Sevmeyi Öğrenmek

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
“”"Hayat aynaya benzer; sen ona küsersen, o da sana küser; sen ona gülümsersen, o da sana gülümser. İnsan olarakta ağaçlardan ders almalıyız; çünkü ağaçlar, ne üzerinde barınan kuşların ne de gölgesinde yatan insanların ne de verdikleri yemişlerin hesabını tutarlar. Ama biz insanlar öyle basit hesapların peşindeyiz ki sormayın gitsin. Hayatı güzelleştirecek olan da, çekilmez hale getirecek olan da bizleriz.

Ama insanlar her nedense kolay yolu bulup başkalarını suçlama yoluna gidiyorlar ve zaman akıp geçiyor. Zaman bekleyenler için çok yavaş, korkanlar için çok hızlı, yas tutanlar için uzun, sevinenler için çok kısa ama sevenler için sonsuzdur.

Yanlızlığın reçetesi, hastalığın ilacıdır sevgi. Hüznün düşmanı, mutluluğun dostudur sevgi. İnsanlığın temelidir sevgi, hayatın kaynağı, yaşamın ispatıdır sevgi. Sevgidir her kapıyı açan. Bizi bazen bir kuş, bir çiçek yapan dost kolayca bulunmaz. İnsan çabuk bilinmez, geçicidir para pul. Dostsa, her şeyden ama her şeyden önemlidir.

Matematiği, fiziği, dersaneyi boşverin dostlar. Ne yapın edin çocuğunuza “sevmeyi, saymayı” öğretin. Gerisi olur gider…..”"”


Bu cümleler 17 ağustos depreminde kızını kaybeden ama hayata hiç küsmeyen, aksine daha fazla sarılan ve diğer insanların çocuklarına ve insanlara yardım etmeye çalışan Ahmet Korkmaz’ın kalbinden çıkan kendi sözleridir.
 

DamLA

Katılımcı
Mutlu olmanın anahtarı her olumsuzluğun bir köşesinde olumlu yan görebilmekten geçiyor. Hayata küsmeyin, onu doyasıya yaşayın..
 
Top