Sevgiyle ilgili kompozisyon

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
Sevgi ile ilgili kompozisyon örnekleri


sevgi

Sevgi, insanın içini ısıtan sıcacık bir duygudur. Sevgi insan olmanın temel gerekliliklerinden biridir.Yaşamak için nasıl yemek, su , nefes gerekliyse sevgi de bir o kadar gereklidir. Sevgi olmadan yaşamanın da hiçbir anlamı olmaz. Sevgi hiçbir bedeli olmayan bir hazinedir.

Sevgi para pul ile satın alınamaz. Ne kadar zengin olursanız olun insanın temel ihtiyacı olan bu duyguyu para ile satın alamazsınız. Sevgi içten gelir, kişinin yüreğinin en derinlerinden seslenir insanlara.Dünyada en değer verdiğiniz varlık ya da nesne bir kuş kanadı gibi çırpınır durur yüreğinizde.

Yüzyıllardır sevgi üzerine şiirler söylenmiş, şarkılar yazılmış, resimler yapılmış,sevgi en güzel şekilde sanat eserlerine yansıtılmıştır. Çünkü sevgi yüreğin yansımadır.Sevgi insanın sevdasını tüm dünyaya yansıtmak istemesidir. Bu da sanat ile sevginin birbirine sevdalanmasını sağlamaktadır.
 

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
Sevgi ile ilgili kompozisyon örneği

Hayatta var olan, korunmaya değer en güzel duygudur bence sevgi
Seven kalp taşlanmaz, seven insan her zaman sevilip saygı duyulan insandır

Etrafımıza bir göz atalım, değer verdiğimiz insanların ve hatta bizim neye ihtiyacımız var?
Tabi ki sevgi ve dostluğa
Dostluk, sevgiyle kurulan bir şeydir En sağlam temeller, sevgiyle atılan temellerdir

Her ne kadar bazı insanların bunlardan haberi olmasa da sadece maddi hayata değer vererek, manevi duygularını hiçe saysalar da sadece doğru yol, her zaman içinde doğruluk hak ve sevgi bulunduran yoldurRuhumuzun beslenmesi için bu duyğgulara ihtiyacımız vardır Bunları önemsemeyen insanı kalbi taş olur
Sevgi her yerde sevgidir, her yerde güzeldir ama hak edilene verilirse tabii
Biz biz olalım bize verilen bu güzel duygunun değerini bilip, etrafımızdaki insanları da sevgiden mahrum etmeyelim ki hayatımız karamsar olmaktan çıkıp, umut ve sevgi dolu olsun
 

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
SEVGİ VE SAYGI
Sevgi içten gelen bir duygudur, öğretilmez, saygı bir davranış biçimidir, eğitimsiz olmaz Bu eğitim de ailede başlar Sevgi ve saygı dolu bir ailede yetişen insanlar davranışlarından, hal ve hareketlerinden bunu belli ederler Sevgisi olmayan insanları kimse sevmez Ama sevgisi olan insanlar sıcakkanlıdır ve birçok kişi onları sever Ama sevginin yanında saygı da önemlidir elbette İşte, insanlarda bu iki özellik de bulunursa tüm ilişkileri iyi olur, birçok kişi onları sever Sevgi ve saygıya sahip olan insanlara her zaman daha farklı davranılır İçinde sevgi barındırmayan insanlar aile hayatlarında, iş hayatlarında yalnız doğar, büyür ve ölürler İnsan sevdiklerine saygısız ve kırıcı davranmaz Bu da gösteriyor ki sevgi her şeyin temelidir Kısacası sevgi ve saygılı olmamızın başkalarına pek faydası yoktur, asıl bize faydası vardır Bunu kendimiz için yapmalıyız İnsanların kendilerine saygısı olduğu sürece insan ilişkilerini her zaman bu düzeyde yürütürler
 

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
Sevgi yasatan bir iksirdir; insan sevgiyle yasar..
sevgiyle mutlu olur ve sevgiyle çevresini mutlu eder. Insanlik sözlügünde sevgi bizim canimizdir; biz birbirimizi onunla hisseder, onunla duyariz.
Allah, insanlari birbirine baglama konusunda sevgiden daha güçlü bir irtibat unsuru, bir zincir yaratmamistir. Aslinda dünya, köhne bir harabeden ibarettir, onu taptaze ve canli kilan sevgidir. Cinlerin, insanlarin sultanlari; arilarin, karincalarin, termitlerin bile kraliçeleri, bu sultan ve kraliçelerin de tahtlari vardir. Krallar, kraliçeler belli yol ve belli usullerle seçilir ve gelir tahtlarina otururlar. Kimsenin intihâbina ihtiyaç duymadan gelip gönüllerimize taht kuran bir sultan varsa o da sevgidir. Dil-dudak, göz-kulak onun bayragini çektikleri ölçüde birer kiymet ifade ederler; sevgi ise kendinden kiymetlidir. Sevginin otagi sayilan gönül onun sayesinde kiymetler üstü kiymete ulasmistir. Sevgi sancaginin gidip önünde dalgalandigi kaleler, kan dökülmeden fethedilmislerdir. Sevgi askerlerinin ulasabildigi yerlerdeki sultanlar, muhabbet çerisinin siradan birer neferi haline gelmislerdir.

