Sıcakta uyumanızı kolaylaştıracak ipuçları

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
  • Sıcak günleri göreceli olarak serin gecelerin takip ettiği bölgeler pasif iklimlendirme için uygun yerler olabilir. Bu yaklaşımda, temel olarak, gündüz ısıyı dışarıda tutmaya çalışarak göreceli olarak daha serin bir ortam yaratmaya çalışmanız gerekiyor. Bu çaba, günün en güneşli dönemlerinde perdeleri ve panjurları kapalı tutmak gibi basit bir işlem olabilir. Ayrıca sabah erken saatlerde ve gece daha geç saatlerde kapıları ve pencereleri açarak serin havanın eve girmesini ve daha sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlayan bir havalandırma yöntemi ile de desteklenebilir. Ancak gündüz dışarısı sıcakken kapı ve pencereleri kapalı tutmanız gerekiyor. Kısacası, evin içerisindeki havayı mümkün olduğunca serin tutarken sıcak havanın içeri girmesini engellemeyi amaçlıyoruz.
  • Bir başka yöntem, yatak örtülerinizi ve pijamalarınızı soğuk tutmak olabilir. Örneğin nevresimleri sağlam bir plastik torba içerisinde bir dondurucuya yerleştirirseniz, kullanma vakti geldiğinde oldukça soğuk olacaklardır. Benzer bir şekilde mümkün olduğunca hava alan pijamaları tercih edebilirsiniz.
  • Yatağınızın yanında tutacağınız dondurulmuş suyu boynunuz, başınız, bilekleriniz, dirsekleriniz gibi bölgelere yerleştirilerek veya sprey şişelerinden sıkarak serin kalmaya çalışabilirsiniz.
  • Uyumadan önce alacağınız serin bir duş da vücut ısınızı düşürerek daha rahat bir şekilde uyumaya başlamanıza yardımcı olabilir. Ancak bu duş sırasında suyu çok soğuk tutmamanız gerekiyor çünkü vücudunuz bu ısı kaybını düzeltmek için kendi sıcaklığını fazla arttırmaya çalışabilir ve normalden daha sıcak hissetmenize sebep olabilir.
 
Top