Şifalı taşların özellikleri nelerdir

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Akik Taşının Fiziksel Özellikleri ve faydaları

Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır. Ağrıları gidermek için kullanılabilir.
Cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Damarları kuvvetlendirir.
Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik cinsel organlar ve cinsel güç için faydalıdır.
Hamilelikte hem anne hem de bebeğin sağlığı için faydalıdır ve bu süreç içerisinde kullanılması özellikle önerilir.
Kemik ve diş yapısının korunmasında faydalıdır.
Mavi renkli olan diğer taşlar gibi mavi tonlarında olan akikler de akiğin diğer türlerinden farklı olarak boğaz çakrasında etkilidir ve boğaz ile ilgili sorunlarda kullanılabilir.


Akik Taşının Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Canlılık veren enerjisiyle kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsaniz akik size iyi gelecektir.
Dünyevi başarıyı simgeleyen akik negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır. İşadamlarının bu taşı özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında kişinin kendisine güvenini artırır.
Kendisini taşıyan kişiye güç keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.
* Kırmızımsı turuncu renkteki akikler fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir. Yaşanılan ana yoğunlaşma isteğini güçlendirir.
Mavi dantelli akik taşı; sosyal ortamlarda gereksinim duyulan serinkanlılık ve özgüven duygularını güçlendirir. Konuya yoğunlaşmaya ve konuşmaya yardımcı olur. Sinir bozukluklarını yatıştırır ve topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir.
Mavi renkli olan akikler nazara karşı etkilidir. Ayrıca; sadece rengiyle bile kişinin içini ferahlatan mavi akik konuşma güçlüğü çekenler için faydalıdır.
Yosun akik insanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.



Akuamarin Taşı

Gök Zümrüt de denilen Aquamarine soluk mavi-yeşil renkli bir taş olmasından dolayı Sakin Taş olarak da bilinir.
Her ne kadar Sakin Taş denilse de Cesaret taşı olarak adlandırılır ve onu taşıyana ya da takana özellikle ölüm karşısında cesaret verdiği söylenir.
Bu taşı renginden dolayı özellikle denizciler tılsım diye kullanırlar. Renginden dolayı kahinler tarafından geleceği görmek için de kullanıldığından Kahin Taşı olarak da anılır.
Akıl almaz renklerde bulunabilen Aquamarine mücevheratta kullanılır. Ona muhteşem mavi rengi verebilmek için dört yüz derecede ısıtılması gerekir.
Bu güzel taşın en çarpıcı örnekleri Brezilya'dan çıkar.
Aquamarinin sinirleri yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra düşüncenin berraklaşması ve yaratıcı gücün ortaya çıkmasında da büyük rolü vardır. Böbrek karaciğer dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirir vücudu temizler.
Astrolojik olarak koç ikizler akrep kova ve balık burçlarının taşlarındandır.


Amazonit Taşının Özellikleri

Bedeni güçlendirir. Özellikle kalp kaslar ve sinir sistemi ile ilgilidir.


Amazonit Taşının Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

* Beden dışı deneyimler karşısında duyulan korkuyu yatıştırır.
* Beden ve ruh dünyaları arasında sürekliliği ve anlayışı sağlar.
* Duygusal yaraların iyileşmesini sağlar.
* Enerjisi ölümcül derecede hasta olanlara iyi gelir.
* İletişimin iyileşmesine yardımcıdır.
* Kişinin yaşamına anlam katmasına yaşamına değer vermesine yardım eder. Değişimleri kabullenmeyi kolaylaştırır.
* Kişiye kendini ifade etme gücü verir.
* Rahatlatıcı sakinleştirici ve huzur vericidir.

Psikolojik Etkileri:

Beden ve ruh dünyaları arasında sürekliliği ve anlayışı sağlar.
Yaşama anlam katmaya yaşama değer vermeye yardım eder.
Değişimleri kabullenmeyi kolaylaştırır.
Yapamadıklarınıza üzülmeniz yerine yapabildiklerinizin değerini anlamanıza yardım eder.
Beden dışı deneyimler karşısında duyulan korkuyu yatıştırır.
Enerjisi hasta olanlara iyi gelir.

Amazonit taşı vucudu sakinleştirir Aşırı tepkiyi yatıştırır. Kas sparzmını giderir. bedenlerin kalsiyum dengesini orantılar Göz için faydalıdır. Ateşli hastalıkalrın tedavisinde kullanılır. Metobolik faliyetleri düzenler...
Kendine güveni temsil eder. Ailede uyumu arttırdığına inanılır. Tiroid beziüzerinde etkilidir. Solunum yolu hastalıklarında kullanılır. Balgam ve tiroid salgısınıdüzenler. Hafızayı güçlendirir. Strese karşı korur. Kan dolaşımı üzerinde de olumluetkileri vardır. Büyümeyi düzene sokar.