Biz, gözlerimizde sevginin zaferleri, kulaklarimizda onun davulunun, kösünün sesi bir atmosferde yetistik. Gönüllerimiz hep onun bayraginin dalgalanma heyecaniyla atti. Sevgiyle o kadar içli-disli olduk ki, neticede hayatimizi bütün bütün ona baglayip ruhumuzu da ona adadik. Artik biz yasarsak sevgiyle yasar, ölürsek sevgiyle ölürüz. Her nefeste, bütün benligimizde onu duyar; sogukta onunla isinir, sicakta da onunla serinleriz. Bizim harb u darbimizde güm güm sevgi davulunun sesi duyulur; sulh u sükunumuz da yine sevgi mehteriyle sölenlesir.
Binbir fenaligin kol gezdigi su fevkâlade kirlenmis dünyada, her zaman temiz kalabilmis bir sey varsa o sevgi, onca sararip solan gülendam seylerin yaninda hiç renk atmadan güzellik ve cazibesini koruyabilmis bir dilber varsa o da yine sevgidir. Dünyada hiçbir millet ve hiçbir toplumda ondan daha gerçek, daha kalici bir sey yoktur.
Varlik bilinip görülme fitilinin, sevgi çeragindan tutusturulmasi sonucu meydana gelmistir. Eger Hakk'in yaratma sevgisi olmasaydi, ne aylar, ne günesler ne de yildizlar meydana gelirdi. Kâinatlar birer sevgi siiri, yerküre de bu siirin kâfiyesidir. Tabiat kitabi ve eko sistemde her zaman sevginin gür soluklari duyulur. Insanî münasebetlerde de hep onun bayragi dalgalanir durur.
Insanin insanlari sevip çevresine alâka duymasi, hattâ bütün varligi sefkatle kucaklayabilmesi, biraz da kendini bulup bilmesine, kendi mahiyetini kesfedip Yaraticisiyla olan münasebetini duymasina baglidir. O, kendi derinliklerini, kendi özündeki cevherleri duyup hissedebildigi ölçüde, ayni hususlarin baskalarinda da bulundugunu düsünür, hem Yaradana nisbetin hatirina hem de mahiyetindeki cevherlere karsi kadirsinas davranma hissiyle her varligi daha bir farkli görür daha bir farkli duyar ve daha bir farkli degerlendirir.
Bu inceligi sezebilen bir ruh, özü askla yogurulmus Mevlânâ gibi: "Gel, gel aramiza katil; biz Hakk'a gönül vermis ask insanlariyiz! Gel gel bize katil da sevgi kapisindan içeriye giriver, giriver ve evimizde bizimle beraber otur... Gel birbirimizle içten konusalim.. (gönüllerimizle sarmas-dolas olalim da) kulaklardan, gözlerden gizli konusalim.. Güller gibi dudaksiz ve sessiz gülüselim.. Tipki düsünce gibi dudaksiz-dilsiz görüselim.. Mademki hepimiz biriz, birbirimize dilsiz-dudaksiz gönülden seslenelim.. Mademki ellerimiz kenetli, gel bu halden bahisler açalim; El-ayak, gönül hareketlerini daha iyi anlar, öyle ise gel dilimizi tutalim, titreyen gönüllerimizle konusalim.." der ve gönül dilinden bize destanlar sunar.

Dünyamizin, cennet haline gelmesinin ve cennet kapilarinin ardina kadar açilmasinin, açilip bize "buyurun" edilmesinin önemli bir vesilesi sayilan aramizdaki birligi bozmak da neden.! Birlik ve beraberlik, Allah'in muvaffak kilmasinin bir yolu ise, bu ihtilaf ve iftirakin mânâsi da ne!? Ne zaman, bizi birbirimizden uzaklastiran duygulari, düsünceleri, ruhumuzdan söküp atacak ve birbirimizi kucaklamak için yollara dökülecegiz!
 

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
Sevgi ile ilgili kısa kompozisyon
Sevgi ile ilgili yazı örneği Sevgi hayattaki en değerli duygudur. Hatta bazen insan yaşamının anlamı sevmek ve sevilmekten geçer. Sevginin olmadığı yerd insan yüreği taş kesilir. Etrafımıza baktığımızda neşe içinde olan, yüzü her zaman gülen insanlar dikkat edilirse mutlaka seven ve sevilen insanlardır. sevgi öyle sihirli bir değnektir ki hastaları iyileştirir, gülmeyeni güldürür. Sevip sevilen insan, etrafına pozitif enerji yayan insandır.
 
A

Asya Aydın

Ziyaretçi
SEVGİ VE SAYGI
Sevgi içten gelen bir duygudur, öğretilmez, saygı bir davranış biçimidir, eğitimsiz olmaz Bu eğitim de ailede başlar Sevgi ve saygı dolu bir ailede yetişen insanlar davranışlarından, hal ve hareketlerinden bunu belli ederler Sevgisi olmayan insanları kimse sevmez Ama sevgisi olan insanlar sıcakkanlıdır ve birçok kişi onları sever Ama sevginin yanında saygı da önemlidir elbette İşte, insanlarda bu iki özellik de bulunursa tüm ilişkileri iyi olur, birçok kişi onları sever Sevgi ve saygıya sahip olan insanlara her zaman daha farklı davranılır İçinde sevgi barındırmayan insanlar aile hayatlarında, iş hayatlarında yalnız doğar, büyür ve ölürler İnsan sevdiklerine saygısız ve kırıcı davranmaz Bu da gösteriyor ki sevgi her şeyin temelidir Kısacası sevgi ve saygılı olmamızın başkalarına pek faydası yoktur, asıl bize faydası vardır Bunu kendimiz için yapmalıyız İnsanların kendilerine saygısı olduğu sürece insan ilişkilerini her zaman bu düzeyde yürütürler.
Niye saygısı olan insan ölmez mi saçma​
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
demek istiyor ki sevgi ve saygılı biri olarak yetişirsen o saygı ve sevgi yani içindeki saygı ve sevgi ölmez her zaman saygılı ve sevgi dolu olursun

böyle yorumlamış yazar diye düşünüyorum
 

Top