Şekillendirmek İstediğiniz Vücut Bölgenize Göre Seçmeniz Gereken Egzersiz Türü

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Şüphesiz sağlıklı bir yaşam için egzersiz şart. Ancak sağlıklı olmanın yanı sıra kilo vermek isteyenler, vücut tipine uygun egzersiz seçmeli.


Şekillendirmek İstediğiniz Vücut Bölgenize Göre Seçmeniz Gereken Egzersiz Türü




Genetik olarak hepimiz farklı vücut tiplerine sahibiz. Bazılarımız bacaklarındaki bazılarımız ise karın bölgesindeki fazlalıklardan şikayetçi. Bunun yanı sıra bacaklarının inceliğinden ya da kalçalarının küçüklüğünden yakınan kişiler de var. Ya da fit bir görünüme sahip olup, daha güçlü kaslar elde etmek isteyenler… Sağlıklı bir yaşam ve fit bir görünüm için hem sağlıklı beslenmek hem de spor yapmak gerekiyor. Ancak özellikle kilo vermek isteyenler için seçecekleri egzersiz türü son derece önemli. Çünkü seçeceğiniz egzersiz türü vücudunuzun yağ oranını dengelemeye yardımcı olur. Bu nedenle ise spora başlamak isteyen ancak kafası karışık olanlara, vücut tiplerine göre hangi egzersiz türünü seçmeleri gerektiğini yazdık. Keyifli okumalar!

1. Yürüyüş
egzersiz

Eğer bacak bölgenizdeki yağlardan şikayetçiyseniz yürüyüş, tercih etmeniz gereken sporların başında geliyor. Oldukça pratik olan bu egzersiz, günlük yaptığınız takdirde bacak bölgesindeki yağların kaybedilmesini sağlar. Kalça kaslarınız güçlenir. Yürüyüş yaparken omuzlarınız da yağ kaybeder, ancak omuzlarınızı geliştirmek için yapabileceğiniz spor elbette ki yürüyüş değil.

2. Yoga
yoga-.jpeg

Son dönemin popüler felsefelerinden olan yoga ise, kilo kaybının yanı sıra, vücudunuzun esnekliğini artırmasına da yardımcı olur. Egzersiz sıklığınıza bağlı olarak yoga da bacak, göğüs ve omuz kısmında incelmeye sebep olur. Yoga aynı zamanda duruş bozukluklarına da iyi gelir.
3. Tenis
egzersiz

Tenis oldukça keyifli olan sporlardan biri. Aynı zamanda son derece hareketli olacağınız bir spor olan teniste vücudunuz büyük oranda yağ kaybeder. Düzenli olarak tenis oynayanların vücut yağ oranları yüzde 16-18 civarındadır. Tenis, omuz ve kol kaslarınızı güçlendirir. Eğer, fit ancak kassız bir görünüme ve daha yuvarlak hatlara sahip olmak istiyorsanız yogayı tercih edebilirsiniz.
4. Yüzme
yzuma.jpeg

Yüzme de daha çok omuzlar ve güçlü kollar için yapılabilecek bir egzersiz. Yüzme aynı zamanda göğüs kaslarını da güçlendirir. Yüzücülerin ve dalgıçların vücut yağ oranları genel olarak diğer sporculardan biraz daha fazladır. Vücudunuzun üst kısmında çok fazla yağ varsa, yüzme iyi bir çözüm olabilir. Hızlı bir şekilde yağ kaybedersiniz ve kas da kazanırsınız. Bu da omuzlarınızın genişlemesine neden olabilir.



5. Jimnastik
egzersiz

Çoğu kadın jimnastikçi minyon bir yapıya sahiptir. Erkek jimnastikçilerin ise üçgen vücutları vardır. Jimnastik, bacakları ve kolları güçlendirir. Aynı zamanda vücudunuzun genel olarak yağ kaybetmesini sağlar. Jimnastik tıpkı yogada olduğu gibi vücudunuzun esnekliğini artırır ve daha orantılı bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur.
6. Bisiklet sürme
bisiklt-e1580997338157.jpeg

Basen, bacak ve kalça yağlarından şikayetçiyseniz bisiklet sürmeye başlayabilirsiniz. Bisiklette bacak ve kalça kaslarınız sürekli aktiftir. Bu hareketlilik hem yağ yakımını kolaylaştırır hem de bacaklarınızın ve kalçanızın güçlenmesine yardımcı olur. Bisiklet sporcularının vücut yağ oranları kadınlar için yüzde 12-16 arasındayken, erkekler için yüzde 6-11 arasındadır.
7. Koşu
egzersiz

Koşu, en iyi kilo verme egzersizlerinden biri. Genel olarak kilo kaybetmenizi sağlayan bu egzersiz özellikle bacaklarınızı güçlendirir. Bunun yanı sıra koşu sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi sporlardan biridir. Çünkü, koşu yapanlar bol miktarda oksijen kullanır, bu nedenle kılcal damarlar çok iyi gelişir. Bu da kronik hastalıkların riskini azaltır.

Alıntı
 
Top