Simpsonlar'ın Gerçekleşen En Şaşırtıcı Öngörüleri

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Simpsonlar'ın gelecekten bazı ufak mesajlar taşıdıklarına dair uzun yıllardır pek çok tartışma yapılıyor. Dönem dönem bazıları yalanlansa da konu ilgi çekmeye, öngörüler de gerçekleşmeye devam ediyor.

Simpsonlar 1989 senesinden beri, yani neredeyse 30 yıldır yayınlanıyor. Tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi olan serinin bu kadar popüler olmasının tek sebebi ise bir animasyon olarak başarısı değil. Bu başarının yanında bir de gerçekleşen öngörüler konusu var. Şimdiye kadar onlarca olayı seneler öncesinden yayınladığı bölümler ile bir şekilde 'bildiği' söylenen Simpsonlar'ın, bu konuda en dikkat çekici örneklerini sizin için derledik.

Akıllı Saat (Sezon 6, Bölüm 19) 1995

Akıllı saatleri 2014 senesinden bu yana kullanıyoruz ancak Simpsonlar'ın 1995 senesinde yayınlanan bir bölümünde, karakterlerden birinin 'akıllı bir saat ile konuştuğu' bir an var. Pek çok teknolojik ürünün aslında geçmişte bir yerlerde 'hayal ürünü' olarak ortaya çıktığını ancak sonrasında gerçekleştiğini biliyorsanız, aslında bu durum çok da şaşırtıcı gelmeyebilir.

Hileli Oy Makineleri (Sezon 20, Bölüm 4) 2008
simpsonlar-07.JPG


Sıradaki örnek biraz daha şaşırtıcı. Serinin bir bölümünde Homer oy kullanmak için bir oy verme makinesinin başına gidiyor. Ancak Obama'ya oy vermek için makineye giriş yaptığında oy Obama yerine John McCain'e gidiyor. Bu durumun bir benzeri, bölümün yayınlanmasından 4 sene sonra 2012 ABD başkanlık seçimlerinde yaşandı. Obama için oy kullanmak isteyen kişiler, ismin üzerine dokunduklarında oyun Obama'ya değil Mitt Romney'e gideceğini gördüler. Tabii ki işlem son bir onay gerektirdiği için fark eden insanlar oldu ancak fark etmeden oyunu Obama yerine Romney'e vermiş pek çok insan olduğu düşünülüyor.

ABD'de Yaşanan NSA İfşası (The Simpsons Movie) 2007
simpsonlar-06.JPG


The Simpsons Movie'de Homer ve ailenin geri kalanı başlarını belaya sokup kaçmaya başlarlar ancak kaçmak için bindikleri otobüsün sürücüsü aslında bir robottur ve tüm konuşmalarını NSA'ya (ABD Ulusal Güvenlik Ajansı) iletmektedir. Filmden yaklaşık 6 sene sonra ABD, eski NSA casuslarından Edward Snowden'in itirafları ile çalkalandı. Snowden, ülkenin gizli takip sistemini ifşa etti ve herkesin aslında devlet tarafından bir şekilde izlendiğini ortaya çıkardı.

Bengt R Holstrom'un Nobel Ödülü Kazanması (Sezon 22, Bölüm 1) 2010
simpsonlar-05.JPG


Simpsonlar Nobel Ödülleri için bir tür bahis havuzu oluştururlar. Millhouse'ın ekonomi alanındaki adayı ise Bengt R Holstrom olur. Bölümün yayınlanmasından 6 sene sonra ise şaşırtıcı bir şekilde Bengt R Holstrom ödülü alır.

FIFA Yolsuzlukları (Sezon 25, Bölüm 16) 2014
simpsonlar-04.JPG


FIFA'da hakemlik yapma şansına erişen Homer, bazı rüşvet teklifleriyle karşı karşıya kalır ve Dünya Kupası'nda bu para oyunlarının çok sık oynandığı anlaşılır. Almanya'nın Brezilya'yı yenerek şampiyon olmasının da yer aldığı bölümden yalnızca bir sene sonra Almanya gerçekten şampiyon oldu. FIFA ise şike ve rüşvet skandallarıyla karşı karşıya kaldı.

'Tanrı Parçacığının Kütlesi' (Sezon 10, Bölüm 2) 1998
simpsonlar-03.JPG


Homer, serinin bir bölümünde 'Higgs bozonunun kütlesini' verdiği söylenen bir denklem çözüyor. 2014 senesinde Higgs bozonunun ya da diğer adıyla Tanrı parçacığının kütlesi bulunduğunda ise Homer'ın 14 sene önce tahtada karaladığı denklemin gerçek sonuçla neredeyse aynı olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları da bu konuyu oldukça şaşırtıcı buluyorlar çünkü böylesine benzer bir denklem kurup neredeyse aynı sonucu elde etmiş olması gerçekten enteresan.

Yunanistan Ekonomik Krizi (Sezon 23, Bölüm 10) 2012
simpsonlar-02.JPG


Bir bölümde Homer bir TV programına katılır. Bölüm devam ederken haber bülteni ekranının altında akan yazıda 'Avrupa, Yunanistan'ı eBay'e Koydu' şeklinde bir yazı belirir. Bundan 3 sene sonra ise Yunanistan ciddi bir ekonomik kriz geçirir.

Roy Horn'un Kaplanın Saldırısına Uğraması (Sezon 5, Bölüm 10) 1993
simpsonlar-01.JPG


1993 senesinde yayınlanan bir bölümde, iki hayvan eğitmeni beyaz bir kaplanın saldırısına uğrar. Bundan 10 sene sonra ise Siegfried ve Roy'a beyaz bir aslan saldırdı ve Roy ağır yaralandı.

Disney'in Fox'u Satın Alması (Sezon 10, Bölüm 5) 1998
simpsonlar-08.JPG


Disney, 2017'de Fox'u kendi bünyesine katmıştı. Ancak Simpsonlar inanılmaz bir öngörüyle bunu neredeyse 20 sene önce, 1998'de tahmin etmişe benziyorlar. Bir bölümde duvarda yer alan bir afiş, Fox'u 'Walt Disney'in Bir Bölümü' olarak tanımlıyor.
 
Top