Sihirbazlık Numaralarının Sırları

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bir sahnede ya da ekran başında yapılan numaraların hepsinin aslında bir hilesi var. Kimi o kadar iyi tasarlanmış hileler ki yıllarca çözülmesi mümkün olmuyor. Ancak bu gösterin her birinin arkasında bir ekip ve insanların yanılmasını sağlayan tasarımlar var. Bu sihirbazlık gösterilerinden bazılarını açıklayalım...


Kadın kesme -ortadan bölme- numarası


OkvPrrH.jpg


Hepimiz dehşet ve korku dolu gözlerle izlemişizdir bu numarayı. Bilmemiz gereken, aslında kutunun içinde iki kadının uygun bir pozisyonda oturmuş olduğu.

sKU9kzw.jpg
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kaşık Bükme Numarası

Etki
: Seyircilerden bir kaşık istersiniz veya kendi kaşığınızı çıkarırsınız. Kaşığı kas gücüyle bükmeye başlarsınız. Elinizi döndürmenizle kaşık tekrar eski haline dönmüştür. Kaşık seyirciye gösteriden önce ve sonra kontrole verilebilir ancak hiçbir şey bulunamaz.


Rskcyt8.jpg


Bu yöntem kaşığı büktüğünüzü göstermek için en kolay yoldur. İhtiyaç duyduğunuz tek şey kaşık renginde bir madeni paradır. Elinizi tutuş biçiminizle madeni parayı kaşığın ucu gibi gösterirsiniz.

TIWE6OO.jpg


Kaşığı çapraz tutup madeni parayı eğerek kaşığı büküyormuş gibi gösterirsiniz. Bunu yaparken gayret sarf ettiğinizi göstermek de önemli elbette.

Cc5201v.jpg


İpucu: Bu numaranın kilit noktalarından birisi de seyircilerin sizi gördüğü açı. Size, sadece karşıdan bakmalıdırlar. Yanlardan ve arkadan değil. Madeni paranın para olmadığını göstermeye çalışın.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Yırtık para numarası

8yqdto4.jpg


David Copperfield yaptığı bu numarada bir kağıt parayı katlayıp kalem ile yırtıyor ancak parayı açtığında bir bakıyoruz ki hiçbir yırtık yok.

Nk9CBXs.gif


Kalem aslında çapraz bir şekilde ikiye bölünmüş ve güçlü mıknatıslarla bağlı. Bu da paranın yırtılmadan manyetik alandan geçebilmesini sağlıyor.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Havada oturma -yükselme- numarası

ogsnvfU.jpg


Bu numaranın, sokak sihirbazlarınca da çok kullanılan sırrı, akıllıca saklanan destek. Bu yüzden numarayı yaparken hiçbir sihirbazın giydiği elbisenin içinde ne olduğunu göremezsiniz.

feD4xDD.jpg
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kadın zig-zag numarası

1iWHQV3.jpg


Bu numaranın gidişatı tümüyle asistan kızımızın ne kadar maharetli olduğuna bağlı. Yapması gereken tek şey vücudunu ilk pozisyonuna sokabilmek. Seyirciye hiç kıpırdamadığını düşündürebilmek.

3r877ye.jpg
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Vücuttan demir halka geçirme numarası

Bütün sır özel bir tasarımda. Sihirbazın ayaklarıyla gizlediği metal çubuk, özel bir tasarımla, kadının üzerinde yattığı yüzeye bağlı.


z4cajlt.jpg


Çemberin geçişi için özel olarak tasarlanan bu çubuk sayesinde izleyiciler hiç birşey anlayamıyor.

Platform üzerinde yatan kadını havaya kaldırmak ise oldukça basit. Sihirbazın ayaklarının altında bulunan düğmeler, kadını aşağı yukarı hareket ettirmeyi sağlıyor. Çemberin geçişinin de izlediği özel bir yol var. Bunu rastgele yaparsanız her şey bozulur. Özel olarak tasarlanan demir çubukları takip ederek, çemberi geçirmeniz gerekiyor.

Bu gösteriyi havalı yapan şey, sizin sihirbazın bacaklarına bakmıyor oluşunuz. İzleyiciler, çembere odaklanınca, sihirbazın bu gösteri için tasarladığı mekanizmayı da gözden kaçırmış oluyor.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Michael Jackson'ın yer çekimine karşı koyma numarası

X0lT1JA.jpg


Smooth Criminal klibini hatırlar mısınız? Michael Jackson ve dansçıları 45 derecelik açıyla vücutlarını dik tutarak eğilirken? Bunun sırrı da gördüğünüz üzere Michael'ın kendi tasarladığı özel ayakkabılar. Bu şekilde yere tutunabilen Jackson, bize imkansız görünen bir şeyi başarabilmiş.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kaybolan bardak numarası

Za1r8tk.jpg


Önce numarayı biraz anlatalım. Sihirbaz üzerinde bir su bardağı olan masaya yanaşır, masanın üzerine bir bez örter, sonra bezi havaya fırlatır. Bez yere düşer ve bardak ortada yoktur. Görmediğiniz kısım, aslında bezin altında sandığınız bardağın sadece tellere bardak şekli verilmiş bir illüzyon olduğudur. Bardak çoktan masada gizli bir bölmeye düşmüştür.
 
Top