Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Sicilya Usulü Sardalyeli Spagetti
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="~meLek~" data-source="post: 710768" data-attributes="member: 111764"><p>Sicilya Usulü Sardalyeli Spagetti </p><p></p><p>Balık ve makarnanın bir araya geldiği Sicilya mutfağına özgü lezzetli bir balık yemeği tarifi Sardalyeli Spagetti… </p><p></p><p>Sardalyeli Spagetti Malzemeleri:</p><p></p><p>* 4 kişilik</p><p>* 12 adet taze sardalye, temizlenmiş ve kemikleri çıkarılmış</p><p>* 1 bardak zeytinyağı</p><p>* 1 adet soğan, doğranmış</p><p>* Yarım bardak kıyılmış taze dereotu</p><p>* 50 g çamfıstığı</p><p>* 3 yemek kaşığı kuruüzüm, suda bekletilmiş</p><p>* 1 bardak taze ekmek kırıntısı</p><p>* 450 gr spagetti</p><p>* Un, bulamak için</p><p>* Tuz</p><p>Sardalyeli Spagetti Hazırlanışı:</p><p></p><p>1- Sardalyeleri yıkayıp kağıt havluda iyice kurutun. Yassı bir şekilde açıp keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye bölün.</p><p>2- 2 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağını ağır bir tencerede kızdırıp, soğanları ekleyin ve orta ateşte ara sıra karıştırarak, altın sarısı bir renk alana kadar, 5-8 dakika pişirin. Ateşi kısıp dereotunu ilave edin ve 1-2 dakika pişirin. Çamfıstıklarını ve kuruüzümleri ilave edip tuz serpin. Bir kenara ayırıp sıcak bekletin.</p><p>3- Ekmek kırıntılarını bir tavada altın sarısı bir renk alana kadar yağsız kızartın. Bir kenara ayırın.</p><p>4- içinde az tuzlu su bulunan bir tencereyi kaynama noktasına getirin. Spagettiyi ekleyip 8-10 dakika boyunca veya paketteki talimatlara göre pişirin. Yumuşak, ama dişe dokunur kıvamda olmalıdır.</p><p>5- Bu arada, yağın geri kalanını bir kızartma tavasında kızdırın. Sardalyeleri hafifçe una bulayıp fazlalıkları silkeleyin ve kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluda yağını süzün.</p><p>6- Spagettiyi süzüp yeniden tencereye alın. Soğan karışımın ilave edip iyice karışması için harmanlayın. Spagetti karışımını, ılıtılmış geniş bir tabağa aktarıp, kızarmış sardalyeleri üzerine yerleştirin. Kızarmış ekmek kırıntılarını serpip hemen servis edin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="~meLek~, post: 710768, member: 111764"] Sicilya Usulü Sardalyeli Spagetti Balık ve makarnanın bir araya geldiği Sicilya mutfağına özgü lezzetli bir balık yemeği tarifi Sardalyeli Spagetti… Sardalyeli Spagetti Malzemeleri: * 4 kişilik * 12 adet taze sardalye, temizlenmiş ve kemikleri çıkarılmış * 1 bardak zeytinyağı * 1 adet soğan, doğranmış * Yarım bardak kıyılmış taze dereotu * 50 g çamfıstığı * 3 yemek kaşığı kuruüzüm, suda bekletilmiş * 1 bardak taze ekmek kırıntısı * 450 gr spagetti * Un, bulamak için * Tuz Sardalyeli Spagetti Hazırlanışı: 1- Sardalyeleri yıkayıp kağıt havluda iyice kurutun. Yassı bir şekilde açıp keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye bölün. 2- 2 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağını ağır bir tencerede kızdırıp, soğanları ekleyin ve orta ateşte ara sıra karıştırarak, altın sarısı bir renk alana kadar, 5-8 dakika pişirin. Ateşi kısıp dereotunu ilave edin ve 1-2 dakika pişirin. Çamfıstıklarını ve kuruüzümleri ilave edip tuz serpin. Bir kenara ayırıp sıcak bekletin. 3- Ekmek kırıntılarını bir tavada altın sarısı bir renk alana kadar yağsız kızartın. Bir kenara ayırın. 4- içinde az tuzlu su bulunan bir tencereyi kaynama noktasına getirin. Spagettiyi ekleyip 8-10 dakika boyunca veya paketteki talimatlara göre pişirin. Yumuşak, ama dişe dokunur kıvamda olmalıdır. 5- Bu arada, yağın geri kalanını bir kızartma tavasında kızdırın. Sardalyeleri hafifçe una bulayıp fazlalıkları silkeleyin ve kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluda yağını süzün. 6- Spagettiyi süzüp yeniden tencereye alın. Soğan karışımın ilave edip iyice karışması için harmanlayın. Spagetti karışımını, ılıtılmış geniş bir tabağa aktarıp, kızarmış sardalyeleri üzerine yerleştirin. Kızarmış ekmek kırıntılarını serpip hemen servis edin. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Sicilya Usulü Sardalyeli Spagetti
Top