You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser.
Simit Ve Pogaça Tarifi Susamli
Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Malzemeler
- Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- İçi için;
- Kaşar peyniri
- Bulamak için;
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Yapılışı
- Yoğurma kabına suyu, sütü, sıvı yağı, şekeri ve mayayı alıp karıştıralım.
- Unu ve tuzu da ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun havasını alalım ve eşit büyüklükte olacak şekilde bezelere ayıralım.
- Her bir bezeyi elimizle açıp ortasına kaşar peyniri yerleştirelim ve ağız kısmını kapatalım.
- Daha sonra bir kasede pekmezi ve suyu iyice karıştıralım.
- Bezelerin her birini önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine bıçak ile çizik atalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.