• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sicilya Usulü Sardalyeli Spagetti

~meLek~

GalataSaray'ım
Sicilya Usulü Sardalyeli Spagetti

Balık ve makarnanın bir araya geldiği Sicilya mutfağına özgü lezzetli bir balık yemeği tarifi Sardalyeli Spagetti…

Sardalyeli Spagetti Malzemeleri:

* 4 kişilik
* 12 adet taze sardalye, temizlenmiş ve kemikleri çıkarılmış
* 1 bardak zeytinyağı
* 1 adet soğan, doğranmış
* Yarım bardak kıyılmış taze dereotu
* 50 g çamfıstığı
* 3 yemek kaşığı kuruüzüm, suda bekletilmiş
* 1 bardak taze ekmek kırıntısı
* 450 gr spagetti
* Un, bulamak için
* Tuz
Sardalyeli Spagetti Hazırlanışı:

1- Sardalyeleri yıkayıp kağıt havluda iyice kurutun. Yassı bir şekilde açıp keskin bir bıçakla uzunlamasına ikiye bölün.
2- 2 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağını ağır bir tencerede kızdırıp, soğanları ekleyin ve orta ateşte ara sıra karıştırarak, altın sarısı bir renk alana kadar, 5-8 dakika pişirin. Ateşi kısıp dereotunu ilave edin ve 1-2 dakika pişirin. Çamfıstıklarını ve kuruüzümleri ilave edip tuz serpin. Bir kenara ayırıp sıcak bekletin.
3- Ekmek kırıntılarını bir tavada altın sarısı bir renk alana kadar yağsız kızartın. Bir kenara ayırın.
4- içinde az tuzlu su bulunan bir tencereyi kaynama noktasına getirin. Spagettiyi ekleyip 8-10 dakika boyunca veya paketteki talimatlara göre pişirin. Yumuşak, ama dişe dokunur kıvamda olmalıdır.
5- Bu arada, yağın geri kalanını bir kızartma tavasında kızdırın. Sardalyeleri hafifçe una bulayıp fazlalıkları silkeleyin ve kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Kağıt havluda yağını süzün.
6- Spagettiyi süzüp yeniden tencereye alın. Soğan karışımın ilave edip iyice karışması için harmanlayın. Spagetti karışımını, ılıtılmış geniş bir tabağa aktarıp, kızarmış sardalyeleri üzerine yerleştirin. Kızarmış ekmek kırıntılarını serpip hemen servis edin.
 
Top