• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Fenerbahçe Şekip toto oynamış!

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Mehmet Ali Aydınlar,"Tahkim 6-1, disiplin 4-3 bizde" diyen Mosturoğlu'nun sözlerini değerlendirdi
662003_detay.jpg

“Bu tarz ifadeler ‘Biz güçlüyüz' demek için, kendini olduğundan daha güçlü göstermek için söylenmiş sözler. Kurulları bizzat ben kendim oluşturdum. Dolaylı yoldan isimler önerildi ama hepsini geri çevirdim.”

Şike soruşturması Türkiye'yi sarsarken, gündeme oturan olaylardan biri de Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun bir telefon görüşmesinde kullandığı ve basına yansıyan sözler olmuştu.

Mosturoğlu bu görüşmede “Tahkim Kurulu 6-1, Disiplin Kurulu 4-3 bizde” ifadesini kullanıyordu. Fenerbahçe yöneticisi bu sözleri 2 Temmuz'da yaptığı telefon konuşmasında sarfediyor ve bu tarih federasyon seçimleri sonrasına denk geldiği için mevcut kurulların üyelerini işaret ediyordu.

Mosturoğlu'nun iddiasına göre, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki futbol federasyonunun Tahkim ve Disiplin Kurulu üyeleri de Fenerbahçe ağırlıklı isimlerden oluşuyordu. Mosturoğlu'nun sözleri haliyle diğer kulüplerde de federasyonda da kurulların üyelerinde de sıkıntı yarattı.

Sonunda en sert tepki de Mehmet Ali Aydınlar'dan geldi. “Şekip Mosturoğlu toto oynamış. Kurul üyelerinin bırakın onlarla ya da başka bir kulüple bağlantılı olmalarını, bu insanlarla çay kahve bile içemezler” dedi. Kurullardaki tüm üyelere bizzat kendisinin kefil olduğunu söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, HABERTÜRK'E yaptığı özel açıklamada şöyle konuştu:

‘ÇAY BİLE İÇEMEZ'

“Bu tarz söylemler kendini olduğundan daha güçlü gösterme çabaları. Şekip toto oynamış. ‘Biz güçlüyüz' demek için, kendini olduğundan daha güçlü göstermek için bu sözleri söylemiş. Bu kurulları bizzat ben kendim oluşturdum. Her birine de ben kefilim. Kurullara üyeleri seçerken baskılar gelmedi mi, isimler önerilmedi mi? Dolaylı yollardan da olsa elbette geldi. Ama ben hepsini geri çevirdim. İsimleri
kendim seçtim. Kirlenmemiş, tertemiz, alanlarında saygın ve uzman isimler. Bu şekilde konuşarak ‘Biz varız. Biz buradayız. Biz güçlüyüz' diyorlar. Kendilerine hava vermek için. Bu kurulların üyeleri arasında bayanlar da var. 24 yıl ağır ceza hakimliği yapmış kişiler var. Hepsi de saygın, tarafsızlığından Türkiye'de tek bir kişinin bile şüphe duyamayacağı isimler. Bırakın bir takım yanlısı olmalarını, Şekip Mosturoğlu acaba onlardan bir tanesiyle bile konuşabilir mi? Onların çay kahve içebileceği insanlar bile değiller.”

HTSPOR
 
Top