile karıştırın. Bütün limonu ekleyin, soyup kabuklarını da koyun. Bundan sonra karışımı tekrardan süzün. Şimdi bu karışımı tekrar kaynatın ve bal ekleyin. Sonra bunu ocağın altını olabildiğince kısarak 1.5 saat bekletmelisiniz. Şurubun soğumasını bekleyin, ardından cam bir şişeye boşaltın. Sonra da buzdolabına koyun. Bu karışımı 2 hafta içinde tüketmeniz gerekmektedir. Sindirim problemlerini tedavi etmek için bu şurubu aşağıdaki şekillerde tüketmeliyiz: Sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı için. 1 yemek kaşığı şurubu sıcak suyla karıştırıp veya kendi başına, öğle yemeğini yemeden yarım saat önce alın. Öğle yemeğinden sonra 1 yemek kaşığı için. 1 yemek kaşığı şurubu sıcak suyla karıştırıp veya kendi başına, akşam yemeğinden yarım saat önce için. Akşam yemeğinden sonra 1 yemek kaşığı daha tüketin. Sindirim problemleri olmayanlar, fakat yine de çok fazla yediklerinde sindirimlerine yardımcı olmak isteyenler de bu şurubu içebilirler. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Alternatif Tıp
Sindirim Problemlerine İyi Gelen Ev Yapımı Şurup
Top