Amazonit Taşı genel sağlık için yararlıdır. Bedeni güçlendirir. Metabolik faaliyetleri düzenler. Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar. Kas spazmlarını giderir.

Bedenin kalsiyum dengesini normal seviyesinde tutar. Kalsiyum yetersizliğini giderir. Diş çürümelerini önler. Fiziksel ve eterik (esiri ruhsal) beden arasında denge oluşturur bunları aynı düzeye getirir. Değişimlerin kabullenilmesini sağlar.
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Elmas:


Eski çağlardan günümüze taşların en değerlisi sayılan elmasın, kadınla erkek arasındaki aşkı güçlendirdiğine inanıldığından nişan yüzüklerinde tercih edilir. Saflık, sevgi ve neşe getirdiği söylenen elmas, cesareti ve aşkı sembolize eder. Elmas, sizi ruhsal ve ahlaksal inançlara göre yaşamınız için yüreklendirerek, kendinize ve başkalarına karşı dürüst olmaya davet eder.


Safir:


Gök yakut diye bilinen safir, Latince mavi anlamına gelen sapphirus kelimesinden gelir. Mavi, pembe, turuncu, sarı, yeşil, mor ve siyah renklerde ya da şeffaf olabilir. Tarih boyunca kralların ve hükümdarların kötülük, ihanet ve büyülerden korunmak için taktıkları kutsal bir taştır. Aynı zamanda çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenmektedir. Şeffaf safir size güveni, sevgiyi ve ışığı yoğun olarak hissettirir. Mavi safir, duygusal travmaların yarattığı duygu yüklerinden kurtararak özgürlük hissi verir.


Yakut:

Mutsuzluk, kıymetsizlik, kavga, düşman, saldırı, vakitsiz ölümler ve akıl hastalıklarına karşı koruyucu özelliği olduğuna inanılır. Yakut, Hindistan'da taşların efendisi olarak anılır. Saflaşmaya ve değişime götüren yaşamsal ve sıcak yaratıcı enerji
verir.

Zümrüt:

Yeşil renginden dolayı bereket, doğurganlık ve yağmur simgesi olarak bilinir. Düş gücünü geliştirdiğine, belleği güçlendirdiğine inanılır. Kadında ve erkekte üretkenliği artırır.
Göz ağrıları, iltihap ve kırıklığı giderir.


Ametist:

Strese, migrene, iştahsızlık, göz ağrısı, akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuvars kristalinin arındırılmasında kullanılır. Pozitif enerji yüklü bir kristaldir. Taşıyan kişiye de bu yükü aktarır. Beyin gücünü yükseltir. Kan temizleyicidir. Negatif enerjilerimizi boşaltarak huzurlu ve zinde olmamızı sağlar. Pembe kuvarsla birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir. Alkoliklere iyi gelir ve kalbi korur.

Agat:

Konuşma yeteneğini güçlendirir. Dikkatsizlikten, sosyal olamamaktan korur. Uzun ömür ve mutluluk simgesidir. Günlük stresleri atar. Vücutta tansiyon dengeleyicidir. Üriner sistemin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Aklı ve vücudu güçlendirir, kişiyi cesaretlendirir.

Aytaşı:

Günlük yaşantınızdaki dengeyi oluşturmanızı sağlar ve duygusal dengenizde uyum sağlayıcı etki yaratır. Fiziksel olarak tıkanmış lenf bezlerini temizler. Kadınlarda hormon seviyesini dengeler.


Amber (Kehribar):

Guatr, astım, bronşit ve allerjiye karşı iyidir. Tılsım olarak, hem kör talihe karşı korunma hem de talihi kendine çekme için kullanılmıştır. Sindirim sistemi, iç salgı bezlerini dengeler ve karaciğeri temizleyerek güçlendirir. Yaydığı sıcaklık,
enfeksiyonu önlediği ve soğuk algınlığı tedavisinde rol oynadığı için genelde boyun çevresine takılır. Boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını diğer tüm taşlardan daha iyi tedavi ettiği
düşünülmektedir.



Aventurin:

Zihinsel karmaşayı ve stresi azaltır. Neşe taşı da denir. Sakinlik ve yaşama sevinci sunar.

