• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Seramikten Anneler Günü Hediyesi - Artık Materyal Etkinliği

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Seramikten Anneler Günü Hediyesi - Artık Materyal Etkinliği
5u2hO.jpg

Hazırlanan sarı ve beyaz seramik hamurunu kuş şeklinde elde şekil verilir veya isterseniz kalınlığı olan bir karton kalıp çıkartılıp seramikten kesilir.
Kütük bulunursa verniklenir veya kahverengi seramikten yapılır. Yeşil seramikten otlar yapılır, kütüğe monte edilir. Kuşlar kütüğün üstüne yapıştırılır, Kuşların kuyruklarına sarı ve beyaz tüyler yapıştırılır. Kuşların gagaları turuncu fon kağıdından yapıştırılır, oyuncak gözlerle kuşlar tamamlanır. İki kuşun gagasına kalp şeklinde bir "Canım Annem" pankartı konur, verniklenir ve jelatinle paketlenir.

Araç ve Gereçler :
1-Bir uygun ağaç kütüğü.
2-Seramik hamuru sarı, kahverengi, yeşil.
3-Tüy (sarı ve beyaz), turuncu karton.
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Anneler gününde sıradan hediyeler almaktan sıkıldım.İlginç annemi şaşırtacak birşey almak istiyorum.
İlginç anneler günü hediyesi önerisi olan var mı ?Yorumlarınızı bekliyorumm
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Seramikten Anneler Günü Hediyesi - Kalp Yapımı
fL08G.jpg

Renk renk seramik hamuru hazırlanır, istenilen şekilde (kalp, yuvarlak, kare, dikdörtgen) kalıplar çıkar, kalın kartonlardan masaya yayılan seramiğin üzerine bastırılarak kesilir ve hemen kalıptan başka bir yere çıkartılır, kurumadan verniklernir ve çatlaması önlenir Kurutulmuş çiçekler istenildiği şekilde yerleştirilir. Samanlar çok ince birbirinden ayrılır sap diye kullanılan. Aynı şekilde makarnalar da sap olarak kullanılabilir. Hazırlanan fiyonk kumaştam kesilmiş veya kurutulmuş yapraklarla birlikte monte edilir, ayrıca jelatin kaplanır ve rafya ile hediye paketi gibi hazırlanır.

Araç ve Gereçler :
1-Kurutulmuş çiçekler.
2-İstenilen renkte kurdela, resim yapmak için agraf.
3-Çubuk makarna veya çok ince saman.
 
Top