• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri

Suskun

V.I.P
V.I.P
227820100817023744400.jpg

Burma baklava

Malzemeleri

12 baklava yufkası
1.5 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
150 gr tereyağı

Şerbet için


2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.

Tereyağını eritin.
6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin.
Ortadan ikiye kesin.

Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın.
İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin.
10 cm uzunluğunda dilimlere bölün.
Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.
Burma baklava artık hazır,afiyet olsun.
 
Düzenleyen yönetici:

Suskun

V.I.P
V.I.P
QySW6Dr.jpg

Künefe
Malzemeler,

500 gram tel kadayıf
100 gram dil peyniri
200 gram tereyağı

Şerbeti için,

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı,

Şerbetini hazırlamak için küçük bir tencereye toz şeker ve suyu alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Şerbet kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip karıştırın.
Şerbet bir taşım kaynadığında ocaktan indirin, soğuması için bekletin.
Tereyağını tavaya alıp kısık ateşte eritin.
Eriyen tereyağını ılınması için bekletin.
Kadayıfı tel tel ayırıp ılınmış tereyağıyla karıştırın.
Orta boy bir tavanın tabanını kadayıfla kaplayın.
Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın.
Dil peyniri kadayıfın üzerine dizin.
Kalan kadayıfla dil peynirlerinin üzerini kaplayın.
Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın.
Buzdolabında 15 dakika bekletin.
Tavayı ocağa alıp kısık ateşte her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
Pişen kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Şerbetini çektikten sonra bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Düzenleyen yönetici:

Suskun

V.I.P
V.I.P
uWhbBeu.jpg

Bülbül Yuvası

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bard. süt
1 çay bard. sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un

Hazırlanışı

Malzemelerin hepsini karıştırarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar oluşturun ve bunları çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta koyarak on tanesini üst üste dizin ve hepsini birlikte yaklaşık 30-35 cm çapında açın. Her katı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde sarın. İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzün. Daha sonra oklavayı çıkarın ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapın. Oklavaya sarmadığımız iki cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyun. Üzerine erittiğiniz margarinden ya da tereyağından sürerek fırında kızartın (Bu margarin hamurun içine koyduğumuz margarinden ayrı).

Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın.
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün. Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fıstıkla doldurun. Afiyet olsun..
 
Düzenleyen yönetici:

Suskun

V.I.P
V.I.P
uWhbBeu.jpg

SARIĞI BURMA
MALZEMELER
Hamuru için:

1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kasigi Yogurt
Yufkalari açmak için
1 Kase Nisasta
Içine:
1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardagi Toz Seker
8 Su Bardagi Su
1/2 Limon

YAPILIŞ TARİFİ
On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin. Içine yarim limonu sikm. Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin.
1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin.
2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin. Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin.
3- Yufkayi oklavaya sarin.
4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin.
5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün. Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin. Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün.
 
Düzenleyen yönetici:

Suskun

V.I.P
V.I.P
UZrFifZ.jpg

GÜLLAÇ
Güllacın bütünce yapraklarını adi su ile birbiri üzerinde ıslatınız. Böylece güllaçların yarısını üst üste ıslatarak yığdıktan sonra baklava içi için özel olarak dövülmüş fındık ya da bademi serpip üstüne bir o kadar daha güllaç yaprağı koyarak tepsiyi eğri bir şekilde bırakın. Suyu süzülüp güllaç kabarsın. Aradan bir saat kadar geçtikten sonra baklava baklava kesip birer birer çalkalanmış yumurtaya bulayınız. Kızgın sadeyağda nar gibi olana dek kızartınız. Sonra daha önce hazırlamış olduğunuz kestirilmiş koyu şerbet içine birer birer sokup çıkardıktan sonra bir tabağa dizip sofraya getiriniz.
 
Düzenleyen yönetici:

Suskun

V.I.P
V.I.P

d54H8vj.jpg

LOKMA

1 Su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı un
tuz
1 yemek kaşığı toz maya
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ

Öncelikle şurubu hazırlanır; Şekerin 1 tatlı kaşığını ayırın, kalan şeker ve suyu bir tencereye alın. 5 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyin, 1 - 2 taşım daha kaynatıp ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Unu geniş bir kaba eleyin, tuz ekleyin karıştırın, ortasını açın. Maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri çeyrek bardak ılık su ile ezin, unun ortasına koyun, üzerine biraz un serpin. Ilık bir ortamda maya kabarıncaya kadar, 10 dakika bekletin. Tekrara ortasını açın yumurtayı kırın, Kalan 3 çeyrek bardak suyu ekleyerek çok yumuşak bir hamur yapın, avuç içi ile döve döve ele yapışmaz hale gelene kadar yaklaşık 10 dakika daha yoğurun, ısını koruyarak 45 dakika mayalandırın. Derin tencereye yağı koyun, kızdırın. Hamurdan sol avuca sığacak kadar alın. Baş işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sıkın, böylelikle avuç içindeki hamur baş parmakla işaret parmağı arsından çıksın. Sıvı yağa batırılmış 1 tatlı kaşığı ile çıkan hamuru kopararak kızgın yağa atın. Pembeleşen lokmaları delik bir kepçe ile yağdan çıkarıp, soğuk şuruba koyun. Lokmalar çekince servis yapın.
 
Düzenleyen yönetici:

Suskun

V.I.P
V.I.P
EqKho7N.jpg

PORTAKALLI REVANİ


Malzemeler
5 yumurta
2 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
hindistancevizi
Şerbeti için:
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu

Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz margarini, portakal suyunu, ince rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyerek mikserin düşük ayarıyla karıştıralım. 25-30 cm. çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp taban kısmına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, portakal kabuğu rendesini, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım. Şerbeti tel süzgeçten geçirip içine portakal suyunu ekleyelim. Tatlıyı fırından alalım. Kalıbı içinde hafifçe ılıtalım. Kalıbı ters çevirerek tatlıyı bir tepsiye çıkaralım. Üzerine portakallı şerbeti gezdirelim, tepsiyi sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Tatlıyı dilimleyip üzerine çekilmiş antep fıstığı veya hindistancevizi serperek servis yapalım.
 
Düzenleyen yönetici:
Top