Firuze (Turkuaz):


Panzehir özelliği vardır, talih taşı olarak bilinir. Hissettirdiği iç bağlantılar sayesinde şifa etkisi gösterir. Nazara karşı iyi gelir. Bilinci genişletir ve kaygıyı teskin eder. Tansiyonu düzenler, kalp hastalarına iyi gelir. Kadınlık özelliklerini artırır. Konuşma ve yazma yoluyla yaratıcı ifadeyi artırır.


Hematit (Demir):

Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcıdır. Bu özelliğinden dolayı romatizmaya iyi gelir. Enerji kaynağıdır, solunum yolları üzerinde olumlu etkileri vardır.


İnci:

İnci size güç, huzur ve çalışma azmi verir. Duygusal korunma amacıyla da kullanılır.
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Jasper:
2pqlvgp.jpg

Sindirim sistemine iyi gelir. Endokrin sistemine denge getirir. Karaciğer ve safra kesesini, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir. Fiziksel direnci artırır.


Kaplan Gözü:
Sahiplenme arzusunu güçlendirir, insanların kendisini işine vermesini sağlar. İç ve dış görüşü artırır. Zihni keskinleştirir. Sinirsel spazmları ve baş ağrılarını hafifletir. Sindirim bozukluklarına, algılama eksikliğine ve korkuya karşı koruyudur. Negatif enerjiden korur.


Kuvars kristali:
Vücuttaki fazla elektriği alır, eksikliği tamamlar. Tansiyonu düzenler, meditasyonda kullanılır. Cep telefonu taşıyan kimselerin yanında mutlaka kristal bulundurması gerekir. Çünkü kristal radyasyonu toplar. Kristaller almış olduğu radyasyonu 15 günde bir yıkamak suretiyle atarlar.


Rutılat kuvarsı:
Depresyonu azaltır, enerji kaynağıdır. Sıkıntılı geçen bir günün getirdiği olumsuz duygu ve düşünceleri çözerek uzaklaştırır.


Kalsedon (Mavi Akik):


mavi_akik_2.jpg

Düşünce yeteneğini kuvvetlendirir, iyi konuşmayı sağlar.


Krizopras:

Sinirsel gerilimleri yok eder. Fiziksel, zihinsel, heyecan durumlarında sakinlik verir. Seksüel ve depresif durumları rahatlatıcı özelliği vardır.


Lal:
Tehlikeyi haber veren taş olarak geçer. Bilinmeyene gözlerinizi açar ve gayipten bilgi almayı destekler. Fiziksel olarak da cinsel organların iyileşmesine yardımcı olur, kan dolaşımını canlandırır.

Lapis Lazuli (Lacivert Taşı):

Ruh ve beden arasındaki dengeyi sağlar. Ayrıca zihinsel berraklığı ve derin düşünmeye yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır.


Malahit (Bakır Taşı):
Fiziksel ağrıları azaltıcı ve radyasyondan koruyucudur. Uyumayı kolaylaştırır. Zihni ve vücudu canlandırır. Her kademede dengeleyici rol oynar. Sol elde oynanırsa vücuttaki statik elektriğin fazlasını alır.
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Mercan:
Solunum açıcı etkisi vardır. Kişide cazibeyi artırır. Zor işlerin akışını kolaylaştırır. Çoğaltıcı etkisi vardır, bereket simgesidir.


Obsidiyen:
Negatif enerji emicidir. Stresi azaltır, terapi yönü çoktur. Bilinçaltındaki blokajları temizler.


Opal:
Eklem iltihabına iyi gelir. İnsancıl duyguları güçlendirir. Ruh temizliğini korur, umudu güçlendirir. Yüksek başarı taşıdır.


Prit:
pirit.jpg

İrade gücünü artırır. Diğer insanlarla armoni halinde çalışmayı gerçekleştirir. Enerji oluşturur.


Rodonit:
Vücudun sağlıklı gelişmesine yardım eder. Kan dolaşımın dengeler. Psikolojik olumsuzluklardan kurtarıcı ve cesaret artırıcıdır.


Topaz:
Duygusal yükleri ve kötümser düşünceleri ortadan kaldırır. Endişe ve depresyonun üstesinden gelmede yardımcı olur. Tüm bedeni güçlendirir, destekler, zihinsel ve fiziksel sindirime yardım eder.


Yeşim (Jade):
Böbrek rahatsızlarından kaynaklanan ateşi düşürür. Akıl sağlığına, göz bozukluğuna ve doğum sancılarına karşı koruma sağlar.


Zebercet (Peridot):

Aygıtların kaydedemediği kalp çarpıntılarına ve sebebi bilinmeyen korkulara iyi gelir. Renginden dolayı bereket, doğurur içinizde sevinç duygusu uy
 

Top